m
Håll koll på (amerikanska) Netflix
Underbar tjänst som Netflix borde ha byggt 
47.2°
+
Roger Åberg
0
Flygplan landar med sidvindar på 110 km/h
Glad över att vara på marken i dag 
54.7°
+
Roger Åberg
0
Underbar tur på puder
Åh, lyxen! 
115kg
+
Roger Åberg
Upp mot 40.000 kunder har påverkats av OnePlus-läcka
Kortbetalning fortsätter vara nedstängd 
33.0°
+
André Stray
0
Kille får anfall i VRChat
Folk är rätt gulliga 
44.1°
+
Roger Åberg
0
Se Seattle växa och utvecklas
Det här hände på tre år 
100kg
+
Bobby Green

Det har blåst en del i Nederländerna

Och jag som tyckte det var dragigt här

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

I början av veckan tyckte jag att det blåste lite väl mycket här och började fundera på om man typ skulle säkra huset på något vis. Vinden drog vidare och istället kom snön. Nu får vi se vilka som istället fick det som passerade oss - Nederländerna. Där har det blåst otroligt mycket de senaste dagarna, och hittills har två människor dött till följd av detta.

Delfin försökte äta bläckfisk

Men bläckfisken fick sista ordet

Foto: John Symons
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

En delfin fick för sig att det vore gott med bläckfisk och fick tag på en. Problemet var att bläckfisken var i största laget och inte alls gillade tanken på att bli uppäten. Så bläckfisken sög sig fast i svalget och såg helt enkelt till att delfinen kvävdes.

Delfinen var annars i prima form så forskare började titta närmare på vad som hänt. När man obducerade delfinen upptäckte man att bläckfisken sugit sig fast rejält i svalget på delfinen, men man är inte säker på om bläckfisken rent tekniskt hade hunnit dö och det var dess kropp som agerade instinktivt eller om bläckfisken levde och fick sig en rejäl hämnd.

Meteor lyste upp Detroit

Bra drag i den lampan

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Igår lyste en meteor upp himlen över Detroit och det hela fångades som tur var av ett par kameror.

Forskare vill skjuta rymdskrot med laser

Låter dock coolare än vad det är

Obs! Bilden är ett montage
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Som ni kanske vet dräller det omkring massa skrot i rymden och det är inte helt bra. Under åren har många förslag på hur man ska få bort detta dykt upp. Det har snackats om att man ska fånga in det med långa armar eller skjuta iväg det med någon slags kanon direkt från jorden. Det senaste budet kommer från kinesiska forskare som vill skicka upp en liten rymdstation försedd med lasrar som på plats kan zappa skrotet och få det att försvinna. Men, det är inga stora bitar vi snackar om här. Lasrarna skulle i så fall ta sig an bitar under tio centimeter långa, och då skjuta laserljus på dessa under två minuters tid för att få de att flyga iväg från oss eller styra ned det i atmosfären så att det brinner upp.

Det finns givetvis många frågetecken att reda ut innan det här kan bli verklighet, men något måste göras då skrotet är ett problem för de som är ute och far i rymden.

Ett nattligt möte mellan uggla och räv

Äta eller chilla?

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Här får vi se ett nattligt möte mellan en uggla och en räv. Först verkar det som att ugglan vill fånga räven, men sen verkar de mest titta in varandra. Kanske blev de kompisar?