Två nya trailers för Yakuza 5

Spel / Sony

Det är klart att fokus ligger på Japan nu när Tokyo Game Show är igång - så att det utannonseras ett releasedatum för just den japanska marknaden gällande Yakuza 5 är kanske inte så konstigt. Vi i andra delar av världen får vänta lite till på ett datum och kolla in två nya trailers så länge. Nummer två hittar ni efter hoppet.

www.computerandvideogames.com +
Läs mer...

Över en miljon har ställt sig i kö för OnePlus 2

Mobil / OnePlus

OnePlus 2 presenterades för några dagar sedan och företaget öppnade upp för inbjudningar redan förra helgen. Och det verkar som att många vill ha den nya luren då över en miljon har skrivit upp sig på reservationslistan för att få en inbjudan så att de kan lägga vantarna på en telefon.

Telefonen kommer börja skeppas i augusti och förhoppningsvis kommer OnePlus lyckas skeppa fler telefoner den här gången, men troligtvis kommer inte alla som skrivit upp sig på reservationslistan få en 2 på momangen.

via The Verge oneplus.net +

Även GM:s bilar går att hacka

Bil / Övrigt

Förra veckan uppmärksammades att många av Fiat Chryslers bilar gick att ta över av en obehörig genom att hacka deras datorsystem Uconnect och nu verkar det även som om fordon från GM kan vara drabbade av en liknade sårbarhet.

Det här utvecklaren Samy Kamkar som har tagit fram en liten box som han kallar för OwnStar som han kan använda för att styra datorsystemet OnStar som finns i många av GM:s bilar. OwnStar är en liten dator med wifiuppkoppling som kan snappa upp kommunikationen mellan en mobiltelefon med en OnStar-app och OnStars servrar och därefter kontrollera vissa av bilens funktioner.

Med OwnStar kan man bland annat få reda på var bilen man tagit över befinner sig samt vilket märke och årsmodell det är på bilen. Vidare kan man låsa och låsa upp ett fordon, starta samt stänga av motorn och tuta med signalhornet.

GM är medvetna om problemet och säger sig arbeta på en uppdaterad version av OnStar som ska täta den här säkerhetsluckan. Det finns inga uppgifter om att någon faktiskt använt det här hacket för att ta över ett fordon utan att föraren är medveten om det.

youtube.com +

Game of Thrones kommer avslutas efter åttonde säsongen

Film / TV-serier

Game of Thrones-gänget spelar för tillfället in den sjätte säsongen av den populära fantasyserien och vi har fortfarande rätt dålig koll på hur serien kommer att sluta på grund av att George RR Martin fortfarande inte skrivit klart bokserien som Game of Thrones baseras på. Hur som helst så har vi nu via HBO Programmin-chefen Michael Lombardo att serien kommer att avslutas efter den åttonde säsongen, vilket betyder att vi bara har 30 timmar kvar i Westeros.

Lombardo fick frågan om hur det ser ut med en potentiell prequell till serien och då svarade han såhär:
We would be open to anything [Benioff and Weiss] want to do, there is enormous amount of storytelling in that world. The focus is on figuring out the next few years of the show.

Så även om serien kommer ta slut efter den åttonde säsongen så kommer HBO troligtvis fortsätta mjölka Sagan om is och eld-världen.

deadline.com +

Här är Facebooks drönare Aquila

Webb / Facebook

Här är första bilden på Facebooks drönare som man började diskutera förra året och som är avsedd för att flyga runt över områden där det inte finns internettillgång och koppla upp människorna på marken med luftburet internet.

Man har döpt den soldrivna drönaren till Aquila och den har samma vingspann som en Boeing 737, 42 meter. Den väger 400 kilo och kommer att ha möjlighet att cirkla runt ett område i upp till 90 dagar på 18.000 (nattetid) - 27.000 (dagtid) meters höjd.

Facebook uppger inte när vi kan komma att få se Aquila cirkla runt svårtillgängliga regioner och förse människorna där med internet på riktigt. Men det lär nog antagligen dröja ett tag.

newsroom.fb.com +

Windows 10 har installerats på 14 miljoner enheter

PC / Mjukvara

Microsoft släppte lös Windows 10 klockan 06.00 i onsdags och började då successivt rulla ut till användare runt om i världen. Dedikerade entusiaster lyckades kickstarta installationen för att slippa vänta på att installationen skulle dra igång. Men hur många var det som uppdaterade till Windows 10 under det första dygnet? 14 miljoner enheter tydligen.

Microsoft nya operativsystem kommer att fortsätta rulla ut under de närmaste veckorna och troligtvis kommer de där 14 miljoner enheterna öka rätt drastiskt när alla som vill ha Windows 10 fått lägga vantarna på det.

via Engadget blogs.windows.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen