Microsoft inför streamad musik på Xbox 360

Spel / Microsoft

Snart kan du streama musik via din Xbox 360 genom Microsofts nya tjänst Xbox Music. Du kan både köpa den musik du vill ha samt streama den via ett prenumerationssystem liksom det Spotify har. Mer om Xbox Music ser ni i videon ovan tillsammans med information om tjänsten SmartGlass och om hur Internet Explorer 8 fungerar på Xbox.

kotaku.com +

Angry Birds som arkadspel

Spel / Multiplattform

Arkadspelstillverkaren Play Mechanix har tagit fram den här arkadversionen av det populära mobilspelet Angry Birds som har en skärm på 55 tum och är nästan två och en halv meter långt.

Det handlar dock inte om något pekskärmsbaserat spel utan istället ska spelarna använda en slangbella för att skjuta ner de elaka grisarna på skärmen med skumgummi-bollar. Ni hittar en kort reklamfilm med lite gameplay i klippet nedan.

Jag har tyvärr inte hittat något pris på arkadversionen av Angry Birds men jag antar att ytterst få privatpersoner kommer att köpa det här ändå.

via Gizmodo arcadeheroes.com +

Kolla in Tjernobyls nya sarkofag

Vetenskap / Övrigt

Nästa år är det 30 år sedan världens än så länge största kärnkraftsolycka skedde i Tjernobyl och här kan ni kolla in när Tom Scott besöker platsen för det tidigare kärnkraftverket.

Scott är på plats för att kolla in den nya sarkofagen som man har byggt över den havererade reaktorn och som är byggd för att skydda omgivningen från radioaktiv strålning.

youtube.com +

Jay Z investerar i JetSmarter

Mobil / Business

Artisten Jay Z, som nyligen gick och köpte upp streamingtjänsten Tidal, fortsätter satsa på digitala tjänster och nu rapporteras han ha investerat i flygplans-tjänsten JetSmarter som väl enklast kan beskrivas som Uber för flygplan.

Varje år flyger privatflygplan omkring cirka 1,6 miljoner timmar utan passagerare och JetSmarters affäridé är att köpa upp dessa timmar för att sedan erbjuda dem till sina användare. Ett medlemsskap hos JetSmarter kostar 9.000 dollar om året och då kan användarna flyga vissa reguljära sträckor gratis och vill man ha en lite mer specialiserad rutt så kan man även beställa detta till en extra kostnad.

Förutom Jay Z så sägs även den saudiska kungafamiljen har investerat i JetSmarter men det framkommer inte hur mycket pengar varken de eller Jay Z plöjt ner i tjänsten.

via DI.se www.dailymail.co.uk +

Reddits community-chef Jessica Moreno lämnar företaget

Webb / Reddit

Nu har ytterligare en högt uppsatt kvinna lämnar Reddit. Jessica Moreno var community-chef på sajten och är nu den fjärde kvinnan som lämnar företaget på ett par veckor. Först lämnade AMA-ansvarige Victoria Taylor, sen VD:n Ellen Pao och för någon vecka sedan lämnade chefsteknikern Bethanye Blount sin position. Och precis som med de tre andra kvinnornas avhopp så nämns det ingenting om könsdiskriminering av något slag, men med tanke på att de fyra senaste, och för övrigt enda, personerna som lämnat företaget har varit kvinnor så behöver man inte vara någon mästerdetektiv för att se att det verkar vara något sorts problem i Reddits ledning.

I ett avskedsmeddelande på Reddit skriver Jessica detta:
I have enjoyed my time at Reddit but after four years I feel that it’s time for me to move on. While I am working with Steve on a transition plan, I am looking forward to taking time off to spend with my family. It was a difficult decision to make right now as Reddit is taking difficult steps in a much needed positive direction. I’m excited to see the progress being made and glad I could be a part of it.

Jessica började jobba på sajten 2011 när hennes och hennes mans företag RedditGifts köptes upp av Reddit.

recode.net +

LinkedIn ska sluta spamma sina användare

LinkedIn:s huvudkontor i Mountain View, Kalifornien
Webb / Tjänster

Karriärssajten LinkedIn skriver i ett bloginlägg att man har beslutat sig för att dra ner på antalet epostmeddelanden som man skickar till sina användare, något som sannolikt behövs då det är en av de tjänsterna på nätet som mailar sina användare mest enligt mina erfarenheter.

Man säger nu att man ska sluta skicka ut epost som man anser är mindre relevant och att det kommer att resultera i ungefär 40% färre epostmeddelande från LinkedIn till dess användare.

Ändringarna ska redan vara genomförda, har ni märkt av att det? Kommentarerna står till ert förfogande. Själv hoppade jag av tjänsten för några år sedan just på grund av deras evinnerliga mailande.

blog.linkedin.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen