Är Double Fine intresserade av THQs grejer?

Spel / Övrigt

Den 22:e januari kommer det hållas en auktion av THQs spellicenser, studios och annat. Andra kända spelutgivare som officiellt redan visat intresse är EA och Warner Bros. men Distressed Debt Investing twittrade i natt att även Double Fine har velat se vad THQ har att sälja.

THQ: Both Warner Brothers and Double Fine productions have asked for bankruptcy filings in the THQ case
Vad det innebär är just nu svårt att säga men det kan betyda allt från att Double Fine behöver några nya kontorsstolar till att de vill köpa Saints Row, där det sistnämnda i och för sig låter högst otroligt. Det kan också vara så pass enkelt att Double Fine vill hålla ryggen fri och se om de finns nämnda någonstans bland alla dessa konkurspapper. Double Fine har som bekant tidigare samarbetat med THQ då de gav ut Double Fine-spelen Costume Quest och Stacking.

THQ ansökte om konkus förra året och nämnde att de skulle sälja av allt till en investeringsfirma. Denna snabba försäljning nekades senare av en domare i rätten och därav kommer allt som THQ har att sälja auktioneras ut senare denna månad.

www.computerandvideogames.com +

Flightradar 24 ökar täckningen

Webb / Tjänster

Den svenskutvecklade och lite beroendeframkallande tjänsten Flightradar 24 har utökat sin täckning ordentligt under våren skriver Ny Teknik.

Flightradar 24:s VD Fredrik Lindahl säger till Ny Teknik att man under våren slutit avtal med ytterligare ett tiotal flygbolag och att man har skickat ut hundratals av de transpondrar som positionerar flygplanen på Flightradar 24:s tjänst [länk]. Lindahl säger:
"Vi har också utökat täckningen runt om i världen kraftigt genom att skicka ut flera hundra av våra egentillverkade mottagare. Fokus under den här perioden har legat på Ryssland, Kina och Afrika."

Flightradar 24 använder sig av flera olika kanaler och tekniker för att hålla koll på var flygplan befinner sig men de viktiga ADS-B-transpondrarna som man ofta förlitar sig på används av cirka 60% av världens passagerarflygplan uppger Flightradar 24.

www.nyteknik.se +

Över en miljon har ställt sig i kö för OnePlus 2

Mobil / OnePlus

OnePlus 2 presenterades för några dagar sedan och företaget öppnade upp för inbjudningar redan förra helgen. Och det verkar som att många vill ha den nya luren då över en miljon har skrivit upp sig på reservationslistan för att få en inbjudan så att de kan lägga vantarna på en telefon.

Telefonen kommer börja skeppas i augusti och förhoppningsvis kommer OnePlus lyckas skeppa fler telefoner den här gången, men troligtvis kommer inte alla som skrivit upp sig på reservationslistan få en 2 på momangen.

via The Verge oneplus.net +

Även GM:s bilar går att hacka

Bil / Övrigt

Förra veckan uppmärksammades att många av Fiat Chryslers bilar gick att ta över av en obehörig genom att hacka deras datorsystem Uconnect och nu verkar det även som om fordon från GM kan vara drabbade av en liknade sårbarhet.

Det här utvecklaren Samy Kamkar som har tagit fram en liten box som han kallar för OwnStar som han kan använda för att styra datorsystemet OnStar som finns i många av GM:s bilar. OwnStar är en liten dator med wifiuppkoppling som kan snappa upp kommunikationen mellan en mobiltelefon med en OnStar-app och OnStars servrar och därefter kontrollera vissa av bilens funktioner.

Med OwnStar kan man bland annat få reda på var bilen man tagit över befinner sig samt vilket märke och årsmodell det är på bilen. Vidare kan man låsa och låsa upp ett fordon, starta samt stänga av motorn och tuta med signalhornet.

GM är medvetna om problemet och säger sig arbeta på en uppdaterad version av OnStar som ska täta den här säkerhetsluckan. Det finns inga uppgifter om att någon faktiskt använt det här hacket för att ta över ett fordon utan att föraren är medveten om det.

youtube.com +

Game of Thrones kommer avslutas efter åttonde säsongen

Film / TV-serier

Game of Thrones-gänget spelar för tillfället in den sjätte säsongen av den populära fantasyserien och vi har fortfarande rätt dålig koll på hur serien kommer att sluta på grund av att George RR Martin fortfarande inte skrivit klart bokserien som Game of Thrones baseras på. Hur som helst så har vi nu via HBO Programmin-chefen Michael Lombardo att serien kommer att avslutas efter den åttonde säsongen, vilket betyder att vi bara har 30 timmar kvar i Westeros.

Lombardo fick frågan om hur det ser ut med en potentiell prequell till serien och då svarade han såhär:
We would be open to anything [Benioff and Weiss] want to do, there is enormous amount of storytelling in that world. The focus is on figuring out the next few years of the show.

Så även om serien kommer ta slut efter den åttonde säsongen så kommer HBO troligtvis fortsätta mjölka Sagan om is och eld-världen.

deadline.com +

Här är Facebooks drönare Aquila

Webb / Facebook

Här är första bilden på Facebooks drönare som man började diskutera förra året och som är avsedd för att flyga runt över områden där det inte finns internettillgång och koppla upp människorna på marken med luftburet internet.

Man har döpt den soldrivna drönaren till Aquila och den har samma vingspann som en Boeing 737, 42 meter. Den väger 400 kilo och kommer att ha möjlighet att cirkla runt ett område i upp till 90 dagar på 18.000 (nattetid) - 27.000 (dagtid) meters höjd.

Facebook uppger inte när vi kan komma att få se Aquila cirkla runt svårtillgängliga regioner och förse människorna där med internet på riktigt. Men det lär nog antagligen dröja ett tag.

newsroom.fb.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen