Ny information om Wii U

Spel / Nintendo

Kotaku har pratat med Reggie Fils-Aime och fått en hel del frågor besvarade om Wii U.

Reggie berättar bland annat att friend codes fortfarande kommer att finnas till Wii U (trots att det sagts att de är borta), men att det kommer fungera på ett annat och mer lättillgänligt sätt.

"There are friend codes, but it's not the existing friend code system," Fils-Aime said. "What do I mean by that? Here's what I mean: you will be able to identify people as friends and have a certain level of interaction vs. a different level of interaction for the more general population. The method by which you identify someone as a friend is a lot simpler than what's happening today with Friend Codes."
Han berättade också hur de kommer moderera konversationerna på Miiverse. Vi har tidigare skrivit om detta och då var det oklart om alla meddelanden skulle skickas med en fördröjning på grund av detta, men som tur är så kommer det inte fungera på det sättet.

Vad som görs är en automatisk koll av programvaran för att se till att det inte finns några svordomar eller snuskord. Gör det inte det så skickas meddelandet automatisk till dina vänner. Den fördröjning som kan ske är ifall någon användare flaggar meddelandet som "olämpligt". Då skickas det till manuell granskning av Nintendo. Man kan dessutom bli avstängd från meddelandetjänsten om man vid upprepade tillfällen skriver otrevligheter.

Det kom också fram information om att Wii U inte kommer innehålla någon stor hårddisk. Det kommer att finnas ett inbyggt flashminne och möjligheten att koppla in extra lagringsenheter via USB-portarna.

"The main message we've communicated is that it's got USB ports so you can keep adding storage to your heart's content."
Detta ser jag som ganska problematiskt då Nintendo tidigare sagt att de kommer börja erbjuda nerladdning av hela spel till Wii U. Då behöver man ju mycket utrymme och det hade varit schysst att slippa koppla in extratillbehör via USB-portarna för att göra detta.

Det finns en hel del extra att läsa i Kotakus intervju. Kika in på länken nedan om du är intresserad av att läsa allt.

kotaku.com +

Fabriksåterställning funkar inte alltid på androidtelefoner

Android / Mjukvara

Forskare på Cambridge University har upptäckt att fabriksåterställningen i miljontals androidtelefoner inte fungerar som den ska och att det i många fall ska gå att återskapa den raderade datan, något som givetvis inte ska vara möjligt efter en fabriksåterställning.

Forskar ha undersökt telefoner som kört Android 2.3 till 4.3 och i många av fallen kunde man återskapa datan både från telefonens interna lagringsminne men även från telefonens SD-kort som synes i tabellen nedan. Enligt forskarna ska detta även ha lyckats även om telefonen lagrar datan krypterad.

Enligt forskarna så borde det att gå att återskapa datan från telefonens internlagring på runt 500 miljoner mobiler runt om i världen och från mobiltelefonens minneskort ska det gå att återskapa datan på runt 630 miljoner androidmobiler efter en fabriksåterställning.


www.itnews.com.au +

Elon Musk startar skola för SpaceX-anställdas ungar

Samhälle / Utbildning

Elon Musk ansåg att hans 5 ungar inte lärde sig rätt saker i skolan. Och eftersom Elon Musk är Elon Musk så löste han problemet genom att starta en skola vid namn Ad Astra. I en intervju på kinesiska Beijing Television, som ni för övrigt kan se i sin helhet ovan, säger Musk detta:
They weren't doing the things I thought should be done, I thought, well, let's see what we can do. Maybe creating a school would be better

På skolan går det för tillfället 14 elever, varav 5 är Elons ungar och resten är barn vars föräldrar jobbar på Musk-ägda SpaceX. Till skillnad från andra skolor där eleverna får lära sig om diverse verktyg som kan användas för att lösa problem, så får eleverna på Ad Astra fokusera på problemlösning, vilket Elon anser vara en betydligt bättre väg att gå.

Under hösten kommer Ad Astra växa från 14 till 20 elever. Och med tanke på hur det går för Elons andra företag så kommer skolor runt om i världen börja anamma Ad Astra-systemet inom kort.

www.theverge.com +

Skriv var du vill med pennan Phree

Pryl / Mojänger

Phree är en ny typ av uppkopplad stylus/penna med vilken användaren kan skriva sitt meddelande praktiskt taget på vilken yta som helst och sedan automatiskt få detta skickat till telefon, dator, tv, tablet eller något annat kompatibelt med Bluetooth-uppkoppling.

Det går även att skicka text direkt till pennans lilla skärm och där kan användare läsa och svara på till exempel SMS. Sist men inte minst så går det även att koppla Phree till en mobiltelefon och låta pennan fungera som ett headset till mobilen.

Gänget bakom Phree har med 32 dagar kvar av sin Kickstarterkampanj redan dragit in fem gånger mer än de 100.000 dollars man ansåg sig behöva för att kunna lansera produkten. Runt 200 dollar tros en Phree kosta när den släpps i butik.

www.kickstarter.com +

Instagram börjar skicka ut highlight-mail

Mobil / Mjukvara

Instagram har börjat skicka ut mail till några av tjänstens användare med highlights från månaden som gått, vilket kan vara bra om man inte vill hänga på Instagram dagarna i ända för att få reda på vad som händer på det sociala nätverket.

Syftet med mailet är troligtvis att Instagram vill att du ska börja använda appen och tjänsten oftare, men då detta gör det lättare för dig att hålla koll på highlights på Instagram utan att öppna appen så blir det lite motsatt effekt. Hur som helst. Bli inte förvånade om ni får mail från Instagram med inlägg från tjänsten.

techcrunch.com +

Retrominiräknare till Apple Watch

Mac / Apple Watch

iOS-appen Geek Watch har uppdaterats med stöd för Apple Watch vilket gör att man nu kan få en miniräknare med retroutseende direkt på armen.

Utseendemässigt är Geek Watch nästa identisk med utseendet på de miniräknareklockor som bland annat Casio tog fram och som var populära på 70- och 80-talet och som gjorde en liten comeback på 2000-talet.

Geek Watch hittas i App Store för nio kronor på länken nedan. I klippet nedan kan ni kolla in hur appen ser ut i en iPhone.

via TechCrunch itunes.apple.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen