Foo Fighters hyllar Nikola Tesla i senaste videon
Det är han ju värd 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Dragrace med nya sportbilar
Vem vinner? 
41.0°
+
Bobby Green
0
Wu-Tang Clan rappar om Martin Shkreli
Är inte deras bästa polare 
86kg
+
Bobby Green
Illustration av Parker Solar Probe
Foto: NASA

NASA ska flyga närmare solen än någonsin tidigare

Hej hej lilla stjärna

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

NASA meddelade igår att man döpt om sin solutforsknings-farkost Solar Probe Plus till Parker Solar Probe som en hyllning till astrofysikern Eugene Parker.

Parker Solar Probe kommer om allt går som det ska att skjutas upp med destination solens korona nästa år och går allt enligt plan så kommer farkosten att bli den farkost som tagit sig närmast solen någonsin. Tanken med uppdraget är att Parker Solar Probe ska kunna ge oss svar på frågor som till exempel varför solens korona (atmosfär) är varmare än solens yta och hur solvindar fungerar samt hur dessa påverkar vår jord. Med svar på dessa frågor hoppas NASA bland annat att vi ska bli bättre på att skydda jordens teknik från rymdväder.

Parker Solar Probe kommer att skjutas upp med en Delta IV Heavy-raket någon gång under nästa år. Från och med 31 juli 2018 och 20 dagar framåt har NASA möjlighet att skjuta upp Parker Solar Probe.

Nedan hittas en kort informationsfilm om Parker Solar Probe som antagligen hade funkat lika bra som trailer för random Hollywood-film om rymden.