Lite gameplay från Tomb Raider

x3
Spel / Multiplattform

Tre klipp från den lovande rebooten för Tomb Raider.

Ytterligare två klipp kan hittas efter hoppet.

www.thesixthaxis.com +
Läs mer...Obama pratar klimatförändringar

Video / Intressant

Under ett besök i en nationalpark i Alaska pratar Obama klimatpåverkan och använder smart nog en selfiepinne för att få med sig själv och landskapet i bilden.

Nu är kanske inte selfiepinnen det mest intressanta utan budskapet om glaciärer som smälter.

Glad this was the only Bear I met in the park. -bo

A photo posted by The White House (@whitehouse) on


petapixel.com +

Audi SQ5 får Plus-version

Bil / Audi

Prestandaversionen av Audis mellansuv Q5 får sig nu också en Plus-version där man får lite mer effekt och exklusiva detaljer för att ge bilen några år till i bilhallarna. Effekten i den tre liter stora dubbelturbomatade dieselsexan stiger här från 313 till 340 hästar och vridet ökar från 650 till 700 Nm. 0-100 km/h ska gå på 5.1 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Förbrukningen förblir densamma, 0.66 liter per mil. Till skillnad mot vanliga SQ5 får även Plusen en mekanisk diff på bakaxeln, 21-tummare i hjulhusen, svarta detaljer istället för krom och lite nytt på insidan.

www.worldcarfans.com +

E-boksförsäljningen sjunker efter nytt avtal

Webb / Övrigt

Flera av USA:s största bokförlag rapporterar nu att försäljningen av deras titlar i eboks-format har sjunkit under årets första fem månader rapporterar Wall Street Journal (WSJ).

Sammanlagt rapporteras intäkterna från eboksförsäljningen ha rasat med 10,4% under årets fem första månader skriver WSJ och lite ironiskt så verkar faktiskt förlagen ha sig själva att skylla här. Detta på grund av att de amerikanska förlagen förra året stred mot Amazon om att få prissätta sina böcker hur de ville, ett avtal de till slut fick igenom och som verkar ha lett till att de höjde priserna så mycket att konsumenterna helt enkelt slutade köpa, eller åtminstone köpte färre, e-böcker.

WSJ har kollat prisskillnaden mellan en inbunden bok och en ebok på fem populära titlar i USA och kommit fram till skillnaden oftast bara varit runt en dollar, det vill säga runt 8,50 kronor. En annan förklaring säger man kan vara att det inte har kommit så mycket populära böcker under årets fem första månader även om jag personligen tror att förlagens prishöjningar ligger bakom raset.

www.wsj.com +

Kamera får följa med på Titans Race i Puerto Rico

Foto / Fotografer

Fotografen Raymesh Cintron har dokumenterat det som kallas för Titans Race, en tio kilometer lång utmaning som tvingar deltagarna att ta sig fram på en bana full av lera och vatten.

Med sig hade han en Nikon D750 med ett Tamron 24-70, en GoPro hero 4 och en DJI Phantom 3 Professional och det vore en underdrift att säga att Nikon-kameran blev rejält skitig. Allt för konsten. Det verkar dock som om kameran klarade sig bra.

“My biggest concern was that the lens was only ‘drip proof’ (whatever that means), and the constant shock from the run. The lens got foggy after the race and you could feel a few bumps while zooming it, but everything was fine after I gave it a cleaning. It’s still nice and sharp!”

Ovan kan ni se en film som visar en del av utmaningen och via länken nedan kan ni kolla in några av de foton han tog.

petapixel.com +

Fotograf gjuter hopp i cancersjuka barn

Foto / Fotografer

Att slåss mot cancer är tufft och det går nog inte att föreställa sig hur tufft det är för ett barn vars enda bekymmer borde vara föräldrar som säger åt dem vad de får och inte får göra. Inte sterila sjukhus och jobbiga behandlingar.

Jonathan Diaz är en fotograf som vill hjälpa sjuka barn att tro på sig själva och hitta kraft i sin kamp mot cancern. Därför har han fotat flera barn i olika miljöer och skapat foton och illustrationer som placerar barnen i deras egna fantasier och drömmar.

fstoppers.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen