Koenigsegg One:1 har besökt racerbanan Suzuka

Bil / Koenigsegg

Bilmässor är trevligt men där händer inte så mycket, man tittar på bilar som står still och har man tur kan man på sin höjd få provsitta. Därför tyckte Koenigsegg att en dag på en racerbana är ett bättre sätt att visa upp modellen One:1, så man drog till Suzuka i Japan och körde några varv. Så här såg det ut.

koenigsegg.com +

Bild på nya musikappen till Windows 10 släppt

PC / Mjukvara

Microsoft har nu visat upp en skärmdump som visar hur den nya musikspelaren kommer att se ut i Windows 10. Bilden, som ni för övrigt ser ovan, visar det nya gränssnittet och det är rätt likt Spotify. En list till höger med ett gäng musiktips, meny till vänster och mer musik och information i mitten. Även om det är rätt mycket som är lit Spotify så ser ändå Windows musikspelare rätt bra ut.

Den nya fräscha musikspelaren kommer gå att testa i en framtida previewversion av Windows 10.

www.theverge.com +

Konstnär tjänar storkovan på stulna Instagrambilder

Foto / Övrigt

Det finns lagar och regler för upphovsrätt. Men tyvärr går det att kringgå dem och det är precis vad konstnären Richard Prince gör. I en ny utställning visade han upp andra fotografers Instagramfoton och sålde dem dessutom för stora pengar. Det är heller inte första gången. Han gjorde samma sak förra året och har även tidigare fotograferat av annonser för andra utställningar.

För att kringgå upphovsrättslagen i fallet om Instagramfoton ändrar han helt enkelt de ursprungliga texterna som tillhör bilderna och sätter istället dit egna. Samtliga 37 bilder som ställdes ut förra veckan i New York blev också sålda där en av dem gick för 90 000 dollar.

Richard Prince har tidigare blivit stämd av fotografen Patrick Carious som menade att Richard stulit hans bilder. Dock vann Richard den rättstvisten vilket visar att det här med upphovsrätt är långt ifrån självklart och enkelt samt att det är svårt att skydda sig själv som konstnär och fotograf.

www.di.se +

Arnold Schwarzenegger ska spela Conan Barbaren igen

Schwarzenegger som Conan 1982
Film / Nyhet

Det var över 30 år sedan Arnold Schwarzenegger spelade Conan Barbaren första gången men nu kommer det uppgifter om att det är dags för den 67:e årige skådespelaren att dra på sig höftskynket och plocka fram yxan igen.

I en intervju med fansajten TheArnoldFans.com säger Schwarzenegger att han ska spela Conan i den kommande filmen "The Legend of Conan" [IMDb] som utspelar sig 30 år efter de ursprungliga Conan-filmerna. Det handlar med andra ord inte om en remake som den som kom 2011 där Jason Momoa spelade Conan.

Schwarzenegger säger i intervjun att han har velat göra en uppföljare till Conanfilmerna i åratal:
"I've tried to convince them now for 20 years to go back and continue with the Conan series and they were not as enthusiastic as I was. But then later, new management came in at Universal and they saw it entirely differently. They came to me right away and said they want to pick up the Conan series."

Det finns inga uppgifter om när The Legend of Conan ska börja spelas in eller när den kan få premiär.

www.people.com +

Samsung släpper rund högtalare som skickar ljud överallt

Pryl / Högtalare

Samsung fortsätter utöka sitt bibliotek med multiroom-högtalaren Wireless Audio-360. Och som namnet avslöjar så skickar högtalaren inte bara ljud rakt fram utan runt hela högtalaren, vilket betyder att högtalaren kan ha en mer centrerad plats i rummet.

Högtalarna kommer i två olika storlekar. R6 heter den mindre varianten som också har inbyggt batteri som klarar av att spela musik i upp till sex timmar. Priset för den ligger på 3 800 kronor. R7 kommer att kosta 4 700 kronor. Högtalarna kommer att dyka upp inom kort och Samsung kommer även att släppa golvstativ för 1 200 kronor och takfäste om man vill hänga högtalaren i taket.

www.samsung.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen