måndag tisdag hoppar Felix från rymden

Vetenskap / Rymden

måndag tisdag, om vädret tillåter, ska äventyraren Felix Baumgartner försöka sig på att hoppa från rymden.

Med hjälp av en heliumfylld ballong tar han sig upp till den yttre stratosfären på över 36 000 meters höjd i en specialbyggd kapsel. Där kommer han sedan att hoppa ut och falla fritt mot jorden. När höjden är rätt fäller han ut en fallskärm och singlar förhoppningsvis ned på rätt ställe.

Går hoppet som det ska slår man fyra världsrekord:

· Världens högsta bemannade ballongfärd (till 36 567 m)
· Högsta fria fall (från 36 576 m)
· Längsta fria fall (5.35 min eller mer)
· Bryta ljudvallen i fritt fall utan farkost (i hastighet över 1110 km/h)

Avfärden är beräknad till 12.30 svensk tid och landningen till 15.30 14.30. Du kommer att kunna följa händelsen live via Discoverys hemsida på tisdag eller här.

news.discovery.com +

SVT sänder de Nordiska mästerskapen i cosplay

Spel / Övrigt

I sommar kommer Nordens bästa cosplayare samlas på spel- och cosplayfestivalen NärCon för att tävla i Nordic Cosplay Championship. I år kommer denna tävling att direktsänds i SVT1 kl. 23.00 den 24 juli. De som tävlar har kvalat in från olika evenemang i Island, Norge, Danmark, Finland samt Sverige.

I februari arrangerade NärCon de svenska mästerskapen i cosplay vilket blev världens första cosplaytävling att tv-sändas i sin helhet. Showen blev en succé med över en kvarts miljon tittare totalt under direktsändningen och eftersändningen den nästföljande veckan. SVT och NärCon har nu ett långsiktigt samarbete som sträcker sig över 2016 med målet att visa upp cosplay för svenska folket.

NärCon hålls mellan den 23 och 26 juli på Linköpings Universitet.

ncc.narcon.se +

Blizzard släpper ny flygande enhet till Legacy of the Void

Spel / PC

Betan för den andra expansionen till StarCraft 2, Legacy of the Void, pågår för fullt och nu visar Blizzard upp en ny flygande enhet för Terrans. Den har fått namnet Liberator och kan skjuta missiler på markbaserade enheter. I videon ovan kan ni se den i strid.

Förutom Liberator har betan också fått en del andra uppdateringar och förändringar som alla är listade på spelets hemsida.

www.pcgamer.com +

Lergubbar ska förhindra oss att börja röka

Video / Reklamfilmer

Här kommer den senaste reklamfilmen från Cancerfonden och syftet är givetvis att få oss svenska att sluta, eller åtminstone att inte börja, röka.

Enligt Cancerfonden börjar runt 18.000 svenska ungdomar röka varje år samtidigt som 100.000 svenskar varje år insjuknar i rökrelaterade sjukdomar. Av dessa dör runt 12.000 varje år och i runt hälften av fallen är det på grund av cancer.

www.resume.se +

Skåda den nya registreringsskylten

Bil / Nyheter

Regskyltarna som vi känner i dag är på väg att ta slut och något måste göras. Transportstyrelsen har bollat idéer och förslag fram och tillbaka i ett par år nu och äntligen har de kommit fram till ett beslut, så här ska våra skyltar nämligen se ut när de gamla har tagit slut. Tittar man hastigt kanske man inte märker det men den sista siffran har istället bytts ut mot en bokstav.

teknikensvarld.se +

.SE auktionerar ut riktigt korta domännamn

Webb / Övrigt

.SE, Stiftelsen för internetinfrastruktur och den organisation som har hand om den svenska toppdomänen .se, auktionerar nu åter igen ut några domännamn som kan anses vara åtråvärda.

Det handlar om cirka 20 domäner med ett tecken, typ 1.se, 2.se, v.se och liknande, som .SE nu har lagt ut på auktionssajten Tradera till högstbjudande.

Auktionen startade idag och i skrivande stund ligger priserna mellan 210 kronor (Ä.se) och 20.100 (3.se). Jag antar att ett visst svenskt företag har ett rätt kraftigt intresse av att komma över den sistnämnda domänen. Det högsta budet på 1.se är för tillfället 10.000 kronor.

via .SE www.tradera.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen