Sväva under en helikopter i 360 grader

Video / Vackert

Här kommer en soft video filmad underifrån en helikopter. Vi får åka med över stora sjöar, bergstoppar och grönskande fält, på olika höjder. Det bästa är att du själv kan styra kameravinkel om du klickar och drar med musen. Vajjert.

Filmen ligger under "Läs mer" då den har autostart som inte gick att ta bort.

via Gizmodo www.nimmobay.com +
Läs mer...

Sony utvecklar smart klocka med E-ink

Pryl / Klockor

Bloomberg säger sig ha källor på att Sony håller på att ta fram en ganska annorlunda smart klocka. Vad som sticker ut är att denna klocka kommer att ha både en urtavla samt ett armband med e-ink-skärm. Tanken är att denna smarta klocka ska vara mer inriktad mot de som söker något riktigt snyggt istället för en pryl med de bästa specifikationerna.

E-ink skulle göra så att klockan kan få en riktigt bra batteritid och att även använda E-ink som armband gör att man kan ändra designen på armbandet när man vill. Om detta låter bekant så är det inte konstigt då jag skrev om en liknande crowdfundad klocka för inte alls länge sedan.

Klockan ovan är inte Sonys klocka utan är den crowdfundade klocka jag skrev om tidigare som bygger på samma idé.

gizmodo.com +

Snubbar flyttar bil med hjälp av en gaffeltruck

Bil / Övrigt

En stor lastbil skulle leverera grejer till ett ställe men i vägen stod en Ford Falcon. Men istället för att försöka få tag i ägaren och be han eller hon att flytta bilen bestämde sig ett gäng snubbar för att flytta bilen själva - med hjälp av en gaffeltruck.

www.autoevolution.com +

Svenskarna lägger fem miljarder på digitala prenumerationer i år

Webb / Övrigt

I takt med att vi säger upp våra linjärtv-abonnemang, fast telefoni och tidningsprenumerationer växer intäkterna för de tjänster som erbjuder abonnemang på digitala alternativ.

Tele2 har genomfört en undersökning som visar att vi svenskar tillsammans kommer att lägga runt fem miljarder på digitala abonnemang under 2014 vilket är en ökning med två miljarder sedan förra året. Det vi lägger mest pengar på är musik, vilket här i Sverige i praktiken betyder Spotify, och därefter betalar vi helst för streamade TV/film-tjänster som till exempel Viaplay, Netflix och HBO.

Vidare visar undersökningen att de flesta svenskar har ett "tak" på 100 kronor i månaden vilket i stort sett innebär en tjänst av någon form. Hur mycket lägger ditt hushåll på digitala prenumerationer varje månad? Svara gärna på vår enkät nedan.

www.dn.se +

Profoto släpper webbserie med Mark Seliger

Foto / Tips & Trix

Profoto har precis meddelat att de den första december kommer att dra igång en kort webbserie där Mark Seliger kommer att prata om ljus och porträtt. I det första avsnittet så kommer vi att kunna se honom ta ett porträtt på Lenny Kravitz, något vi får en försmak på i videon ovan.

www.profoto.com +

EA kör finfin rea på Origin

Spel / PC

Det är kul att se att begreppet Black Friday även börjar anlända till Sverige så att vi kan få ta del av de trevliga rabatter som erbjuds i USA. Ett av spelföretagen som hakar på är EA som just nu har smygstartat sin rea på Origin. En stor hög spel är nu nedsatta med upp till 75 procent och du kan även kolla in de spel som är nedsatta med exakt 75 procent. Vad sägs om Mass Effect 2 för 19 kronor eller Far Cry 3 för 48 kronor. Eller kanske Kingdoms of Amalur: Reckoning och Dead Space för för 50 respektive 22 kronor. Kolla in och se om du hittar några fynd.

www.ign.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen