m

Black Ops IIII riktar in siktet mot Rainbow 6

Vi har pangat i nya Call of Duty

Spel / Feature

Activision har bjudit in oss till reveal-eventet för Call of Duty: Black Ops IIII i Los Angeles för att ta en titt på nymodigheterna. Till skillnad från tidigare spel i Call of Duty-serien så kommer inte Black Ops IIII komma med något singleplayer-läge, utan i stället fokuserar på att spelarna ska skapa egna stories i multiplayer-läget, zombie-läget och nya Battle Royale-läget.

Avsaknaden av ett dedikerat story-läge tycker jag är skittråkigt. Black Ops-serien har levererat en intressant berättelse och jag hade hoppats på att få se någon form av fortsättning. Utvecklarna Treyarch verkar inte hålla med. Folk som vill avnjuta en stabil berättelse får spela de tidigare Call of Duty-spelen eller vänta till nästa år då Activision, förhoppningsvis, kommer ge oss en ordentlig berättelse.

Vi fick varken testa zombieläget eller Battle Royale-läget under vår spelsession, men vi fick köra några rundor multiplayer, och för att leverera ett kort första intryck så kändes det riktigt bra. Specialist-klasserna levererade en varierad spelstil och det känns verkligen att Treyarch jobbat hårt med att förbättra känslan på vapnen.

Under vår session fick vi lira tre olika spellägen på tre olika banor. Mer specifikt traditionella Hardpoint där du måste hålla tre punkter på en karta samtidigt som du skjuter ner fiender på olika sätt och vis. Nya Conquest som och ett nytt spelläge och kan jämföras med Rush i Battlefield där ditt lag antingen ska attacker eller försvara två punkter på en karta. Till sist har vi ett Hardpoint-liknande spelläge där områden på kartan väljs ut slumpmässigt och du måste hålla punkten under en kort period för att få poäng.

Till skillnad från de senaste Call of Duty-spelen som utspelar sig i framtiden så är Black Ops IIII mer "boots on the ground", för att använda Activisions uttryck. Det betyder att du inte har möjlighet att dubbelhoppa eller springa på väggar för att röra dig runt på kartan. Jag är ett stort fan av Titanfall och älskar vertikaliteten i det spelet, men jag känner att Call of Duty-liren inte riktigt har fångat samma känsla i rörelsesystemet så det känns rätt bra att vertikaliteten har slopats i Black Ops IIII.

Fortsätter vi på back to the roots-tänket så har hälsosystemet gjorts om och du healas inte automatiskt efter en viss tid, utan du måste heala dig manuellt. Detta gör att du ständigt måste hålla ett öga på häslomätaren och göra ett beslut om du ska backa från striden och heala dig eller gå guns blazing och fortsätta lägga tryck på dina motståndare.

De nya specialistsystemet känns verkligen lovande. Vid release finns det tio stycken olika specialist-klasser som låter dig göra olika saker. Medic-klassen låter dig heala dina lagkamrater. Med Recon kan du med ett verktyg visa fiender på ett visst område på kartan. Torque kan sätta ut taggtråd för att blockera flaskhalsar. Andra klasser ger dig tillgång till granatkastare, eldkastare och sköldar. De olika klasserna är riktigt roliga att spela och levererar en varierad spelupplevelse. I början av varje runda får du och dina lagkamrater välja valfri specialist och två spelare kan inte köra samma, vilket kräver lite mer strategi i laget.

Utöver specialistklasserna så finns det möjlighet att välja valfri loadout som du kan pilla med helt själv för att ackompanjera valet av specialist. I vanlig Black Ops-ordning får du kitta dina loadouts precis hur du vill med ett 10-point-system. Vill du skippa sekundärt vapen och kitta primary-vapnet till fullo, så är det helt möjligt att göra det. Eller så du vill skippa perks och köra på två primary-vapen i stället.

Som sagt så fick vi endast testa multiplayer-läget och hur det är att lira nya zombies-läget och Battle Royale-läget Blackout är för tillfället oklart. Under morgondagen kommer de som fått lira zombies att få leverera sina åsikter om spelet i videoformat och vi kommer lägga upp deras åsikter om läget här på Feber.se.

Zombies-läget kommer för övrigt med tre stycken olika äventyr vid namn IX, Voyage of Despair och Blood of the Dead, vilket borde göra fans av zombieläget rätt nöjda. I zombieläget kommer spelare också få möjlighet att justera sina egna spelscenarios. Bland annat kommer du kunna välja svårighetsgrad, skada på dina vapen, zombiesarnas hastighet. Spelare som inte vill eller kan spela zombieläget med vänner kommer kunna avnjuta läget med bottar.

Battle Royale-läget Blackout låter för övrigt riktigt intressant. Du kommer ha möjlighet att spela med flertalet olika karaktärer som medverkat i Black Ops-serien samt karaktärer från zombies-läget. Activision håller locket på gällande spelläget, men har berättat att kartan kommer vara 1500 gånger större än den klassiska banan Nuke Town. Hur många spelare som kommer få slåss mot varandra är ingenting vi vet för tillfället.

Något som är trevligt för PC-spelare är att Black Ops IIII kommer vara riktigt väloptimerat för PC. Beenox står för utvecklingen av PC-versionen och spelet kommer ha i stöd för 4K, HDR, ultrawide-skärmar och förstås uncapped framerate. Den här gången kommer Call of Duty-spelet inte vara tillgängligt på Steam, utan kommer endast vara spelbart via Battle.net.

Det var länge sedan jag blev sugen på att lira Call of Duty, men för tillfället känner jag suget att få spela mer av Black Ops IIII. Att det inte finns något story-läge svider en aning, men jag har en känsla av att spelare ändå kommer spendera flertalet timmar i de olika spellägena när spelet väl släpps. Vi får se om jag har samma tankar om Black Ops IIII efter att Battlefield V presenteras nästa vecka.

Som vanligt: Har ni några frågor om spelet så är det bara att plita ner dem i kommentarsfältet så ser jag till att svara till min bästa förmåga.

Call of Duty: Black Ops IIII kommer släppas 12 oktober till PC via Battle.net, PS4 och Xbox One.

Läs mer
Om Sveriges trafiksäkerhet
Bloomberg snackar 
51.6°
+
Bobby Green
0
Vårt förtroende för självkörande bilar har minskat
Antagligen på grund av dödsolyckor 
32.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Synskadade F1-entusiasten Charaf får åka med i Formel 1-bil
Lökhackarvarning 
47.8°
+
Bobby Green
0
Självkörande bil körde mot rött under demonstration
Direkt obra 
30.7°
+
Bobby Green
0
Nu kan du hantera din data som finns hos Apple
Enklare att få ut information om dig själv 
43.6°
+
Roger Åberg
0
Netflix gör Michael Bay-film med Ryan Reynolds
Six Underground kan bli Netflix största filmsatsning någonsin 
43.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
SP38 - ny specialare från Ferrari
En 488 GTB med nytt utseende 
48.9°
+
Bobby Green
0
Nyinspelning av 70-talsklassikern Papillon
Se första trailern 
42.4°
+
Bobby Green
0
Nu kan du tysta tjattriga instagrammare
Utan att behöva avfölja dem 
42.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Han designade Volvo P1800
Intervju med Pelle Pettersson 
42.5°
+
Roger Åberg
0
EU:s utfrågning av Mark Zuckerberg var rätt värdelös
Facebooks VD svarade på det han ville svara på 
18.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Retrospelsmässan arrangeras i Göteborg i helgen
Mässan för alla spelnostalgiker 
41.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
BadLipReading tolkar det kungliga bröllopet
Lite morgontrams 
44.7°
+
André Stray
0
Xiaomi kommer presentera Xiaomi Mi 8 nästa vecka
Har fingeravtrycksläsare i skärmen 
46.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
USA vill börja ta betalt för information från Landsat-satelliterna
Har varit öppet och gratis de senaste tio åren 
23.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sverige har sagt upp avtalet med vetenskapsförlaget Elsevier
Förlaget anses vara dåliga på öppen tillgång 
51.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Hitta rabattkortet och få gratis kläder resten av livet
Ge dig ut på skattjakt! 
44.0°
+
Bobby Green
0
Helsingfors Universitet ger gratis onlineutbildning i AI
Lär dig vad artificiell intelligens är 
47.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Avalanche öppnar studio i Malmö
Ännu en svensk spelutvecklare har fått upp ögonen för staden 
49.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Sveriges enda Lexus LFA är nu servad
Tekniker flygs in från Tyskland 
46.0°
+
Bobby Green
0
Läcka Google Pixel 3 kan bli bara skärm
Bild läckt i Android P 
49.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nu lanserar vi Feber Premium(beta)!
Slipp reklam, tjäna karma, få oändlig scroll 
53.6°
+
Roger Åberg
0