Lite gameplay från Tomb Raider

x3
Spel / Multiplattform

Tre klipp från den lovande rebooten för Tomb Raider.

Ytterligare två klipp kan hittas efter hoppet.

www.thesixthaxis.com +
Läs mer...OnePlus ger dig pengarna tillbaka för Type-C-kabel

Mobil / OnePlus

Google-ingenjören Benson Leung håller för tillfället på att testa olika USB Type-C-kablar som finns ute på marknaden. Nyligen testade han kabeln som säljs via OnePlus som han upptäckte körde en 10kOhm-resistor i stället för en 56kOhm-resistor som ska vara standard för Type-C-kablar, vilket kan leda till att OnePlus-kabeln kan förstöra enheter som den ska dra ström från.

OnePlus har nu uppmärksammat detta och har kommit med en lösning för de som köpt på sig ett gäng Type-C-kablar från företaget. Om du gjort det och planerat att använda dessa med andra Type-C-enheter så har du möjlighet att skicka tillbaka kablarna till OnePlus och få pengarna tillbaka.

If you’ve purchased the OnePlus USB Type-C cable or adapter on the OnePlus website as standalone products to use with devices other than the OnePlus 2, we are going to offer an opportunity to apply for a refund. Please note that cables that were included in the box with your OnePlus 2 are not eligible for a refund, since they are safe to use with the OnePlus 2.

OnePlus berättar också att om du använder kabeln tillsammans med din OnePlus 2 så kommer du inte stöta på några problem.

Känner du att du vill ta det säkra för det osäkra och vill skicka tillbaka dina kablar så kan ni hoppa över till reklamationssidan på OnePlus som ni hittar precis här: Reklamera Type-C.

via The Verge forums.oneplus.net +

Svenska speltoppen vecka 47

Spel / Multiplattform

Multiformat (per plattform)
1.Star Wars Battlefront (PS4)
2.Star Wars Battlefront (PC)
3.Star Wars Battlefront (XBO)
4.Fallout 4 (PS4)
5.Call of Duty: Black Ops III (PS4)
6.Fallout 4 (PC)
7.FIFA 16 (PS4)
8.Call of Duty: Black Ops III (XBO)
9.Fallout 4 (XBO)
10.Starcraft II: Legacy of the Void (PC)
11.FIFA 16 (PS3)
12.FIFA 16 (360)
13.Assassin's Creed: Syndicate (PC)
14.Need for Speed (PS4)
15.The Sims 4 (PC)
16.Call of Duty: Black Ops III (PC)
17.Just Dance 2016 (Wii)
18.NHL 16 (PS4)
19.Football Manager 2016 (PC)
20.Call of Duty: Black Ops III (PS3)

Multiformat
1.Star Wars Battlefront
2.Fallout 4
3.Call of Duty: Black Ops III
4.FIFA 16
5.Minecraft
6.Assassin's Creed: Syndicate
7.NHL 16
8.Just Dance 2016
9.Starcraft II: Legacy of the Void
10.Skylanders: Superchargers
11.Need for Speed
12.Grand Theft Auto V
13.Lego Jurassic World
14.The Sims 4
15.Disney Infinity 3.0
16.Rise of the Tomb Raider
17.Lego Marvel Super Heroes
18.Football Manager 2016
19.Lego Dimensions
20.Halo 5: Guardians

www.dataspelsbranschen.se +
Läs mer...

KIT är årets svenska digitala tidskrift

Webb / Övrigt

Igår var det dags för branschgalan Tidskriftsgalan där man delade ut pris till årets tidskrift i diverse kategorier och i "internetklassen", Årets Digitala Tidskrift, vann den relativt nystartade sajten KIT [länk].

KIT vinner priset med motiveringen:
"Med en fingertoppskänsla för aktuella ämnen som berör, optimerar de sitt utbud för spridning utan att tappa journalistisk höjd. Det ska bli spännande att se KIT:s affärsmodell växa fram, för visst måste god journalistik löna sig!."
Skulle ni vara intresserade av vilka som plockade hem priserna i de inte så digitala kategorierna hoppa vidare på länken nedan.

För transparensens skull. KIT är precis som Feber en produkt från Bonnier och en del av de som arbetar där är våra tidigare kollegor på Bonnier Tidskrifter.

www.dagensmedia.se +

Officiellt Remote Play-program på gång

Spel / Sony

Tidagre i veckan släpptes det ett inofficiellt Remote Play-program som gjorde att man kan strömma sina PlayStation 4-spel till sin dator och spela dem så. Nyligen bekräftade dock Sonys Shuhei Yoshida att Sony själva jobbar på ett eget sådant program som kommer fungera på både Windows och Mac.

Dock nämnde han inget om när det väl skulle släppas.

www.engadget.com +

Julmusik är en plåga för många butiksanställda

Samhälle / Allmänt

Fackförbundet Handels branschtidning Handelsnytt skriver att julmusiken som nu börjar strömma ur många butikers högtalare är en plåga för många butiksanställda.

Det verkar både vara jullåtarna i sig och den höga volymen som stör de anställda och Peter Persson, ombudsman på Handels i Göteborg ,säger bland annat till Handelsnytt:
"Vi har en medlem med tinnitus som far så illa av julhandeln att hon tar ut semester då. Det finns säkert fler som har liknande besvär som ger problem."
Problemen sägs vara extra stora i köpcentrum där man säger att butikerna nästan "tävlar" om vilken butik som kan spela högst julmusik vilket ska resultera i en kakafoni av störande ljud.

www.handelsnytt.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen