Hur hittade man Architeuthis?

Vetenskap / Natur

Tidigare i år så lyckades ett gäng forskare, efter många år, fånga en levande jättebläckfisk på film. Under förra veckans TED-event i Long Beach, Kalifornien, så pratade en av personerna bakom upptäckten, Edith Widder, hur man lyckades med denna bedrift.

gizmodo.com +

Stöd för att skicka privata meddelande offline FireChat

Mobil / Mjukvara

FireChat, meddelandeappen som har möjlighet att skicka meddelanden offline till användare som befinner sig i närheten, har nu även implementerat en rätt cool funktion som gör att man även kan skicka privata meddelanden utan att vara uppkopplad mot nätet.

Det hela fungerar genom att man skickar vidare det krypterade meddelandet till andra FireChat-användare man passerar och sedan skickas meddelandet vidare i en kedja så att det till slut når användaren det var avsett för. Det här blir givetvis inte samma direkta återkoppling som om man skulle skickat meddelandet direkt via nätet och det krävs också att det finns en del andra som använder FireChat i närheten.

FireChat är gratis och hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här.

techcrunch.com +

Nvidia återkallar alla Shield Tablet

Android / Övrigt

När Nvidia i juli förra året lanserade Shield Tablet så skröt Nvidia väldigt mycket om att plattan var riktigt bra på att hantera värme tack vare värmeavledningen, vilket gjorde att den skulle vara riktigt bra att spela på. Nu verkar det som att Nvidia lovat lite för när det kommer till plattans värmehantering då företaget nu återkallar samtliga Shield Portable som sålts sedan release. Problemet verkar vara att batteriet kan överhettas och i sin tur börja brinna. Detta har troligtvis ännu inte hänt någon, men Nvidia tar det säkra före det osäkra och väljer nu att återkalla plattan.

Har du köpt ett stycke Nvidia Shield Tablet så kan det vara bra att skicka tillbaka plattan. Nvidia har lagt upp en ny hemsida, som ni hittar här: Återkallelse av Shield Tablet. På sida hittar ni information om vilka enheter som är påverkade av problemet.

www.theverge.com +

Colin Furze har byggt en episk väckarklocka

Pryl / Klockor

Den "galne" uppfinnaren Colin Furze fortsätter att utveckla mer eller mindre nödvändiga mojänger och nu har han tagit fram en väckarklocka som jag misstänker det är väldigt svårt att inte vakna av som ni kan se i klippet ovan.

I klippet nedan berättar Furze lite mer om hur han byggde den här monsterväckarklockan.

via Gizmodo youtube.com +

Remake på Nosferatu på gång

Film / Nyhet

IndieWire rapporterar att regissören Robert Eggers, som bland annat regisserat The Witch tidigare, kommer att spela in en nyversion av den klassiska vampyrrullen Nosferatu.

Det finns inga ytterligare uppgifter om skådespelare eller när det är tänkt att filmen ska ha premiär. Nosferatu spelades ursprungligen in 1922 och det gjordes även en remake av filmen 1979 så den här nyinspelningen kommer alltså att bli den tredje versionen av filmen.

Är du sugen på att se originalet från 1922 så hittas hela filmen i bonusklippet nedan.

Fredagsdansen #2

Video / Fredagsdansen

I dag är det fredag och då ska man ut och dansa. Gärna tillsammans.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen