Spelet vi alla har väntat på?

Spel /

En rad mystiska filmer från ett spel som ryktas vara vara ett kommande spel baserat på Ghostbusters har läckt ut på nätet. Man kan ju alltid hoppas på att det här blir bättre än Extreme Ghostbusters: The Ultimate Invasion och att Bill Murray kommer göra ett kärt återbesök.

www.pressthebuttons.com +
Läs mer...Barn har problem att plocka upp bollar

Video / Kul

Här är ett klipp som visar ett barn som försöker plocka upp tennisbollar.

youtube.com +

Tut i luren - 5 år sedan Instagram släpptes idag

Webb / Övrigt

Idag är det exakt fem år sedan Kevin Systrom och Mike Krieger släppte bilddelningsappen Instagram och frågan är väl om ens de trodde att tjänsten skulle bli den enorma succé som den blivit på bara några år.

Redan 2012 hade tjänsten 100 miljoner användare och så sent som förra veckan passerade man 400 miljoner användare vilket gör att man nu har nästan 100 miljoner fler användare än till exempel Twitter som nästa år fyller 10 år. Det postas cirka 80 miljoner bilder om dagen och dessa lajkas tillsammans ungefär 3,5 miljarder gånger varje dag.

Instagram ägs idag av Facebook som köpte upp företaget för runt en miljard dollar 2012. Något som Facebook antagligen inte ångrar idag. Använder du Instagram? Svara gärna på vår enkät nedan.

en.wikipedia.org +

Dildo selfiestick

Pryl / Mojänger

Selfiestick har blivit väldigt i ropet det senast året och här har vi en variant av det lite mer intima slaget som jag antar är en parodi men något som antagligen inte helt omöjligt redan används av en del.

youtube.com +

Google Meter är en bakgrundsapp till Android

Android / Mjukvara

Google Creative Lab har tagit fram en app till Android som man kallar för Meter vilket är en wallpapper-app som visar viss statusinformation från telefonen.

Den skiftar mellan tre olika bilder där cirkeln representerar hur mycket batteri som finns kvar i telefonen, triangeln hur stark wifimottagning man har för tillfället och kvadraten som visar hur många olästa notifikationer man har.

Meter hittas gratis på Google Play på länken nedan och måste installeras som en bakgrundsbild efter det att man har laddat hem den.

via Android Police play.google.com +

Så här byggdes den internationella rymdstationen ISS

Vetenskap / Rymden

Den internationella rymdstationen ISS började byggas i rymden 1998 och är nu ungefär lika stor som en sexrumsvilla och väger runt 420 ton, något som gör att den aldrig hade kunnat lyfta från jorden i ett stycke med hjälp av de raketer vi har tillgängliga idag.

I den här animationen beskriver Tien Nguyen under ett Ted-ed-snack hur det största människobyggda föremålet i omloppsbana runt jorden byggdes.

www.nasa.gov +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen