E3-trailer för Papo & Yo

Spel / Sony

Här har vi en ny trailer för det lovande PSN-spelet Papo & Yo som beräknas släppas någon gång efter sommaren.

blog.us.playstation.com +

Realtrigger från Realiteer är kartongtillbehöret som lirar med Google Cardboard

Pryl / Pryl

Du har ett stycke Google Cardboard i flådig kartong och du funderar på att bygga ut ditt bibliotek med kartongtillbehör. Då kanske Realtrigger från Realiteer är någonting för dig. Realtrigger består av ett pistolliknande handtag som är fäst på en rätt stor platta med vad som ser ut att vara ett Rorschach-test. Mönstret är själva grejen med Realtrigger då kameran på telefonen läser av mönstret och vet på så sätt hur du håller i tillbehöret. Tittar du i VR-headsetet förvandlas Realtrigger till ett stycke bubbelpistol, eller något annat som utvecklarna tycker att det ska vara.

Att tillbehöret är gjort i kartong är givetvis rätt fult, men det verkar hålla kostnaderna nere rätt rejält. På Realtriggers Kickstartersida går det att beställa vad Realiteer kallar för Hacker Kit för 10 dollar, vilket är en ritning på Realtrigger. Lägger man ut 40 dollar kan man få Realtrigger 2.0 vilket är en variant av Realtrigger som har en avtryckare.

Ovan ser ni en introvideo till Realtrigger.

via Gizmodo www.kickstarter.com +

Katt låser in unge i skåp

Video / Djur

Att katter är smarta djur är allmänt känt. Att katter kan vara onda varelser är minst lika känt. I videon ovan ser ni en unge som klättrar in i ett skåp för att chilla en liten stund och katten verkar se detta som ett guldläge att göra sig av med ungen.

youtube.com +

Firefox snabbare än någonsin

Webb / Verktyg

Mozilla, organisationen bakom bland annat webbläsaren Firefox, har undersökt hur mycket prestandan ökar i Firefox om man kör med webbläsarens "Tracking Protection"-system påslaget och det ser ut som om detta system verkligen kan hjälpa till att snabba upp webbupplevelsen för användare.

Det handlar om ett system som blockerar tredjapartskakor och annat från tredjepartsleverantörer och man har minskat medianladdningstiden med 44% upptäckte man när man undersökte laddtiderna på 200 populära nyhetssajter. Förutom det så sattes det hela 67,5% mindre cookies och dataanvändningen minskade med i genomsnitt 39% när man aktiverade "Tracking Protection".

Tracking Protection är för tillfället inte påslaget i Firefox då Mozilla fortfarande utvärderar funktionen men skulle du vilja aktivera den manuellt så hoppa vidare till under "Läs mer" och kolla in hur man gör det.

  tack djohnny via VentureBeat blog.mozilla.org +
Läs mer...

Ehandeln växer kraftigt i Sverige

Webb / Övrigt

Enligt E-barometern, en rapport som tas fram av Post Nord tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research, fortsätter den svenska ehandeln att öka kraftigt.

Under årets första kvartal steg omsättningen för svensk ehandel med 19% jämfört med samma kvartal 2014. E-barometerns förutspår att den svenska ehandeln kommer att omsätta cirka 50 miljarder kronor i år vilket i så fall skulle motsvara sju procent av den totala detaljhandeln i Sverige.

De två produktkategorier som ökat mest från kvartal ett 2014 är livsmedel där tillväxten var 46 procent och barnartiklar/leksaker som ökade med 42 procent. Hemelektronikskategorin ökade med 18 procent.

www.hui.se +

Årets GGC ger träningsvärk

Spel / Övrigt

I skrivandets stund pågår årets upplaga av Gotland Game Conference i Kongresshallen i Visby där spelutvecklande studenter visar upp sina alster och blir bedömda av en jury. Konferensen är helt enkelt en del av deras utbildning samtidigt som de får chansen att visa upp sina färdigheter offentligt för spelbranschen. Efter en sväng på utställningsgolvet är det också lätt att konstatera att det inte saknas kreativitet.

Ett genomgående tema i år är rörelsekänsliga spel, så väl på rörelsekänsliga skärmar som med rörelsekänsliga kontroller. Anledningen är att studenterna uppmanats att tänka utan för lådan, förklarar Håkan Mattson som är universitetsadjunkt och en av de som jobbar med konferensen.


Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen