Ny information om Wii U

Spel / Nintendo

Kotaku har pratat med Reggie Fils-Aime och fått en hel del frågor besvarade om Wii U.

Reggie berättar bland annat att friend codes fortfarande kommer att finnas till Wii U (trots att det sagts att de är borta), men att det kommer fungera på ett annat och mer lättillgänligt sätt.

"There are friend codes, but it's not the existing friend code system," Fils-Aime said. "What do I mean by that? Here's what I mean: you will be able to identify people as friends and have a certain level of interaction vs. a different level of interaction for the more general population. The method by which you identify someone as a friend is a lot simpler than what's happening today with Friend Codes."
Han berättade också hur de kommer moderera konversationerna på Miiverse. Vi har tidigare skrivit om detta och då var det oklart om alla meddelanden skulle skickas med en fördröjning på grund av detta, men som tur är så kommer det inte fungera på det sättet.

Vad som görs är en automatisk koll av programvaran för att se till att det inte finns några svordomar eller snuskord. Gör det inte det så skickas meddelandet automatisk till dina vänner. Den fördröjning som kan ske är ifall någon användare flaggar meddelandet som "olämpligt". Då skickas det till manuell granskning av Nintendo. Man kan dessutom bli avstängd från meddelandetjänsten om man vid upprepade tillfällen skriver otrevligheter.

Det kom också fram information om att Wii U inte kommer innehålla någon stor hårddisk. Det kommer att finnas ett inbyggt flashminne och möjligheten att koppla in extra lagringsenheter via USB-portarna.

"The main message we've communicated is that it's got USB ports so you can keep adding storage to your heart's content."
Detta ser jag som ganska problematiskt då Nintendo tidigare sagt att de kommer börja erbjuda nerladdning av hela spel till Wii U. Då behöver man ju mycket utrymme och det hade varit schysst att slippa koppla in extratillbehör via USB-portarna för att göra detta.

Det finns en hel del extra att läsa i Kotakus intervju. Kika in på länken nedan om du är intresserad av att läsa allt.

kotaku.com +

Apple Watch-tillbehör hjälper dig med handledstatuering

Video / Kul

Conan O'Brien har tagit fram en lösning för dig som har problem att använda Apples nya Watch på grund av din handledstatuering.

youtube.com +

Nu är GOG Galaxy i öppen beta

Spel / PC

Under förra året meddelade speltjänsten GOG, Good Old Games, att de skulle lansera en ny tjänst som har stora likheter med Steam. Och nu har GOG Galaxy gått in i öppen beta. Tjänsten erbjuder möjligheten att hålla sina spel uppdaterade automatiskt, jämföra och se achievements, ha vänlistor och att chatta direkt i spelen. Det ska också gå att spela med sina vänner och jämföra framsteg över andra tjänster liksom just Steam. Communityfunktionerna ska också gå att stänga av helt.

Den största skillnaden mot Steam är dock att det inte krävs någon internetuppkoppling för att spela spelen vilket lär uppskattas av många.

Just nu har tjänsten 1000 spel i sin spelkatalog och tanken är att utbudet ska expandera kraftigt framöver. Speciellt när det kommer till de stora AAA-spelen. Ett av de nyare spel som kommer att finnas på plattformen är The Witcher 3: Wild Hunt som släpps den 19 maj.

Betan släpps till både Mac och Windows PC och ni kan skriva upp er via länken nedan.

via The Verge www.gog.com +

Mophies mobilskal med batteri nu även vattentätt

iPhone / Tillbehör

Tillbehörstillverkaren Mophie släpper nu mobilskalet Juice Pack H2PRO till iPhone 6 vilket är ett vattentätt skal till telefonen som innehåller ett extrabatteri.

Skalet innehåller ett batteri på 2.750 mAh vilket kan jämföras med standardbatteriet i en iPhone 6 som ligger på 1.810 mAh. Skalet är IP-68-klassat vilket innebär att det ska gå att använda under vattnet ner till 1,2 meter i en halvtimma. Förutom det så ska skalet även erbjuda visst stöt-, damm- samt rep-skydd.

Mophie Juice Pack H2PRO går att förbeställa för 130 dollar.

www.mophie.com +

Stream by Dextro är en guide till Periscope-sändningar

Webb / Tjänster

Dextro är ett företag som tagit fram en teknik för att känna igen varumärken, människor och andra objekt i videoklipp och denna teknik används i deras tjänst "Stream by Dextro" vilket är en slags tjänst för att hitta livesändningar via Twitters populära livestreamingapp Periscope.

Då tjänsten kan identifiera vad som visas i klippet blir det möjligt att gruppera klippen i lite olika kategorier som till exempel "talking heads", "dashcam", "newsroom", "by the water" och "cars". Det finns även statistik över hur många livestreams som startat under en vecka för respektive kategori.

Den senaste veckan säger Stream by Dextro har det till exempel streamats över 46.000 streams där folk sitter och pratar in i kameran, över 6.000 som filmar datorer och nästan 6.000 streams som filmat hundar eller katter.

via TheNextWeb stream.dextro.co.s3-website-us-east-1.amazonaws.com +

Få gratis Viaplay och Google Play Music om du köper Chromecast

Webb / Google

Google verkar ha aktiverat "Chromecast Offers" för svenska användare vilket innebär att man som chromecast-användare kan ta del utav lite olika erbjudanden från Google och deras samarbetspartners.

För oss svenskar verkar det för tillfället handla om tre månaders gratis Viaplay samt tre månader gratis Google Play Music som man kan aktivera om man känner för det. Det gäller enbart nya användare till tjänsterna och efter tre månader går tjänsterna över till betalversionen så man får hålla koll på när de tre månaderna tar slut om man inte känner för att betala för tjänsten.

Har du en Chromecast så hoppa vidare via länken nedan för att kolla in om Google har några erbjudanden på lager till dig.

chromecast.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen