Snygg graffiti gjord med paintball-gevär

Video / Imponerande

Visst, det här må vara en reklamfilm för drycken Mountain Dew, men den är såpass imponerande att jag tänkte att ni ville se den. Med bara ett par paintball-gevär skapas riktigt snygga motiv och bilder på kända ansikten.

gizmodo.com +

Notch har köpt kåk i Beverly Hills

Spel / Övrigt

Minecraftskaparen Marcus "Notch" Persson sålde företaget Mojang till Microsoft för 2,5 miljarder dollar för ett tag sedan och nu ser det ut som om han har börjat spendera en del av dem.

Enligt flera källor ska Notch har köpt villan ni kan kolla in i videon ovan. Den ligger i Beverly Hills och enligt LadBible ska även Beyonce och Jay-Z varit sugna på att köpa den men Notch tog hem budgivningen efter att lagt upp 70 miljoner dollar för villan.

  tack till alla som tipsat www.theladbible.com +

Spyker Cars är bankrutt

Spyker B6 Venator Spyder Concept
Bil / Nyheter

Spyker Cars med affärsmannen Victor Muller i spetsen går nu ut och berättar att företaget är konkursmässigt och att det inte finns några pengar kvar. I 15 år har företaget levt men nu ser det alltså inte så ljust ut inför framtiden, men Victor har ändå hopp och säger att det här inte är slutet på resan. Han pratar om eldrivna Spykers men det är oklart om det handlar om flygplan eller bilar då ett av målen som finns nu är att slutföra en partnerskap med ett bolag som tillverkar just elektriska flygplan.

teknikensvarld.se +

Nu kan du ha snöbollskrig i GTA V

Spel / Multiplattform

Nu såhär lagom till jul kommer Rockstar med en uppdatering till Grand Theft Auto V:s onlineläge. Den här uppdateringen, kallad "Festive Surprise", gör att du bland annat kommer kunna klä dig i olika jultröjor och använda pepparkaksmasker när du vill dölja ditt ansikte vid ett rån. Den kommer också med en ny funktion som kallas för "San Andreas snowfall" som gör att du kan ha snöbollskrig med andra spelare.

Rockstar har också utlovad en liten julklapp om du startar upp spelet på självaste juldagen.

www.theverge.com +

Skicka SMS från klockan med Coffee

Android / Mjukvara

Tycker man att det känns lite konstigt att skicka SMS via Android Wears talfunktion finns nu appen Coffee med vilken man båda kan skicka och besvara SMS med vanlig text.

Man skickar SMS genom att först välja vem det ska skickas till sedan väljer man vilken typ av SMS det handlar om och då presenteras man med ett antal fördefinierade SMS som man kan välja bland. De fördefinierade textmeddelandena finns bara på engelska men man kan lägga in egna textmeddelande i Coffee-appen på mobilen som man sedan kan använda i Android Wear-klockan.

Coffee är gratis och hittas på Google Play på länken nedan.

play.google.com +

Snubbe med två robotarmar

Pryl / Pryl

Les Baugh är en amerikan som blev av med båda sina armar vid en elolycka för 40 år sedan men nu ser det ut som om han äntligen kan använda armar igen då läkare och forskare på Johns Hopkins University har försett Baugh med ett par robotarmar som han kontrollerar med hjälp av sin hjärna.

I ett pressmeddelande skriver Albert Chi från Johns Hopkins University:
"We use pattern recognition algorithms to identify individual muscles that are contracting, how well they communicate with each other, and their amplitude and frequency. We take that information and translate that into actual movements within a prosthetic."
Det här ger givetvis andra som saknar en arm eller två framtida möjligheter att få tillbaks armar även om jag antar att det inte är någon direkt billig historia vi snackar om.

www.jhuapl.edu +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen