Sista födseln av späckhuggare i fångenskap filmad

Naaaaaw

Visa inte Video-artiklar
Video / Djur

Den här lilla bebisspäckhuggaren är den sista som kommer att födas i fångenskap. SeaWorld meddelade nämligen förra året att de kommer att upphöra med uppfödning av späckhuggare. De kommer heller inte att fånga några vilda späckhuggare framöver.

Det innebär att de späckhuggare som nu lever på SeaWorld, ungefär 30 stycken, kommer att bli de absolut sista. De kommer dock att få leva resten av sina liv på anläggningen eftersom de inte klarar av att bli utsläppta i frihet efter att ha växt upp i fångenskap.

John Oliver snackar Ivanka Trump och Jared Kushner

Klockrent som vanligt

Visa inte Video-artiklar
Video / TV

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar lite om Ivanka Trump och Jared Kushner.

Relaxfeber

Nu chillar vi lite

Visa inte Video-artiklar
Video / Musik

Lördag och ännu en vecka börjar lida mot sitt slut. Har varit en rätt intetsägande vecka för mig personligen även om det var lite intressant att kolla in vad Facebook hade på gång på deras F8-konferens på det lite mer professionella planet.

Har ni något ni vill belysa så står kommentarerna som vanligt till ert förfogande där ni kan härja runt lite som ni vill samtidigt som ni kan kolla in en rätt udda cover från 2009 där Kirsten Dunst framför The Vapors "Turning Japanese".

Snygg time-lapse över jorden

Läcker vy från rymden

Visa inte Video-artiklar
Video / Vackert

Vår planet är allt bra vacker. Det visar den här filmen, en time-lapse baserad på mängder av material från NASA. Vi får se både öde landskap, upplysta städer och väderfenomen. Mäktigt!

Filmen togs fram för att uppmärksamma Nikons hundraårsjubileum som äger rum i år.

diyphotography.net +

Channel 4 News pratar med Bill Gates

Om Trump, falska nyheter och jobbstjälande robotar

Visa inte Video-artiklar
Video / Intressant

Brittiska Channel 4 News slängde i går upp en intervju med Microsoft-grundaren Bill Gates där han pratar om globaliseringen, Trump, falska nyheter och om Gates åsikter om att robotar tar över jobben.

Det här med att robotar tar över jobben vänder Gates gärna till en positiv grej genom att säga att han anser att vi som folk då kan frigöra arbetskraft så den kan användas på andra platser där det behövs så som vård och skola. Han anser även att det kanske kan ge oss mer fritid att göra annat som senare kan visa sig ha banbrytande genomslagskraft.

Hur som helst är ju Bill Gates en rätt skön typ att lyssna på så vill man se det knappt tio minuter långa klippet i sin helhet så kan man göra det ovan.

Snabbast i världen att få full pott i bowling
Strike! 
186kg
+
Bobby Green
Luftfria däck snart även till cyklar
Aldrig mer punktering 
156kg
+
Bobby Green
Musik skapad för Commodore 64
Med ett program på endast 256 byte 
131kg
+
Bobby Green