Spelande tonåringar bättre på simulerade operationer än läkarstudenter

Spel / Spel

På University of Texas Medical Branch genomförde man en undersökning som visade att ungdomar som spelade dator- och TV-spel var bättre på simulerade operationer än de som studerade till läkare.

I undersökningen använde man sig av maskiner som simulerar en operation av en patient. Där får man jobba med att sy ihop kroppen och skära med skalpell. Och resultatet visade att de tonåringar som spelade i genomsnitt två timmar per dag klarade sig bättre än studenterna som gick under utbildning till att bli läkare.

Dr. Sami Kilic säger så här:

"Our physicians in training have already participated in actual cases. It tells me that this computer games helps a lot to transfer the knowledge and skills gained from the computer games."

techcrunch.com +

Veckans PSN-uppdatering

Spel / Sony

Den här veckan kommer man, till PlayStation 4, kunna köpa Arcade Archives Renegade, Bombing Busters, TorqueL och Whispering Willows (bilden ovan).

Till PlayStation 3 kan man köpa Rayman Legends + Rayman Origins och till PlayStation Vita kan man köpa Infected Wars, Ar nosurge Plus: Ode to an Unborn Star, TorqueL samt Whispering Willows.

blog.eu.playstation.com +

AppleCare täcker nu trötta batteri

Mac / Hårdvara

Att sätta in ett nytt batteri i sin Mac är sällan billigt vilket gör batterier som tappar sin laddning på tok för fort väldigt störiga. Detta kan framöver bli en avsevärt mycket billigare historia för folk som har AppleCare då Apple nyligen ändrat sin AppleCare-policy så tjänsten nu även täcker batterier som håller mindre än 80 % av laddningen.

Tidigare var det endast defekta batterier som täcktes av AppleCare-garantin.

www.macrumors.com +

Nintendo besöker Jim Henson Studios

Spel / Nintendo

Under E3-veckan bjöd Nintendo på en videopresentation där man visade upp sina kommande spel till Wii U och 3DS. I denna presentation fanns det även dockrepresentationer av Shigeru Miyamoto, Satoru Iwata och Reginald Fils-Aime som hade skapats av den legendariska dockstudion Jim Henson Studios.

I klippet ovan kan man se när Shigeru Miyamoto besökte Jim Henson Studios tidigare i år.

kotaku.com +

Google fixar till Translate

Webb / Google

Google Translate har varit ett väldigt användbart verktyg för väldigt många, men att översätta talspråk har inte precis varit någonting som Translate har varit bra på. Nu har Google gjort ett par justeringar och gjort Translate faktiskt användbart för vanligt talspråk.

För att lyckats med detta har Google tagit hjälp av allmänheten som rättat till översättningar genom tiderna och nu känner sig mjukvarujätten redo att släppa lös konversationsöversättningar till oss användare.

googletranslate.blogspot.in +

FPS-delen i Star Citizen uppskjuten

Spel / PC

Utvecklarna bakom Star Citizen hade planerat att släppa FPS-delen av spelet, med namnet Star Marine, redan nu under våren. Men de som har längtat efter spelläget kan tyvärr komma att få vänta länge till. Star Marine har nämligen skjutits upp på obestämd framtid. Det meddelar Chris Roberts via en bloggpost.

Anledningen är att utvecklarna inte anser att FPS-delen lever upp till den standard de anser att Star Citizen ska leverera och de kommer därför att jobba vidare på den tills de anser att standarden är bättre.

Som bekant har Robert Space Industries släppt delar av spelet i olika omgångar och tanken är att alla delarna slutligen ska sammanfogas till en färdig produkt och släppas offentligt till konsumenter. Att FPS-delen nu har skjutits upp ska enligt Chris Roberts inte signifikant fördröja den totala releasen även om det kan komma att påverka till viss del. Så här skriver han i bloggposten.

"Integrating the FPS properly will help move every part of Star Citizen forward, as the tech will help form the blood and sinews of the whole game".

"But I can’t stress enough that two additional months spent on Star Marine are not the same thing as two months of a delay for Star Citizen."

www.pcgamer.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen