Time lapse på Pi Day Storm

Halvmeter snö på några timmar

Visa inte Video-artiklar
Video / Övrigt

Nyligen snöade det en massa borta i nordöstra USA och som vanligt när det händer så passade folk på att filma det för att lägga ut time lapse-klipp på Tuben. I klippet ovan kan man beskåda ett klipp där någon filmade denna snöstorm med några kameror så man kan få sig en glimt av hur det såg ut när det.

youtube.com +

Intervju med familjen Kelly

Om den där direktsända intervjun där barnen dyker upp

Visa inte Video-artiklar
Video / Kul

Förra veckan blev Robert E Kelly och hans familj världskändisar tack vare en direktsänd intervju där Kelly svarade på frågor angående händelserna i Sydkorea samtidigt som hans familj tågade in i bakgrunden.

Klippet blev direkt en viral succé och ovan kan man se en kort intervju där familjen pratar om händelserna som förgyllt mångas vardag de senaste dagarna. Bland annat bekräftas teorin om varför han inte reste sig upp för att hjälpa till att få ut barnen var för att han inte hade några byxor på sig.

Bonusklipp nedan.

bbc.com +

Kolla in en simulering av en tornado

Mäktigt!

Visa inte Video-artiklar
Video / Intressant

De flesta av oss lär, som tur var, aldrig behöva uppleva en tornado på nära håll. Men samtidigt som det är ett skrämmande fenomen är det också riktigt fascinerande. Krafterna är svåra att förstå.

I den här videon kan vi se en simulering av hur en tornado fungerar. Simuleringen är baserad på studier av verkliga tornados och behandlar bland annat lufttryck, vindhastigheter och temperaturer.

gizmodo.com +

Vik dig en liten Yoda

May the fold be with you

Visa inte Video-artiklar
Video / Allvar

Origami är ett rätt skönt pyssel och i den här videon får vi lära oss hur man viker en liten Yoda. Man behöver ett fyrkantigt papper som har olika färger på fram- och baksida och ungefär 20 minuter.

youtube.com +

John Oliver snackar American Health Care Act

Klockrent som vanligt

Visa inte Video-artiklar
Video / TV

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar lite om American Health Care Act vilket är de amerikanska republikanernas sjukvårdsreform som då ska ersätta Affordable Care Act (Obamacare).

Häng med och vrakdyk på Titanic
Kostar som väntat en slant 
113kg
+
Bobby Green
Konsekvenserna av dålig typografi
Har förstört många saker 
144kg
+
Bobby Green
Domino's hyllar Ferris Bueller's Day Off
Gör kopia på klassisk scen 
107kg
+
Bobby Green