Spela Left 4 Dead 2

Spel / PC

För att fira att det är Halloween nästa vecka så kommer man kunna spela Left 4 Dead 2 helt gratis via Steam den kommande helgen. Redan nu kan man ladda ner det och någon gång i natt så kommer spelet att låsas upp så man kan spela det gratis fram till måndag.

To celebrate Halloween, we are unleashing L4D2 on the world. Starting this Thursday, the entire game will be free to play for the whole weekend. New players can begin pre-loading now. For long time players, it is time to welcome your new found friends and help them survive the zombie apocalypse.
I samband med denna gratishelg så finns det även en ny Achievement som heter Good Guy Nick som man kan få om man spelar med och hjälper en av helgens gratisspelare.

www.l4d.com +

Gravplundrare förstör på fler än ett sätt

Samhälle / Konflikter

Under rådande situation i Egypten passar kriminella på att plundra landet på dess ovärderliga historia. Men gravplundrarna förstör inte bara på det sättet att de tar med sig värdefulla föremål, de raserar dessutom hela historien kring det som stjäls. När inget dokumenteras förloras mer än bara föremål. Gianna Toboni förklarar i en intervju med VICE vad dessa kriminella aktiviteter innebär.

youtube.com +

Rykte Apple vill döda Spotifys gratisabonnemang

Webb / Spotify

The Verge har varit i kontakt med källor som säger att Apple har pressat världens största skivbolag att få Spotify och liknande tjänster att sluta med sina reklamfinansierade abonnemang, det vill säga de abonnemangen som inte kostar användaren något men samtidigt även spelar upp reklam för användaren.

Det skulle givetvis vara guld för Apple om Spotify och andra inte längre skulle tillåtas att streama musik gratis då Apple enligt uppgift ligger i startgroparna för att relansera sin egen streamade musiktjänst Beats Music där användare inte kan streama gratis för tillfället. Spotify har idag 15 miljoner betalande användare och 45 miljoner användare som lyssnar på tjänsten via ett så kallat freemium-abonnemang.

Det sägs även att Apple har varit i kontakt med Universal Music och erbjudit sig att betala YouTubes licenskostnader till Universal om Universal samtidigt drar tillbaka all sin musik får YouTubes gratistjänst.

Stämmer de här uppgifterna så verkar det med andra ord som om musikstreaming-kriget snart kan gå in en lite hårdare fas och vi får väl se vilka tjänster som överlever det kriget.

www.theverge.com +

John Oliver snackar nationella prov

Video / TV

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om det här med den amerikanska motsvarigheten till typ nationella prov.

Bajs i skägget vanligare än vad man tror

Vetenskap / Experiment

En amerikanska TV-station har genomfört en undersökning om hur mycket bakterier och annan smuts som finns i mäns skägg och det var väl inget direkt upplyftande resultat man kom fram till.

Enligt mikrobiologen John Golobic som testade de insamlade skäggproverna innehöll många av skäggen bakterier som man hittar lite varstans men några av skäggen ansågs vara smutsigare än vissa toaletter och innehöll bakterier som vanligtvis enbart återfinns i avföring.

Golobic säger dock vidare att det antagligen inte skulle kunna spridas några sjukdomar via bajsbakterier i skägget men anser ändå att det är "somewhat disturbing". Något jag definitivt kan hålla med honom om.

via Metro www.koat.com +

Rykte Star Wars till Disney Infinity 3?

Spel / Multiplattform

Vi har inte varit speciellt imponerade av Disney Infinity 2.0 här på redaktionen. Men kanske kan det här ryktet göra den förmodade uppföljaren mer intressant. Via en återförsäljare har bilder på ett Disney Infinity 3.0 med Star Wars-figurer läckt. Startpaketet ska, om det är riktigt, innehålla Anakin Skywalker samt Ahsoka Tano från Clone Wars och priset för paketet ska vara 69,99 euro.

Om bilden är riktig eller inte vet vi inte, men det känns inte helt omöjligt. Tidigare har även bilder från Frost i samband med Disney Infinity 3.0 läckt ut och det verkar allt mer troligt att det faktiskt kommer en tredje version.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen