Butiker stoppar spelförsäljning efter barnporr-misstankar

Spel / Övrigt

Förra året så rapporterade vi att Nintendo stoppade 3DS-spelet Dead or Alive Dimensions då det kunde bedömas som barnporr. Detta mycket tack vare hetsen som uppstod kring Mangafallet där en översättare fälldes för att han hade barnporrklassade manga-bilder på sin dator som han skulle översätta till svenska.

Ett annat spel som stoppades är PlayStation 3-spelet Arcana Heart 3 som är japanskt fightingspel med ett antal lättklädda och storbystade karaktärer. I produktkatalogen som medföljde spelet hade har man skrivit ut åldrarna för karaktärerna vilket tydligen gjorde det enkelt för distributören Vendros att fatta beslutet att inte längre sälja spelet här.

Detta beslut togs redan förra året men några större svenska nätbutiker fortsatte ändå att sälja spelet. När detta uppdagades och butikerna kontaktades av media så tog det inte lång tid innan de också valde att sluta sälja detta spel.

Om jag har fattat det rätt så handlar det om karaktären den lättklädda androiden Mei-Fang som är underårig (3 år) och samtidigt ser utmanande ut som är stora problemet här. Dock innehåller ju spelet ett flertal bystade karaktärer som, enligt spelet, är under 18 år.

sverigesradio.se +

GoPro släpper Hero 4 Session

Foto / GoPro

GoPro är rätt duktiga på att släppa nya kameror. För några veckor sedan släpptes nya GoPro Hero+LCD, som är samma kamera som den prisvärda Hero fast med en LCD-display på baksidan. Nu har GoPro utökat sitt kamerautbud med nya Hero 4 Session där företaget praktiskt taget klämt in hårdvaran från GoPro Hero 4 White i ett väldigt litet format.

Hero 4 Session är 50 procent mindre och 40 procent lättare än GoPro Hero 4 White och Black, vilket är rätt imponerande då dessa är väldigt små kameror. Något som får den kubformade kameran att sticka ut är att du inte behöver något extra hölje till kameran för att använda den under vatten. Höljet är vattentätt ner till 10 meters djup och tål diverse stötar och sådant. Eftersom kameran inte har något extra hölje så kan du också spela in riktigt bra ljud tack vare de dubbla mikrofonerna även när då håller och leker i vattnet utan att oroa dig att ha sönder kameran.

Kameran kan filma i 1440p med 30fps, 1080p/60fps eller 720p/100 och du kan plåta med 8 megapixlars upplösning. Session har ärvt en del funktioner från toppkamerorna Hero 4 Black och White som vidvinkelfunktionen SuperView, Protune som ger dig lite mer flexibilitet i redigeringen och Auto Low Light.

Session har endast två knappar och en display. Den stora knappen på toppen aktiverar inspelning och håller du in den i tre sekunder aktiveras bildtagningen. På knappen på baksidan kan du aktivera kamerans wifi för att kunna koppla telefonen till Session. Displayen visar batteristatus, vilket läge kameran är i och vilken upplösning och fps som körs.


Ovan ser ni några nya tillbehör som kommer att släppas. Uppe till vänster är ett fodral till dina kameror och tillbehör vid namn Casey. The Strap, nere till vänster, är ett flexibelt fäste som du kan placera nästan vart som helst. Uppe till höger ser ni Floaty som gör att Hero 4 Session kan flyta. Nere till höger ser ni The Jam som med hjälp av tumskruvar går att fästa på diverse ställen som instrument och liknande. I faktarutan nedan hittar ni diverse priser på de nya tillbehören.

GoPro Hero 4 Session kommer att dyka upp på GoPros hemsida och diverse återförsäljare 12 juli och rekommenderat pris är 4 199 kronor. Kameran har samma fäste som tidigare och kan användas med samtliga GoPro-tillbehör.

Förra veckan följde vi med GoPro till äventyrsparken Area 47 i västra Österrike för att testa den nya kameran och vad jag tyckte om kameran hittar ni efter Läs Mer. Och fakta om kameran hittar också efter klicket.

gopro.com +
Läs mer...
• Professionell kvalitet med videoinspelning i 1080p60, 720p100, och 1440p30
• Vattentät till 10 m, inget separat hölje behövs
• Enkel one-button control: enkel hantering med bara en knapptryckning
• Tar bilder med 8 megapixlar i singel-, burst-, eller time lapse-mode
• Kompatibel med tidigare GoPro-tillbehör och fästen
• Dubbla mikrofoner som förbättrar ljudupptagning under hård vind och under vatten
• Inbyggt Wi-Fi och Bluetooth gör att man kan ansluta till GoPro-appen och fjärrkontrollen ’Smart Remote’
• Automatisk bildrotering som korrigerar bilden under inspelning
• Kommer med standardfästen och ”low-profile”-fästen för flexibel montering
• Ett ’Ball Joint Buckle’-fäste (fäste med inbyggd kula som möjliggör rotation i 360?) ingår också som standard

Priser:
• Hero 4 Session: 4 199 kronor
• The Jam: 729 kronor
• The Strap: 620 kronor
• Casey: 519 kronor
• Floaty: 209 kronor

Kontroversiellt Iialienskt säkerhetsföretag hackat

Webb / Övrigt

Det kontroversiella italienska säkerhetsföretaget Hacking Team uppges ha blivit hackade och förövarna har bland annat kommit över diverse lösenord samt kundinformation och även släppt en en 400GB stor fil publikt.

Att Hacking Team anses vara ett kontroversiellt företag beror bland annat på att Reportrar utan gränser har satt upp företaget på sin "enemies of the Internet"-lista [länk] då man anser att Hacking Team varit inblandad i flera staters tveksamma övervakning av sina medborgare.

Hacking Team har tidigare förnekat att man har sålt sina system till länder som inte respekterar mänskliga rättigheter men av kundunderlaget som nu sprids som en löpeld på internet så framgår det att stater som till exempel Nigeria, Sudan, Azerbaijan, Bahrain, Oman, Saudiarabien samt Förenade Arabemiraten var eller är kunder till Hacking Team.

Ovan hittas en reklamfilm för Hacking Teams säkerhets/avlyssningslösning Da Vinci.

www.csoonline.com +

Greker avstängda från utländska tjänster

Akropolis i Aten
Samhälle / Ekonomi

Ingen har antagligen missat att Grekland igår kväll röstade nej till ytterligare åstramningar för att betala sina skulder till borgenärerna och nu rapporteras det om att grekerna inte längre kan betala för utländska digitala tjänster med sina bankkort.

Det handlar om tjänster som till exempel App Store och PayPal men även prenumerationstjänster som till exempel Spotify, iCloud och liknande. Anledningen till detta är att grekerna och grekiska banker inte längre är tillåtna att föra ut pengar ut landet vilket gör att kreditkortstjänsterna inte längre accepterar grekiska kreditkort när man betalar för utländska tjänster.

Greker som befinner sig i utanför Grekland kan heller inte längre använda sina grekiska bankkort för att betala för hotell, restaurangbesök, shoppingrundor eller liknande skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

www.bloomberg.com +

Tut i luren - Amazon fyller 20 år

Webb / Tjänster

Ehandelsjätten Amazon har i år funnits 20 år på marknaden och det kommer man att fira med en enorm endagarsrea meddelar man i ett pressmeddelande.

Man kallar det hela för Prime Day och det hela kommer att gå av stapeln den 15:e juli och enligt Amazon kommer man under Prime Day ha fler reaerbjudanden än vad man vanligtvis har under den stora amerikanska reahelgen "Black Friday".

För att kunna delta i Amazons Prime Day behöver man vara så kallad Prime-medlem och Prime Day-erbjudanden kommer enbart att kunna utnyttjas av Prime-medlemmar i USA, Storbritannien, Spanien, Japan, Italien, Tyskland, Frankrike, Kanada samt Österrike.

phx.corporate-ir.net +

Trailer Bartkira

Film / Trailer

Här är trailern till parodifilmen Bartkira som är en mashup av The Simpsons och den legendariska japanska mangafilmen Akira från 1988.

Att det kommer en fullängdsfilm baserat på det här temat kanske är att hoppas på för mycket men skaparna Ryan Humphrey och James Harvey har tillsammans med hundratals andra tecknare tagit fram serietidningen Bartkira vars första tre nummer går att läsa på länken nedan.

www.bartkira.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen