Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.2°
+
Emmy Zettergren
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

Stor uppdatering på gång i Pokémon Go

Nu stänger gymen ner

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Nintendo

Det har nu snart gått ett år sedan Niantic och The Pokémon Company släppte sitt omåttligt populära mobilspel Pokémon Go och nu får sig spelet en lite större uppdatering.

Uppdateringen fokuserar helt och hållet på de så kallade gymen i spelet, platser dit spelare går för att slåss för att ta över dessa. En av nyheterna är att man nu ska kunna gå samman i lag på upp till 20 personer från samma klan för att gemensamt ta över gym som bebos av sällsynta bossar. Dessa bossar kommer att dyka upp som ägg med en timer gymen (se bild ovan) så att man ska få en förvarning om vad som är på ingång. När ägget sedan kläcks kan man dra ihop ett lag och försöka besegra bossen. Skulle man besegra bossen så får man även möjlighet att försöka fånga den och lägga till den i sitt pokédex.

Vidare kommer gymen även att fungera som så kallade pokéstops så att man ska kunna få grejer även där. Det kan bland annat handla om sällsynta godisar, två maskiner som man kan träna upp sina Pokémons med samt lite andra grejer. Gymen kommer nu även att få sex stycken permanenta platser där man kan lägga in sina Pokémons om man tar över ett gym.

Exakt när den här lanseringen sker meddelar inte Niantic men man har redan börja stänga ner gymen i spelet.

Uppdaterat
När nu gymmen har stängt ner så har även många pokéstops börjat byggas om till gym och det kommer inte att gå att snurra på dem innan Niantic lanserar de nya funktionerna.