m

Steelseries visar att bra ljud inte behöver kosta skjortan

Vi har testat Steelseries Arctis 5

Spel / Övrigt

Steelseries presenterade nya Arctis-serien i oktober och då berättade företaget att de ville gå tillbaka till basics och leverera ett headset som användaren kunde ha på sig både framför datorn och på tunnelbanan. Ett headset som kunde användas av både seriösa gamers och vanliga användare. Detta samtidigt som ljudkvaliteten är hög och priset är rimligt. Och efter att ha kört Arctis 5 i ett par veckor måste jag säga att Steelseries har lyckats.

Om vi börjar med utsidan så har Arctis 5 ett rätt cleant utseende jämfört med andra headset på marknaden. Lurarna har en matt yta på båge och kåpor samt har en diskret logotyp på vardera kåpa. Precis som Siberia-serien har Arctis 5 ett band som håller headsetet på plats, men till skillnad från Siberia-lurarna har Steelseries använt samma flexibla material som används i skidgoggles. Jag föredrar verkligen gogglebandet då du enkelt kan justera längden på bandet så att lurarna sitter perfekt.

Bygget är robust och stabilt, men samtidigt väldigt lätt tack vare den hårda plast som använts. Kuddarna på kåporna är gjorda av Steelseries egenutvecklade AirWeave-material som inspirerats av träningskläder. Kuddarna andas väl och under min testperiod har jag kunna använt lurarna flera timmar i sträck utan att det blivit för varmt eller fuktigt, vilket inte har varit fallet med bland annat Sennheiser PC373D eller Steelseries Siberia 350.

Klicka på Läs Mer för att läsa mer.

På undersidan av vänsterkåpan sitter det ett volymreglage och en knapp som låter dig stänga av och sätta på mikrofonen. Där hittar du även ett 3.5mm-uttag om du känner för att dela ljudet med någon som sitter bredvid, vilket är smidigt om du sitter på ett tåg och vill titta på film med en medresenär. Lurarna kopplas in i datorn via USB och på kabeln har Steelseries placerat en ljudmixer som låter dig välja om chattljudet eller spelljudet ska prioriteras. Vill du använda headsetet till konsol så kan du använda den medföljande 3,5mm-pluggen, men då får du inte tillgång till ljudmixern.

Ljudkvaliteten är verkligen på topp. Arctis 5 är utrustade med samma 40mm-drivers som Steelseries värstinglurar Siberia 840 och har på så vis praktiskt taget samma ljudförutsättningar som 840. Arctis 5 har utrustats med DTS Headphone:X som gör att du får virtuellt 7.1-ljud, vilket gör det lite lättare för dig att höra varifrån folk skjuter på dig i Battlefield 1. Basen och diskanten ligger lite väl högt som standard, men i Steelseries Engine 3 kan du finjustera ljudet till dina preferenser eller välja mellan diverse inprogrammerade ljudinställningar.

I klassisk Steelseries-manér sitter mikrofonen inne i den vänstra kåpan och du kan dra ut den för att prata med dina spelkumpaner. Mikrofonen är utrustad med två mikrofoner som jobbar med varandra, samt med Steelseries Clearcast-teknik, för att endast skicka ditt pratljud till dina lagkamrater och inte massa annat ljud från omgivningen. Jag har en tendens att prata rätt lågt och tyst, men mina medspelare och annat löst folk jag pratat med har inte haft några problem med att höra vad jag säger, vilket är ett plus. Steelseries menar att mikrofonen är så pass bra att du inte behöver någon annan mikrofon när du streamar eller liknande, men det känns lite som en överdrift. Mikrofonen är bra, men ersätter inte en ordentlig extern mikrofon.

För att sammanfatta. Steelseries har med Arctis 5 lyckats leverera ett av de mest bekväma headseten på marknaden som du kommer kunna använda timmar i ända som också låter ruskigt bra. Sedan är ju bara det faktum att Steelseries lyckats klämma in hårdvara från företagets fetaste headset i ett headset som kostar en fjärdedel så mycket som Siberia 840 ändå rätt trevligt.

Steelseries Arctis 5 har finns tillgängliga i diverse välsorterade elektronikbutiker och priset ligger på 1 099 kronor. Känner du att du inte behöver en mixer, LED-lampor eller USB-koppling så finns Arctis 3 som kommer med exakt samma innanmäte, men är endast utrustad med 3.5mm-plugg. Priset för Arctis 3 är 899 kronor.

Läs mer
Youtube börjar med betalt medlemsskap
Går i Twitchs fotspår 
26.0°
+
André Stray
0
Nintendo hyllar cross-play i ny reklamfilm
Det är roligare att göra saker tillsammans! 
44.1°
+
André Stray
0
Ozark återvänder 31 augusti
Andra säsongen är snart här! 
57.0°
+
André Stray
0
Gorillan Koko har dött
Vila i frid! 
14.5°
+
Roger Åberg
0
Första recensionerna av Audi Q8 är här
Bör Mercedes GLE Coupé och BMW X6 oroa sig? 
30.9°
+
Bobby Green
0
Trailer för Welcome to Marwen
Steve Carell leker med dockor 
44.6°
+
André Stray
0
Google fixar bättre kontohantering i Android
På tiden! 
41.1°
+
André Stray
0
USA:s regering ogillar Googles samarbete med Huawei
Anses vara risk mot nationell säkerhet 
22.7°
+
André Stray
0
Bose släpper lurar du ska sova med
Byssan lull... 
48.2°
+
Roger Åberg
0
Fox godkänner Disneys bud på 71,3 miljarder dollar
Disney kommer äga nästan hela Marvel-universumet 
31.9°
+
André Stray
0
Audi och Hyundai ska samarbeta kring bränslecellsteknik
Vill snabba på utvecklingen 
49.2°
+
Bobby Green
0
Cyklister får köra på körbana även om det finns cykelbana
Men vad i hela fridens namn? 
30.8°
+
Bobby Green
0
Ny Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Turtle Power! 
33.2°
+
André Stray
0
Steams sommarrea bara några timmar bort
Bara att börja tänja plånboken 
42.4°
+
André Stray
0
Star Wars-spinoffer har lagts på is
Efter Solo-floppen 
45.7°
+
André Stray
0
Dålig läppläsning av herrarna Trump och Jong-Un
Känns rimligt att det var det här som sades 
47.4°
+
Roger Åberg
0
En närmre genomgång av Volvo S60
Denna gång utan svengelska 
43.4°
+
Roger Åberg
0
Virvelringar som kolliderar
Vackert och tidsödande 
50.3°
+
Roger Åberg
0
Videofrossa: Nya Volvo S60
Se den på vägen, syna den och se den i fabriken 
44.6°
+
Roger Åberg
0
Lite gameplay från Mutant Year Zero: Road to Eden
Ser bra ut! 
43.6°
+
André Stray
0
Det här är nya Volvo S60!
Första Volvon som tillverkas i USA 
55.7°
+
Bobby Green
0
Matt Damon kommer att spela Carroll Shelby
Ny film om Fords Ferrari-fight på gång 
43.1°
+
Bobby Green
0
Nu kan du beställa Nokia 8110
Banantelefonen i ny version 
51.6°
+
Roger Åberg
0
Snubbe kör båt över grusväg
Alla sätt är bra utom de dåliga 
48.2°
+
Bobby Green
0