Star Fox och Metroid i samma spel?

Spel / Nintendo

Fram med det stora saltkaret för här kommer ett rykte som kan vara lite väl svårt att tro på. Det ryktas nämligen om Retro Studios håller på och arbetar på ett spel som heter "Star Fox - Metroid Fusion Saga". Japp, du läste rätt. Ett spel som blandar både Star Fox och Metroid. Det har tidigare gått rykten om att Retro Studios ska visa upp sitt nästa spel på E3, men att de skulle blanda både Star Fox och Metroid är ett helt nytt rykte.

Det är Paul Gale Network som kommer med det här ryktet. Det var han som förra året avslöjade de första detaljerna kring kring Sonys Super Smash Bros-liknande spel Playstation All Stars - Battle Royale, så han kan säkert ha lite insikt i branschen.

- The story begins as you control Fox McCloud and the Star Fox team on deep space mission in your Arwing, flying through a Meteos-like stage. As you enter a light speed warp, there’s a collision with an orange ship (Samus’) and the game continues with you now plummeting to a planet as Samus in her craft. You’re in mild control of her ship, using the Wii U controller to look around and touch screen press the lit up buttons to prepare for impact (while the TV stays locked on what you see out of the cockpit). You’re now on land, as a “yet again” stripped down Samus Aran with the most basic of weapon abilities, in first person perspective, traversing through this unknown planet.
En mycket längre beskrivning av det påstådda spelet finns på länken nedan, för den som är intresserad. Om det nu skulle visa sig att spelet faktiskt existerar lär vi få se det på E3 som äger rum om ett par veckor. Men som sagt, så tycker jag att det känns lite väl otroligt och till och med Paul Gale säger i artikeln att vi bör ta det hela med en nypa salt till dess att vi får reda på mer.

Hur känner ni inför en ihopslagning av dessa två spelserier? Är det någonting som skulle kunna fungera?

paulgalenetwork.com +

Svensk brottsstatistik från förra året

Foto: Expressen
Samhälle / Juridik

Expressen har gjort en sammanställning över antalet fällande domar för brott som skedde under förra året och presenterat detta i en interaktiv infografik.

Man redovisar antalet fällande domar i landet som helhet men även län för län och där kan man se om ett specifikt län ligger över eller under riksgenomsnittet för fällande domar. Man listar även antalet fällande domar för mord, personbrott, narkotikabrott, trafikbrott och lite annat för varje län.

Bilden ovan visar den totala brottsstatistiken för Sverige under förra året och hoppar du vidare på länken nedan kan du kolla in antalet fällande domar län för län i en interaktiv version.

www.expressen.se +

Rykte UEFA kan bojkotta framtida Fotbolls-VM

UEFA:s president Michel Platini
Samhälle / Konflikter

Brittiska The Indepent skriver att UEFA:s president Michel Platini nu hotar med att europeiska landslag kan komma att bojkotta kommande Fotbolls-VM om FIFA:s nuvarande president Sepp Blatter blir omvald till posten.

UEFA och FIFA har länge varit på kollisionskurs och jag antar att UEFA nu ser ett perfekt slagläge mot Blatter efter det att många i hans organisation gripits efter korruptionsanklagelser där det sägs att så mycket som 150 miljoner dollar har betalats ut i mutor till diverse personer knutna till FIFA.

Michel Platini säger även att han ska ha bett Sepp Blatter att inte ställa upp för omval som FIFA:s president, något som den 79-årige schweizaren ska ha vägrat. Vidare uppger Platini att åtminstone 46 av UEFA:s 53 medlemsländer, varav Sverige är ett, kommer att rösta på Blatters huvudmotståndare, den jordanske prinsen Ali bin Hussein, i FIFA:s presidentval imorgon.

www.independent.co.uk +

Starbreeze vill köpa spelmotorn Valhalla

Spel / Övrigt

Efter att spelföretaget Starbreeze meddelat att de vill köpa spelmotorbolaget Valhalla steg deras aktie med sex procent. Valhallas webbaserade spelmotor har både stöd för 3D och "full virtual reality" vilket innebär att Starbreeze med inköpet säkrar upp en kraftfull motor för framtida spelutveckling.

Om inköpet kommer att godkännas bestäms den 12 juni under en extrastämma.

www.di.se +

Trailer för The End of the Tour

Film / Trailer

Här har vi en trailer för filmen The End of the Tour som baseras på David Lipskys bok Although of Course You End Up Becoming Yourself som handlar om handlar om en resa om en journalist som följde med amerikanska författaren David Foster Wallace på en bokturné.

Den amerikanska biopremiären sker under sommaren, det är i skrivandets stund oklart om filmen kommer dyka upp här.

www.imdb.com +

Moleskine släpper kalenderapp för iOS

iOS / Appar

Moleskine släppte nyss TimePage vilket är en rätt snygg och minimalistisk kalenderapp för iOS. Precis som företagets anteckningsböcker så lägger man fokus på det här med stil. Appen har även en tillhörande Apple Watch-app om man nu har en sådan grej på handleden.

49 kronor kostar den och kan hittas via länken nedan.

itunes.apple.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen