Bruce Springsteen snackar kreativitet och musik

Video / Allvar

Bruce Springsteen drog igång årets upplaga av South by Southwest-festivalen genom att dra ett tal om kreativitet, musik och om att jobba hårt för det man tror på.

Värt att ta en titt på.

via Gizmodo www.npr.org +

Nytt dragrace anordnat av Motor Trend

Bil / Övrigt

Motor Trend har varje år i fem års tid nu ställt ett gäng nya sportbilar mot varandra i ett dragrace och nu är det dags för årets race. Nio stycken bilar deltog och dessa var Bentley Continental GT3-R, Cadillac ATS-V, Cadillac CTS-V, Chevrolet Corvette Z06, Lexus RC F, Mazda MX-5, Mercedes-AMG C 63 S, Mercedes-AMG GT S, Porsche Cayman GT4 och Volkswagen Golf R.

Ett längre klipp som visar vilken av alla dessa åk som är bäst att köra ser vi här nedan.

teknikensvarld.se +

Dell uppdaterar sin Precision-serie

PC / Hårdvara

Nästa månad kommer Dell att släppa en uppdaterad version av sin Precision-serie med bärbara arbetsstationer där de plockat in nyheter som de nya Intel Xeon-processorerna för bärbara datorer tillsammans med skärmar utrustade med 4K och PremierColor som ska ge 100 procent Adobe RGB-färgomfång. Datorerna har också stöd för den senaste USB-tekniken och Thunderbolt 3.

Totalt handlar det om tre bärbara Dell Precision på 15 tum (7510, 5510 och 3510) samt Dell Precision på 17 tum (7710). Dessutom släpper Dell de två stationära datorerna 3620 och 3420 i serien Tower 3000 som utlovar 33 procent snabbare minne och processor samt 34 procent snabbare grafikkort. Exakt vilka specifikationer datorerna har vet vi dock inte, inte heller vilka priserna för de nya datorerna blir.

Philips Hue får stöd för Apple HomeKit

Pryl / Smarta hemmet

Philips har nu visat upp en Bridge-enhet till sina Hue-lampor som har stöd för Apple HomeKit, vilket betyder att du kan använda röstkommandon på din iPhone, iPad eller Watch för att kontrollera belysningen i hemmet. Den nya Bridge-enheten är kompatibel med äldre Hue-lampor, så om du har en uppsättning Hue-lampor så är det bara att köpa den nya uppgraderade Bridge för att få tillgång till HomeKit-funktionerna.

Philips Hue Bridge 2.0 följer med i de nya Hue-kiten tillsammans med nya och mer ljusstarka lampor, som för övrigt kommer börja säljas inom kort. Ett startkit med Bridge 2.0 och tre Hue-lampor kommer kosta 199 dollar och endast Bridge 2.0 kommer kosta 59 dollar, vilket troligtvis kommer översättas till 2000 och 600 kronor.

www.theverge.com +

Sjukt seriös Hulkbuster-cosplay

Pryl / Leksaker

Entusiasterna från Extreme Costumes har lyckats bygga en imponerande Hulkbuster-kostym. Denna 2,7 meter höga kostym tog 1 600 arbetstimmar att få klar och en dagbok för bygget kan hittas via länken nedan.

io9.com +

Taika Waititi ska regissera Thor: Ragnarok?

Film / Nyhet

Taika Waititi har tidigare regisserat What We Do in the Shadows, Eagle vs Shark, Boy och ett gäng avsnitt av Flight of The Conchords. Nu verkar det som att hans nästa projekt kommer bli den rätt stora Marvel-rullen Thor: Ragnarok som planeras ha premiär 27 juli 2017.

Filmsajten TheWrap rapporterade om detta och kort därpå la Taika upp ett inlägg på Twitter med denna text:

Oh jeez. Who blabbed?

Inlägget i fråga har tagits bort, men om det stämmer att han kommer regissera den kommande Thor-rullen så är det inte helt omöjligt att det kommer bli en rätt rolig rulle.

Bonusklipp från What We Do In The Shadows nedan.

www.slashfilm.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen