Liten tjej försöker hantera en GameBoy
Touch-generationen alltså... 
52.2°
+
Roger Åberg
Colin Furze bygger bil som är en bubbelpool
Med inbyggd grill! 
47.3°
+
Roger Åberg
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
85kg
+
Bobby Green
Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
47.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
45.6°
+
Bobby Green
0
Mc-åkare i kostym kör för prostatacancer
Nu på söndag 
113kg
+
Bobby Green

Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon

Det är han ju värd

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Vetenskap

Foo Fighters senaste video The Sky Is A Neighborhood verkar fokusera på människans vetenskapliga utveckling. Kollade på den igår och ser att man hyllar en av våra främsta vetenskapsmän, Nikola Tesla.

Helt okej låt med. Videon hittas nedan.

Antalet sköldpaddor i världen ökar

Härligt!

Foto: Pixabay
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Sköldpaddor är ett av de djur som länge hotats av utrotning. Av världens sju arter är sex listade som antingen hotade eller sårbara.

Det verkar dock som om trenden kan hålla på att vända. Forskare har upptäckt antalet sköldpaddor på flera håll i världen ökat. På de ställen där de minskat har minskningen varit betydligt lägre än ökningen. Anledningen tror man bland annat beror på bättre skydd av sköldpaddornas ägg. Dessutom har man satsat på att ta fram speciella fiskekrokar som är svårare för sköldpaddor att fastna på. Men det är inte helt säkert att det är just det här som ligger bakom ökningen.

Det inger dock hopp inför framtiden. För även om det inte innebär att sköldpaddorna än så länge är utom fara ger det en indikation på att riktade insatser kan göra skillnad.

Robot kan hjälpa till att övervaka hajar

Genom att hänga under dess magar

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Hajar och andra större sjödjur är vana med att ha fripassagerare. Andra fiskar suger sig gärna fast vid deras magar och glider med. Nu har en ny robot tagits fram som kan göra samma sak. Syftet är att på ett enkelt sätt kunna övervaka hajarna och lära sig mer om dem.

Roboten kan suga sig fast på flera olika underlag utöver hajarnas skinn. Den kan exempelvis även fästa på så väl glas som trä och i tester lyckas den också hålla sig kvar även om objektet den sitter fast vid rör sig mycket.

Ovan kan ni se hur det fungerar.

Att stå länge och jobba kan vara farligt för hjärtat

Enligt ny studie

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Forskning

Nyligen släpptes det en ny studie som påstår att stå och jobba under längre perioder kan vara lika farligt för kroppen. Studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften American Journal of Epidemiology och säger att blodtrycket ökar i venerna när man står upp vilket tillsammans med oxidativ stress ökar risken för hjärtsjukdomar.

I studien som man gjorde deltog 7 300 personer som studerades under tolv års tid. Alla var friska när studien startade och resultatet av studien visade att risken att drabbas av hjärtsjukdom var dubblerad för den som stod upp under sin arbetsdag jämfört med den som satt ner.

Flertalet studier säger dock också att det här med att sitta still för mycket ökar risken för typ 2-diabetes, olika typer av cancer och för tidigt åldrande. Så som så ofta ligger väl det rätta man kan göra någonstans så där lite lagom i mitten.

  tack TianZhu dn.se +

Hubble hittar en kolsvart planet

Som äter ljus

Illustration av WASP-12b och WASP-12
Foto: NASA, ESA, and G. Bacon (STScI)
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

NASA teleskop Hubble har kunnat konstatera att exoplaneten Wasp-12b, en så kallad "hot jupiter", är något så ovanligt som en kolsvart exoplanet.

Anledningen till detta tros vara att Wasp-12b ligger i omloppsbana så nära sin stjärna Wasp-12. Där kan temperaturen vara över 2500 grader vilket gör att de flesta molekyler förbränns. Det leder i sin tur till att inga moln kan bildas som reflekterar tillbaka stjärnans strålar mot Wasp-12b.

Då stjärnans strålar inte reflekteras mot planeten absorberas de istället av planeten väteatomer och görs om till värmeenergi. Taylor Bell från kanadensiska McGill University säger:
"We did not expect to find such a dark exoplanet. Most hot Jupiters reflect about 40 percent of starlight."
Solsystemet Wasp-12 ligger cirka 1400 ljusår från jorden i stjärnkonstellationen Auriga.