Hur hittade man Architeuthis?

Vetenskap / Natur

Tidigare i år så lyckades ett gäng forskare, efter många år, fånga en levande jättebläckfisk på film. Under förra veckans TED-event i Long Beach, Kalifornien, så pratade en av personerna bakom upptäckten, Edith Widder, hur man lyckades med denna bedrift.

gizmodo.com +

Pilotavsnittet av Supergirl läckt på nätet

Film / Nyhet

Förra året blev det klart att CBS skulle ta fram en tv-serie baserad på DC Comics superhjälte Supergirl som var tänkt att ha premiär i november i år men det kanske är något som nu kommer att ändras då pilotavsnittet till serien redan läckt ut på nätet.

TorrentFreak skriver att de två releasegrupperna DiMENSiON och LOL släppte pilotavsnittet på diverse torrentsajter tidigt i morse och beskriver släppet som överraskande då detta inte var något som det hade ryktats om tidigare.

Huruvida CBS väljer att tidigarelägga premiären av Supergirl på grund av detta är oklart men det är givetvis inte helt omöjligt. Ni hittar trailern till tv-serien här nedan.

torrentfreak.com +

Kränkande fraser tar dig till riktiga platser i Google Maps

Webb / Sajter

För någon dag sedan blev det känt att diverse kränkande och rasistiska sökningar i Google Maps tog användaren till faktiska platser. Sökte man på en viss rasistisk fras så skickades man till Vita Huset i Washington D.C. Google har nu fixat detta på den engelska versionen av Maps.

På den svenska har det dock inte hänt allt för mycket, vilket en skribent på IDG.se upptäckt. Söker man på ord som "fittjävel", "kukfan" och "fittan" så skickas man till Diskrimineringsombudsmannen, tidningen QX, förlaget Etc samt Dagens Media. Och efter en ytterst vetenskaplig undersökning har vi också upptäckt att "pungröv" tar en till Västkustmedia och "kränkt" till Datainspektionen.

Enligt Google beror denna fadäs på Googles sökalgoritm sökt sig in på diverse forum där dessa ord skrivits i samband med dessa platser och att majoriteten av dessa sökord har försvunnit från systemet. I den engelska versionen i alla fall. Enligt Google i Sverige kommer en uppdatering rulla ut gradvis och problemet kommer vara åtgärdat inom en snar framtid.

www.idg.se +

Ställ Hulk i vardagsrummet

Pryl / Övrigt

Gillar du Hulk och råkar ha lite över motsvarande 300.000 kronor liggande så kan du nu köpa den här actionfiguren Hulk i naturlig storlek.

Statyn/actionfiguren är 3,4 meter hög, väger 180 kilo, är tillverkad i fiberglas och går endast att få i färgen grön. Exakt pris är 33.999 euro.

via Luxury Launches goo.gl +

Du blir mer social av att spela online

Foto: Emmy Zettergren Nordström
Spel / Övrigt

Det snackas en hel del om hur våldsamma spel kan vara farliga och påverka spelare. Men det finns också en del undersökningar som säger motsatsen. Nu kommer en ny rapport där forskare säger att du tvärt om blir trevligare och mer social om du spelar och då främst om du spelar online tillsammans med andra människor. Oavsett om spelet är våldsamt eller inte.

Det handlar om två olika studier som genomförts vid Texas Tech University där man i den första jämförde hur människor påverkas när de spelar olika typer av spel. Just samarbete var väldigt viktigt där det alltså visade sig att de som spelar tillsammans blir mer hjälpsamma och att samarbete även kan minska aggressioner mot andra människor. Enligt studien ska effekten ha varit den samma oavsett om man befann sig i samma rum som den andra spelaren eller inte och spelarna visade sig till och med vara väldigt snälla mot sina motståndare.

I den andra studien fick personerna som testades spela sportspelet NBA Street Homecourt där de utsattes för medspelare som antigen var väldigt trevliga eller inte alls samarbetsvilliga. Efter testet skulle de spelande personerna dela ut poäng till sina medspelare där det visade sig att de som fått mycket hjälp av kamraterna även var mer generösa med sina poäng.

  tack tinyduck www.sciencedaily.com +

Apple Watch har fått mjukvaruuppdatering

iOS / Tillbehör

För några dagar sedan släpptes den första uppdateringen till Apple Watch. Den stora nyheten i uppdateringen är stöd för ett gäng olika språk och svenska är ett av de nya språken. Så om du skjutit på köpet av Apple Watch på grund av avsaknaden svenska så finns det nu ingen anledning att inte beställa en klocka.

Den nya uppdateringen låter dig ändra språk till svenska i systemet samt använda Siri och diktering på svenska.

I och med denna uppdatering så lär det inte ta allt för lång tid innan Apple Watch börjar säljas även i Sverige.

  tack Tobias macworld.idg.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen