Bild visar förändrad Wii U-kontroll

Spel / Nintendo

En testare på Traveller's Tales har twittrat ut en bild som visar en aningens förändrad Wii U-kontroll.

Nintendo fanboys alert: look what we have at work! #BoysAndTheirToys

Den största förändringen är att den numera har riktiga analogspakar istället för circle pads som den hade när den visades på E3 förra året.

Just avsaknandet av analogspakar var något som jag oroat mig för och hoppats att de skulle ändra på, vilket det verkar som att de nu gjort. För även om circle pads fungerar bra till 3DS så är ändå riktiga analogspakar att föredra. Skönt att se att de nu bytts ut till ordentliga grejer. För övrigt kan man se några andra mindre förändringar såsom att några av knapparna bytt plats.

Snart är det E3 och nu stiger hypemätaren för varje dag som går.

Till höger kan du se en jämförelse där den förändrade modellen syns högst upp och den ursprungliga längst ner.

mynintendonews.com +

Microsoft vill släppa fler 360-spel till Xbox One

Spel / Microsoft

Det finns nog många som fortfarande har sin Xbox 360 kvar i vardagsrummet trots att Xbox One funnits på marknaden ett bra tag. Och anledningen är med största sannolikhet att det fortfarande finns en del spel till konsolen som känns intressanta att återkomma till.

Därför är det kanske inte så förvånande att Microsoft nu, via Xbox-chefen Phil Spencer, säger att företaget vill flytta över fler Xbox 360-spel till Xbox One. Men samtidigt säger han att företaget i första hand vill fokusera på att göra bra nya spel och inte tjäna lätta pengar på en drös omgjorda gamla spel.

Men uttalandet visar ändå att tankarna finns och att vi säkert kan se fram emot en del remakes framöver. Om Microsoft sedan kanske till och med överväger att släppa någon tjänst liknande Playstation Now, där användare kan spela gamla spel, kan vi bara spekulera i. Men de har tidigare meddelat att Xbox One tekniskt sett skulle kunna hantera en sådan tjänst.

www.gamespot.com +

Rykte Android M får integrerat fingeravtrycksstöd

Android / Mjukvara

Fingeravtrycksläsare är någonting som dykt upp på ett gäng telefoner de senaste åren. Användningsområdena är dock fortfarande rätt små då läsaren oftast används för att låsa upp telefonen och ibland för att godkänna köp i appar. Nu ryktas det om att Android M kommer få integrerat stöd för fingeravtryck, vilket kommer öppna upp för utvecklare att utnyttja sådana läsare.

Troligtvis kommer vi få reda på mer om den beryktade fingeravtrycksfunktionen i Android M redan nästa vecka i samband med Google I/O.

www.engadget.com +

Fredagsdansen #3

Video / Övrigt

En beatboxare i Bryssel lyckas få en svängig åskådare under ett framträdande.

Supertrion tillsammans på Silverstone

Bil / Övrigt

Det börjar bli tjatigt nu, att få till ett ordentligt jämförelsetest mellan Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 Spyder alltså. Men, de tre superduperbilarna var faktiskt nyligen alla samlade på Silverstone. Samtliga ägs av Paul Bailey och precis som tidigare körde han omkring olika människor i sina bilar för välgörenhet. Att någon motorblaska inte var inbjuden att ställa de tre kärrorna mot varandra var dock lite tråkigt.

www.carscoops.com +

Playboy släpper nyhetsappen Playbow Now

SFW
Mobil / Mjukvara

Playboy har tagit fram en mobilapp som man kallar för Playboy Now som man nu lanserar till iOS samt Android.

Playboy brukar väl i vanliga fall mest vara kända för att visa upp lättklädda tjejer men i Playboy Now hittas inget sådant material och den hade med stor sannolikhet inte kommit in i App Store om den hade gjort det på grund av Apples rigorösa granskning av appar när det gäller sådant. Playboy Now innehåller däremot nyheter, videoklipp och diverse topplistor om man är intresserad av sådant.

Appen är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

www.worldofplayboy.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen