Den flygande mannen erkänner att han inte kan flyga

Video / Allvar

I ett par månader har den här mannen, som egentligen heter Floris Kaayk, trollat folk och påstått att han har byggt ett par vingar som han tydligen efter mycket flaxande skulle kunna flyga med. Jag erkänner, jag var inte helt säker på att klippen var fejk när jag såg de för första gången och blev väldigt fascinerad. Men nu erkänner Floris själv att allt bara är hittepå.

I själva verket jobbar han med CGI och är ganska skicklig på det här med att animera saker så att de ser äkta ut. Hela påhittet var ett experiment och en dokumentär för att se hur många han kunde få att tro på sin idé, och det måste man ju säga att han har lyckats med. Mängder av olika sajter har skrivit om de fantastiska vingarna (även vi) och säkert drömt sig bort om att en dag kunna flyga likt en fågel.

Och nu när ni vet sanningen kan ni sluta snickra på era egna vingar där hemma i garagen.

via Gizmodo twitter.com +

OlliOlli2: Welcome to Olliwood kommer till PC 11 augusti

Spel / PC

Den 11 augusti kommer du kunna spela Roll7:s populära skatespel ännu fler plattformar. Spelet släpps till Linux, Mac och Windows via GOG, Humble-butiken och Steam.

OlliOlli2 kommer släppas till datorer med nya achievements och spellägen. Spelet kommer att kosta 14.99 dollar, och troligtvis kommer vi i Sverige få betala runt 140-150 kronor.

www.polygon.com +

Smart klocka från Motorola får tummen upp av FCC

Android / Motorola

Under gårdagens Motorola-show fick vi inte se skymten av någon uppföljare till Moto 360 som släpptes förra året, utan endast ett gäng attraktiva mobiltelefoner. Det verkar dock inte stå still på klockfronten då Motorola precis fått tummen upp av det amerikanska certifieringsmyndigheten FCC att släppa en ny smart klocka på den amerikanska marknaden. Vad den kommer att heta eller hur den kommer att se ut är för tillfället okänt, men enligt FCC-dokumentet kommer klockan ha Bluetooth 4 samt Wifi b/g/n.

Vi håller tummarna och hoppas att en ordentlig utannonsering av klockan sker inom kort.

www.androidpolice.com +

MKBHD tar en titt på Motorola Moto X Style

Android / Motorola

Youtubern MKBHD spenderade gårdagen med Motorola och fick klämma på Motorolas nya flaggskeppstelefon Moto X Style och har nu släppt en video om telefonen med lite intryck.

youtube.com +

Google Loon förser Sri Lanka med internet

Sri Paada i Sri Lanka.
Webb / Google

Googles Project Loon går sakta men säkert framåt. Inom de kommande månaderna kommer mjukvarujätten börja skicka upp internetballonger i Sri Lanka för att förse landet med höghastighetsinternet.

Ballongerna kommer sväva över landet i drygt 100 dagar och lokala internetleverantörer kommer kunna utnyttja Loon för att sänka sina kostnader, samt att landets invånare ska kunna surfa var de än befinner sig.

www.engadget.com +

Drönarvideo från Pripjat i 4K

Pryl / Drönare

Ashley Shepard var på besök i Pripjat bredvid Tjernobyl med sin drönare för att ta en titt på hur staden ser ut för tillfället. Ovan har ni resultatet av besöket i 4K-upplösning.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen