Hur stark är Wii U egentligen?

Spel / Nintendo

Det har spekulerats väldigt mycket i hur stark WIi U kommer vara i jämförelse med Xbox 360 och PS3. I den här bilden kan du se en jämförelse av Batman Arkham City mellan PS3 och Wii U. På Wii U-bilden har han sin "Armored Suit". Det är därför den skiner lite mer.

Jag skickar också med en jämförelsevideo av Assassins Creed 3.

www.thesixthaxis.com +

B-Unstoppable är världens första hybriddrönare

Pryl / Drönare

Ny dag vilket oftast betyder ny drönare på Kickstarer. Här är nya B-Unstoppable som både kan köra på marken och ta en flygtur. B-Unstoppable ska kunna flyga i 9 minuter och håller man den på marken så kan den vara igång i 18 minuter. Med blandad körning så får man ut runt 12-15 minuters körning.

Skaparen behöver ha 49 000 brittiska pund för att B-Unstoppable ska bli verklighet. Och vill man ha en sådan så kan man beställa en via Kickstarter för 99 pund, eller 89 om man är snabb. Leverans kommer att ske i oktober i år.

via Autorevolution www.kickstarter.com +

Google I/O Uppdaterat Android Wear på Google I/O

Android / Google

Googles utvecklarkonferens Google I/O är i igång och man har bland annat presenterat en uppdaterad utvecklarversion av Android Wear, Googles operativsystem för smarta klockor.

I den uppdaterade versionen av Android Wear kommer det bland annat att bli möjligt för apputvecklare att ha sina appar synliga på klockan, det vill säga förhindra att telefonen går in i sovläge, något som till exempel kan vara intressant om man har en inköpslista eller Google Maps uppe på klockan.

Vidare har man implementerat en funktion som gör att kan man scrolla på klockan genom att vrida på armen, styra appar med klockans inbyggda mikrofon och det blir nu även möjligt att rita emojis på Android Wear-klockor.

Man nämnde även att det nu finns över 4.000 appar som är specialutvecklade för att fungera med Android Wear.

Google I/O Google snackar lite Internet of Things

Android / Mjukvara

Google har nu utannonserat Brillo och Weave, vilket är två grejer som gör det lättare för utvecklare att göra prylar för det smarta hemmet, eller Internet of Things som det också kallas.

Brillo är operativsystemet som är en väldigt grundläggande version av Android som kan installeras på enheter med lågpresterande hårdvara som stödjer Wi_Fi och Bluetooth Low Energy.

Weave är kommunikationslagret som gör att prylarna kan snacka med varandra.

Tredje kvartalet släpps Brillo och Weave släpps under fjärde kvartalet.

Microsoft ändrar i appubliceringsreglerna

Mobil / Mjukvara

Microsoft brukar stoltsera med hur många appar det finns i deras appbutik. Trots att det finns väldigt många appar så är en stor del av dessa rätt värdelösa. Nu har Microsoft ändrar i sina regler för appar i butiken som ska göra Windows Store lite bättre.

För det första kommer appar som har snarlika namn och ikon som andra appar kommer att plockas bort. Sedan ska appar som inte gör någon nytta försvinna. Sedan måste appar som endast är informativa måste ha med orden "guide" eller "tutorial" i appens namn. Sedan måste taggar och sådant överensstämma med vad appen gör.

Dessa nya regler kommer förhoppningsvis städa upp Windowsbutken ganska rejält.

www.engadget.com +

Google I/O Google visar upp Android M

Android / Mjukvara

Under Google I/O kickade gänget igång rätt rejält med Android M och dess nya funktioner. Först ut är Application Permission som ger dig kontroll över vilka appar som ska få tillgång till specifika funktioner på telefonen. Så när du öppnar Skype första gången så dyker det upp en ruta som frågar om Skype ska få tillgång till mikrofonen och kameran.

Applänkar: Om någon skickar en länk till ett Twitterinlägg i ett mail så kommer länken inte öppnas i webbläsaren utan appen öppnas, vilket är en funktion som vi välkomnar med öppna armar.

Android Pay: Android M kommer släppas med Android Pay som gör att du kan betala med telefonen. Tjänsten är kopplad till bland annat American Express, Visa och Mastercard. Kommer dock endast att fungera i USA till en början.

Fingeravtrycksläsarstöd: Android kommer kunna hantera fingeravtrycksläsare vilket gör att du kan låsa upp din telefon med tummen, eller hantera diverse köp.

Batteritid: Enheter med Android M kommer få bättre batteritid. I alla fall när det kommer till standbytid.

Type C: En framtida Android-enhet kommer med USB Type C.

Android M kommer att släppas till konsumenter under tredje kvartalet. Utvecklare kommer få tillgång till Android M idag och kommer funka med Nexus 5, 6, 9 och Player.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen