Spelande tonåringar bättre på simulerade operationer än läkarstudenter

Spel / Spel

På University of Texas Medical Branch genomförde man en undersökning som visade att ungdomar som spelade dator- och TV-spel var bättre på simulerade operationer än de som studerade till läkare.

I undersökningen använde man sig av maskiner som simulerar en operation av en patient. Där får man jobba med att sy ihop kroppen och skära med skalpell. Och resultatet visade att de tonåringar som spelade i genomsnitt två timmar per dag klarade sig bättre än studenterna som gick under utbildning till att bli läkare.

Dr. Sami Kilic säger så här:

"Our physicians in training have already participated in actual cases. It tells me that this computer games helps a lot to transfer the knowledge and skills gained from the computer games."

techcrunch.com +

Pratande löpband skämtar med folk på gymmet

Video / Humor

Träningen för de här människorna blev plötsligt lite roligare när deras löpband på gymmet började psyka dem. Givetvis är det någon som skämtar med dem, men vid närmare eftertanke kanske det inte vore så dumt med ett löpband som pushar orkar lite.

www.viralviralvideos.com +

Nu kan du även fynda på Playstation Network

Spel / Sony

Om du inte har hittat bra och billiga spel ännu bland alla reor som pågår så har du ytterligare ett alternativ på Playstation Network. Nu finns deras europeiska utbud ute och det är några riktigt trevliga titlar på listan.

Till PS4 finns bland annat Alien: Isolation (36,99 euro), FIFA 15 Delux edition (44.99 euro) och Middle-earth: Shadow of Mordor Legion Edition (34.99 euro). Till PS Vita har vi bland andra Call of Duty Black Ops: Declassified (14.99 euro) och Raymand Legends (14.99 euro). För PS3 finns även där Alien: Isolation, men snäppet billigare, (26.99 euro), Beyond: Two Souls (19.99 euro) och Mass Effect-trilogin för 14,99 euro.

De flesta erbjudanden slutar 1 december medan olika versioner av Destiny är nedsatta endast fram till imorgon. På flera av spelen får man också ytterligare 10 procent rabatt om man är Playstation Plus-medlem. Jag har sagt det förr men säger det igen. Skynda fynda!

blog.eu.playstation.com +

Svenska Dagbladet testar att sälja tid

Foto: Sonja Langford
Webb / Övrigt

Det vanligaste sättet att ta betalt för annonser är via antal exponeringar. Men nu testar Svenska Dagbladet tillsammans med mediebyrån Mediacom ett nytt koncept där de istället tar betalt för hur lång tid någon tittar på reklamen. Dock minst tio sekunder, skriver Dagens Media.

– Mediacom har drivit frågan om inscreen länge. Det är ett steg framåt att medierna börjar förstå att denna betalningsmodell krävs för att utveckla internet som brandingmedia, säger Fredrik Pettersson, digitalplanerare på Mediacom, som har tagit fram affären tillsammans med SvD.

– Målet är att hitta en digital valuta som inte handlar om klick utan om kvaliteten på exponeringen.

Först ut i testet är Volkswagen som gör reklam för lanseringen av sin nya Passat och annonsen kommer att ligga på SVD Näringslivs sajt där ständiga uppföljningar av resultatet kommer att genomföras. Det nya tidsformatet testas också internationellt, bland annat av Financial Times.

www.dagensmedia.se +

Någon har lyckats fånga Overwatch på film

Spel / PC

Maxim Korea har lyckats filma en skärm där Overwatch spelas och bland annat får vi se läget där man väljer karaktärer samt lite faktisk gameplay. Och nu blev jag själv riktigt sugen på att testa det. Men passa på att kolla för det är inte säkert att Blizzard låter det här ligga uppe om de får reda på att videon finns.

via Reddit youtube.com +

Microsoft tvingas betala "glömd" skatt i Kina

PC / Övrigt

Det rapporteras att Microsoft tvingas betala en stor summa i skatter till den kinesiska statsmaskinen som de tidigare inte betalat.

Nyheten rapporterades av den statliga nyhetsbyrån xinhao och sade att ett stort företag som drog igång sin gren i Peking 1995 och som börjar på M hade betalat en summa på 840 miljoner RMB.

Den kinesiska regeringens undersökning av Microsoft fann att företaget undvikit att betala skatter under de senaste åren och måste nu alltså betala dem. Dessutom har Microsofts skattenivå höjts så att företaget ska betala vad den kinesiska staten anser rimligt.

Summan som Microsoft nu måste betala är inte så stor om man ser till företagets verksamhet i helhet då de rapporterade en inkomst på 6,48 miljarder dollar för det senaste kvartalet. Det gör att skatten som måste betalas ligger på omkring 2 procent av det.

www.bit-tech.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen