m
r
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
44.9°
+
Roger Åberg
0
Ny trailer för Ready Player One
Har premiär 30 mars 
54.0°
+
André Stray
0
Dokumentär om Gianni Agnelli
"King of Italy" 
82kg
+
Bobby Green

Frozen Wilds gör det värt att återvända till Horizon - Zero Dawn

Vi har slagits mot nya robotdinosaurier i expansionen

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Feature

The Frozen Wilds heter den nya expansionen till det smått mästerliga Horizon - Zero Dawn som släpptes i våras. I expansionen får vi besöka ett helt nytt snöklätt område och får träffa nya karaktärer och får ett par nya dödliga robotar att ta kontroll över. För att göra en lång historia kort så är det nya äventyret verkligen värt att spela igenom om du är ett fan av originalspelet. Äventyret är utmanande på rätt sätt, karaktärerna i Banuk-stammen känns riktiga och även om det nya området är snötäckt och aningen tråkigt så är det ändå en rätt härlig plats att hänga på i spelets dryga 15 timmar.

Nu till den snäppet längre historien. I Frozen Wilds får vi besöka det nya området The Cut där vi hittar Banuk-folket vi stött på i originalspelet. Det nya området är optimerat för spelare som är level 30 eller högre, men det går att besöka området betydligt tidigare. Så fort vi äntrar The Cut stöter vi på en av de nya bestarna i spelet; Scorcher, som är en robotvarg med eldkastare. Därefter traskar vi längre in i landet och möter Banuk-stammen Waruk och dess ledare Aratok som berättar att skiten har träffat fläkten och att de fått problem med nya bestar som härjar omkring. Det är alltså upp till Aloy att sätta stopp för problemen.Utan att spoila för mycket så är det en intressant story som bygger ut originalberättelsen, men samtidigt är stabil nog att stå på egna ben. Utöver de nya människorna vi stöter på under resans gång så får vi möta ett nytt AI som är i mitten av mysteriet. Speltiden ligger för övrigt på runt 15 timmar om du vill göra allt, men storydelen blev i alla fall jag klar med på 8 timmar.

The Cut är i mångt och mycket en rätt trist plats jämfört med de platser vi fick besöka i originalspelet. Det snöar, är kallt och allmänt jävligt men rent visuellt är det väldigt fint. Guerilla Games har tagit vara på det snöiga området och lagt till diverse vädereffekter som snöstormar och riktigt mörka nätter som lägger till ett extra element att hålla reda på när du smyger omkring bland robotdinosaurierna. Området är för övrigt baserat på den amerikanska nationalparken Yellowstone, så det finns en hel del områden som du säkert känner igen om du varit där.På tal om ny spelmekanik så har utvecklarna slängt in ett par nya färdigheter som du kan lägga skillpoäng på. Det handlar inte om några världsomvälvande nyheter, utan de nya skillsen handlar mer om att kunna heala dina dominerade robotar och få lite extra utrymme i bagaget. Något som är trevligt är att en av de skillsen du kan låsa upp tidigt låter dig plocka isär vissa föremål för att få 50 procent av dess värde i shards, vilket är något som jag hade uppskattat i originalspelet. Aja. Bättre sent än aldrig.

Guerilla Games har lyckats än en gång med att skapa en intressant värld som får mig att vilja stanna kvar några timmar längre. Spelet är precis lika ursnyggt som originalspelet och sitter på på PS4 Pro så kommer din upplevelse bli en fröjd med både 4K-upplösning och HDR. Har du lite speltid ledigt mellan Wolfenstein II, Assassin's Creed Origins, Call of Duty WWII och kommande Star Wars: Battlefront 2 så bör du definitivt spendera lite mer tid i Horizon.

Horizon - Zero Dawn: The Frozen Wilds släpps 7 november och priset ligger på 179 kronor. Har ni Playstation Plus och köper expansionen på momangen så kan ni få det för 161 kronor.

Här under hittar ni fler recensioner av tillägget från IGN och ACG.

Läs mer
Snart säger Google Maps till när du ska gå av bussen
Yay! 
44.9°
+
Roger Åberg
0
Ny trailer för Ready Player One
Har premiär 30 mars 
54.0°
+
André Stray
0
Ordentlig trailer för Alita: Battle Angel
Action från Robert Rodriguez och James Cameron 
50.3°
+
André Stray
0
Så här åker pristagarna till Nobelmiddagen
I flådiga Volvos 
47.2°
+
Roger Åberg
0
Teaser-trailer för Altered Carbon
Första säsongen släpps 2 februari 
49.4°
+
André Stray
0
Säsong 3 av Stranger Things kan komma först 2019
Men det kan vara värt det... 
41.8°
+
Roger Åberg
0
Trailer för Spider-Man: Into the Spider-Verse
Den animerade Spindelmannen-rullen 
41.0°
+
André Stray
0
Hjärtskärande video på svältande isbjörn
Varning för starka bilder! 
-12.4°
+
Roger Åberg
0
Poster för Spielberg-rullen Ready Player One
Aka Mannen med det långa högerbenet 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Säsong 2 av Jessica Jones har premiär 8 mars
Här är en teaser 
42.9°
+
Roger Åberg
0
McLaren rullar ut en hyper-kärra tillägnad Ayrton Senna
Den ultimata gatlegala banbilen 
41.7°
+
Bobby Green
0
Hur får ni tag på era pepparkakor?
Dagens fråga! 
34.5°
+
Roger Åberg
0
Den ärligare versionen av året på Youtube
Youtube Rewind honest edition 
47.6°
+
Roger Åberg
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.9°
+
Roger Åberg
0