Bild visar förändrad Wii U-kontroll

Spel / Nintendo

En testare på Traveller's Tales har twittrat ut en bild som visar en aningens förändrad Wii U-kontroll.

Nintendo fanboys alert: look what we have at work! #BoysAndTheirToys

Den största förändringen är att den numera har riktiga analogspakar istället för circle pads som den hade när den visades på E3 förra året.

Just avsaknandet av analogspakar var något som jag oroat mig för och hoppats att de skulle ändra på, vilket det verkar som att de nu gjort. För även om circle pads fungerar bra till 3DS så är ändå riktiga analogspakar att föredra. Skönt att se att de nu bytts ut till ordentliga grejer. För övrigt kan man se några andra mindre förändringar såsom att några av knapparna bytt plats.

Snart är det E3 och nu stiger hypemätaren för varje dag som går.

Till höger kan du se en jämförelse där den förändrade modellen syns högst upp och den ursprungliga längst ner.

mynintendonews.com +

Microsoft jobbar på två nya Lumia-lurar

Mobil / Microsoft

Microsoft jobbar för tillfället för fullt för att få ut pc-versionen av Windows 10 till sommaren. Och som vi skrev igår så kommer mobilversionen av operativsystemet att släppas vid ett senare tillfälle, vilket var lite tråkiga nyheter. Men som plåster på såren verkar vi i alla fall få två nya Lumia-lurar i samband med den försenade Windows 10-releasen.

The Verge har lagt vantarna på information från Microsoft och kan nu bekräfta att mjukvarujätten jobbar på två nya toppmodeller som går under kodnamnen Cityman och Talkman. Telefonerna kommer att ha snarlik hårdvara, men skillnaden mellan telefonerna kommer vara skärmstorleken.

Cityman verkar vara värstingen med en displaystorlek på 5,7 tum med QHD-upplösning, och en åttakärnig systemkrets från Qualcomm, 3GB ram, 32GB lagring som går att utöka med sd-kort och en 20 megapixels kamera på baksidan.

Talkman kommer köra en lite mindre display, 5,2 tum, men kör samma upplösning som syskonet. Annars kommer Talkman ha samma hårdvara som Cityman, förutom en sexkärnig Qualcomm-krets i stället för en åttakärnig.

Enligt The Verge verkar den större modellen, Cityman, kunna köra den nya funktionen Continuum som gör att du kan koppla telefonen till en extern skärm och använda luren som en dator. Continuum nämns inte i samband med Talkman, så vi får se om Continuum kommer att fungera på den mindre versionen.

Microsoft har inte berättat när telefonerna kommer att släppas, men troligtvis kommer de i samband med releasen av Windows 10 senare i år.

www.theverge.com +

Rykte Trion som kan ta över Top Gear

Bil / Nyheter

Top Gear-snacket fortsätter och det senaste är att de tre originalen ersätts med nya ansikten. Den nya trion ska enligt rykten bestå av skådespelaren Philip Glenister, mångsysslaren Guy Martin och modellen Jodie Kidd. Om det blir dessa som skriver kontrakt väntas de dyka upp i rutan för en ny säsong tidigast nästa vår.

Klippet ovan visar när Jodie Kidd var gäst i programmet för ett par år sedan.

www.autoevolution.com +

Styr GTA V med din mobil

Spel / Multiplattform

Allt fler moddar anländer till PC-versionen av GTA V och den här är lite smått annorlunda. Den låter dig nämligen styra vissa av spelets funktioner med hjälp av din iPhone. Exempelvis kan du styra just spelets telefon vilket faktiskt känns som ett smidigt alternativ. Även spelets kamera ska gå att kontrollera med hjälp av telefonen.

Tyvärr är det osäkert om modden kommer att släppas till allmänheten, men ovan kan ni kolla in en film.

www.engadget.com +

Roomba-skapare tar fram en drönare

Pryl / Drönare

Helen Geiner, vd på CyPhy Works, jobbade tidigare på företaget iRobot där hon var med och designade den självgående dammsugaren Roomba. Nu har hon lämnat marken helt och satsar nu på att släppa en drönare vid namn LVL 1.

CyPhy Works har tidigare släppt flygande robotar för professionellt bruk, men LVL 1 blir den första drönaren som företaget gör som riktar sig till vanliga dödliga. Enligt företaget ska LVL 1 vara en drönare som alla kan använda, oavsett om du är gammal eller ung, eller har erfarenhet med flygande farkoster eller inte. Själva drönaren styrs med din telefon, precis som Parrots drönare, och du styr den genom att svepa med fingret över skärmen. Sedan ska det gå att filma och ta kort och snabbt kunna lägga upp materialet på sociala nätverk.

För att CyPhy LVL 1 ska bli verklighet har företaget vänt sig till Kickstarter för att få ihop kosing. CyPhy vill ha 250 000 dollar, och med tanke på att Kickstartern drog igång för drygt ett dygn sedan och att insamlingen redan ligger på 140 000 dollar så kommer LVL 1 troligtvis bli verklighet.

Priset för en LVL 1 kommer vara 495 dollar, men om du är snabb kan du spara några hundralappar genom att lägga pengar på Kickstarterprojektet. Beräknad leverans är i februari nästa år, så om du donerar till projektet så lär du ha en flådig drönare lagom till nästa vår.

www.kickstarter.com +

Snart kan omvärlden njuta av Simon Stålenhags böcker

Foto / Fotografer

Vi har tidigare på vår systersajt Tjock berättat om Simon Stålenhag och hans inspirerande sci-fi-målningar. De är baserade på Simons barndomsminnen och fantasier och är även placerade i det svenska landskap han växte upp i.

De digitala bilderna har gett honom flera omnämnanden världen över och under förra året gav han även ut boken "Ur varselklotet" som innehåller både hans bilder och texter från barndomen. Dock gavs den enbart ut på svenska. Men det är på väg att ändras. I ett nytt Kickstarterprojekt har Simon efterfrågat pengar för att ge ut den första boken på engelska med den nya titeln Tales from The Loop och samtidigt visar han upp ännu en bok som är under produktion: Swedish Machines, Lonely Places.

Med fem fem veckor kvar har Simon redan fått in alla pengar som efterfrågas vilket innebär att Tales from The Loop kommer att släppas i september i år medan den nya boken anländer i oktober 2016.

www.kickstarter.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen