Det här är Teslas lastbil
Ska vara snabb som en sportbil 
63.3°
+
Roger Åberg
0
Elon Musk vill bygga tunnelnät för bilar
Det här är The Boring Company 
57.8°
+
Roger Åberg
0
Reebok presenterar två nya skor med Alien-tema
Ett måste för hardcore-fanet 
97kg
+
Bobby Green
Ny teaser för S03 av Twin Peaks
Stämningsfull 
42.7°
+
Frode Wikesjö
Köp den här killens gamla Suzuki Vitara
Det är han värd efter den här annonsvideon 
79.2°
+
Bobby Green
En lite exklusivare leksaksbil
Din för 3 000 dollar 
116kg
+
Bobby Green

Så fake är naturfilmerna

Men spelar det någon roll?

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

För att få till en riktigt bra upplevelse i TV-soffan måste flera saker vara rätt. Om ljudet är dåligt eller inte finns eller om storyn är dålig blir det dåligt, hur äkta det än må vara. I det här klippet får vi exempel på saker som är fake i naturfilmer men också frågan om det verkligen spelar någon roll.

vimeo.com +

Är det här kondomförpackningen som räddar världen?

Kanske det faktiskt!

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Medicin

Kondomer är fantastiska, om de används. Det gör de inte alltid eftersom de minst sagt kan mörda stämningen. Nu har det kommit ett nytt patent på en förpackning som inte bara är lätt att öppna utan också sätter på kondomen i ett svep. Hela processen ska gå att göra under tre sekunder och i mörkret.

Just nu ligger patentet ute för försäljning. Vi får väl hoppas att någon köper det och börjar tillverkningen rätt snabbt. Uppfinnaren är ryss, därav den lite udda speakerrösten.

innovativecondom.com +

Cassini har genomfört sin första djupdykning vid Saturnus

Har skickat hem bilder på atmosfären

Närbilder på Saturnus atmosfär
Foto: NASA
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Under natten genomförde rymdfarkosten Cassini sin första av 22 djupdykningar mellan Saturnus och dess ringar. Den levererade också nya bilder på planetens atmosfär, bilder som visar mer detaljer än man någonsin kunnat dokumentera tidigare.

Cassini är den farkost som flugit absolut närmast Saturnus och forskare vid NASA var inte ens säkra på att den skulle klara av dykningen in bland ringarna. Glädjande nog fixade den processen galant och om allt fortsätter att gå bra kommer vi att få ta del av ännu fler bilder framöver.

Nästa dyk in mellan Saturnus och dess ringar kommer att inledas 2 maj. I september är resan slut. Då kommer Cassini att genomföra en planerad krasch mot planeten.

arstechnica.com +
Foto: NASA

NASA börjar få slut på rymddräkter

De som är kvar är för gamla

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Det pågår ett rymddräktsproblem hos NASA. Rymddräkterna håller på att ta slut och de 11 som finns kvar är hela 40 år gamla, trots att de är designade för att hålla i 15 år.

Med andra ord skulle nya dräkter behöva tas fram, men det verkar inte vara helt enkelt. Dels har finansieringen av framtagningen av dräkter minskat, dels finns det ingen plan för hur dräkterna ska utformas. Tanken har nämligen varit att nya dräkter för framtida Marsresor ska tas fram. Men samtidigt vet man inte riktigt var övriga rymdresor ska gå i framtiden och därför finns det ingen klok plan för hur de ska utformas.

al.com +

Mikrober hittade i undervattensvulkan efter utbrott

Forskare blev överraskade

Foto: CRG Marine Geosciences
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Liv har en förmåga att alltid hitta en lösning, även i märkliga miljöer som borde vara ogästvänliga. För några år sedan gjorde forskare just en sådan upptäckt. De hittade nämligen mikrober i en undervattensvulkan inte långt efter att den hade fått utbrott.

Vulkanen är belägen 130 meter under ytan utanför Kanarieöarna och hade sitt utbrott år 2011. År 2014 åkte forskare dit för att undersöka vulkanen och hittade luddiga små bakterier överallt i vulkanen. PÅ grund av dess vita hårliknande utseende fick mikroben namnet Venus hår. Enligt forskarna verkade det dessutom som om de börjat uppstå där så fort stenarnas temperatur minskat till under 100 grader. Det vita böljande håret på mikroberna var upp till tre centimeter långt och de upptog en yta motsvarande ungefär åtta tennisplaner. Ingen vet dock hur de uppstod eller hur de kom dit.

Forskarna upptäckte efter analyser att mikroberna dessutom var en helt ny art under bakteriefamiljen Thiotrichales. Bland mikroberna hade också maskar börjat göra sig hemmastadda.

sciencealert.com +