Hur smakar McDonalds-ris?

Video / Övrigt

Nu är det ju lunchtid och självklart passar ju ett litet matklipp in då. Någon fick för sig att smaksätta sitt ris med McDonalds-produkter, alla ingredienser bombades ner i en riskokare och så här såg det ut.

En Big Mac, pommes, cola, nuggets och dipsås. Och lite ris underst. Ner med allt bara. Sen på med timern och låt maskinen skapa magi. Jag säger som jag alltid brukar göra, blandar man goda saker blir det godare. Så måste det ju vara.

Hur det här smakade? Ingen aning. Men jag blev sjukt hungrig i alla fall.

via Gizmodo en.rocketnews24.com +

Radikalt designkoncept för bilens mätarhus

Webb / Övrigt

Designstudion Ustwo visar här upp sitt radikala designkoncept för bilens mätarhus. Genom att förvandla mätarhuset till en skärm kan den visa det som är relevant för föraren beroende på vad den gör. Om man till exempel backar så visas backkameran och när man kör visar den hastighet och växlar. Skärmen kan även visa om väglaget är halt eller om man befinner sig på någon annan plats där man måste vara extra uppmärksam.

Ustwo har slängt upp designen och koden på GitHub i hopp om att folk erbjuder feedback på konceptet.

www.engadget.com +

Shovel Knight till Xbox One

Spel / Multiplattform

I går så offentliggjorde Yacht Club Games i går att det fantastiska plattformsspelet Shovel Knight även kommer att släppas till Xbox One. Precis som PlayStation-versionen av spelet så kommer Xbox One-versionen erbjuda en exklusiv boss. Denna version av spelet kommer nämligen ge folk möjligheten att slåss mot Battletoads-karaktärerna.

Någon gång under april månad släpps Shovel Knight till Xbox One.

På tal om spel som släpps till andra plattformar så bekräftades det i går att Wasteland 2 även kommer att släppas till PlayStation 4. När det sker är dock oklart i skrivandets stund.

yachtclubgames.com +

Samsung visar upp Dream Doghouse

Video / Djur

Känner du att du har för mycket pengar? Eller att du bara vill ge din hund det absolut bästa här i världen? Då kanske Dream Doghouse från Samsung någonting för dig.

Denna episka hundkoja kostade 20 000 pund, runt 250 000 kr, att bygga och kommer med ett springband med konstgräs, en vattenterapipool och en automatisk matutfördelare. På insidan sitter det en Samsung Galaxy Tab S för att tillfredsställa hundens alla mediabehov.

Dream Doghouse kommer att visas upp under den episka hundmässan Crufts som drar igång under dagen i London.

www.youtube.com +

Cyanogen och Qualcomm börjar samarbeta

Android / Mjukvara

För drygt två år sen blev Cyanogen, som ligger bakom den modifierade Androidversionen CyanogenMod, väldigt allvarliga och utannonserade att gänget skulle bli ett seriöst företag. Senare utannonserade Cyanogen samarbete med OnePlus som gick ut på att kunder kunde beställa telefonen One med antingen vaniljversionen av Android, eller CyanogenMod.

Cyanogen och OnePlus gick skilda vägar för några månader sen och nu har Cyanogen utannonserat ett nytt partnerskap, nämligen med chiptillverkaren Qualcomm. Qualcomm kommer att släppa referensversioner av sina midrangelurar med utvalda funktioner från CyanogenMod. Detta betyder att mindre företag kommer kunna köpa in midrangetelefoner direkt från Qualcomm, smälla på en egen logotyp och sedan sälja dem själva. Cyanogen kommer då få betydligt mer spridning än tidigare.

www.engadget.com +

Tut i luren - världens äldsta levande person fyller år idag

Samhälle / Allmänt

Idag firar världens nu äldsta person sin 117:e födelsedag på ett ålderdomshem i den japanska staden Osaka.

Misao Okawa föddes på 1800-talet och har tidigare sagt att hon har uppnått sina över 100 år tack vare mycket sömn och en varierad kost men säger nu att hon faktiskt inte har en aning om varför hon hängt med sedan 1898. (videon ovan är från förra året)

Den dokumenterat äldsta personen som någonsin har levt [wiki] var fransyskan Jeanne Calment som blev 122 år och 164 dagar. Hon föddes 1875 och dog 1997.

www.theguardian.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen