Fredagsdansen

Video / Övrigt

Vi börjar denna fredag med en lite lugnare dans, en som alla kan delta i.

  tack Peter, Marcus Brunsten & Richard Stening www.youtube.com +

Makerbot visar upp Shape Maker

Pryl / 3D-skrivare

Makerbot vill göra det lite lättare för oss att skriva ut våra egna alster. Tidigare har du varit tvungen att antingen rita någonting i 3d-program, eller ladda ner modeller från sajter som Thingverse, men med Makerbot nya Shape Maker-funktion behöver du bara dra några streck på ett papper och sen ta kort på ditt alster med iPaden för att få fram en 3d-modell. I appen kan du justera verkets storlek och tjocklek och sedan är klicka på print och därefter kommer ditt alster att skrivas ut på din Makerbot-skrivare.

Funktionen kommer att dyka upp i Makerbots iPad-app inom en snar framtid och Shape Maker är troligtvis det lättaste sättet att använda en 3d-printer för att skriva ut dina verk. Så om du har skjutit på köpet av en 3d-skrivare från Makerbot så är det kanske dags att ta en titt på utbudet igen.

via Gizmodo www.makerbot.com +

Här landar SpaceX på en pråm

Vetenskap / Rymden

Häromdagen visade vi upp ett klipp där vi fick se hur en Falconraket från SpaceX nästan lyckades med att landa på en flytande pråm i havet och här kommer ett klipp till på detta där vi får se det hela på lite närmare håll.

Det hela är filmat med en gopro-kamera men det är oklart hur klippet dök upp på Reddit då det inte är något som SpaceX har släppt officiellt. Hur som helst så ser det ut som om landningen gick förhållandevis bra. Åtminstone om man jämför med första försöket som inte slutade något vidare (se inlänkad artikel nedan).

Nästa gång SpaceX skjuter upp en Falconraket med tillhörande Dragonkapsel ska man försöka sig på att landa Falconraketen på land när denna väl släppt iväg Dragonkapseln till den internationella rymdstationen ISS.

youtube.com +

Teaser-trailern för Batman v Superman: Dawn of Justice

Film / Teaser

I går läcktes en rätt kvass version av teaser-trailern för Batman v Superman: Dawn of Justice. Nu har Warner Bros. släppt denna teaser-trailer officiellt och kan beskådas ovan.

io9.com +

Dropbox belönar de som hittar buggar

Webb / Tjänster

Om du råkar ramla över en bugg i Dropbox och rapporterar in den kan du bli belönad. Med andra ord hänger de på trenden från företag som Facebook, Google, Yahoo med flera som alla kör liknande system.

Hur mycket belöning man kan få beror på hur allvarlig buggen är men minsta beloppet är 216 dollar. Det största belopp som betalats ut än så länge är 4913 dollar. Dropbox kommer också att retroaktivt betala ut pengar till kunder som tidigare har rapporterat buggar till ett sammanlagt värde av 10 475 dollar.

Vilken typ av buggar som kan ge belöning har specificerats på Dropbox HackerOne-sida.

www.pcworld.com +

Asus släpper ny kompakt dator för vardagsrummet

PC / Hårdvara

Datorer anpassade för vardagsrummet lär bli allt vanligare i och med den kommande höstlanseringen av Steam Machines. En tillverkare som redan gör komprimerade datorer är Asus och nu uppgraderar de sin Republic of Gamers GR8 till en version med namnet GR6.

Den nya processorn är en Intel Core i5-5200U på 15 W medan grafikkortet är ett Geforce GTX 960M med 2GB GDDR5-minne. Det går sedan att välja mellan 4 eller 8 GB DDR3L-minne med möjlighet att uppgradera till 16 GB. Sammantaget ska datorn kunna prestera kraft för spelande i full HD och kör Windows 8.1 som operativsystem.

Lagringskapaciteten som följer med ligger på 128GB SSD och då finns det även plats för ytterligare en disk på 2,5 tum.

Den nya datorn kommer att kosta 8490 kronor om man väljer 4GB minne och 8999 kronor om man kör på 8GB minne. Lansering sker nu senare i april.

via Sweclockers rog.asus.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen