Den flygande mannen erkänner att han inte kan flyga

Video / Allvar

I ett par månader har den här mannen, som egentligen heter Floris Kaayk, trollat folk och påstått att han har byggt ett par vingar som han tydligen efter mycket flaxande skulle kunna flyga med. Jag erkänner, jag var inte helt säker på att klippen var fejk när jag såg de för första gången och blev väldigt fascinerad. Men nu erkänner Floris själv att allt bara är hittepå.

I själva verket jobbar han med CGI och är ganska skicklig på det här med att animera saker så att de ser äkta ut. Hela påhittet var ett experiment och en dokumentär för att se hur många han kunde få att tro på sin idé, och det måste man ju säga att han har lyckats med. Mängder av olika sajter har skrivit om de fantastiska vingarna (även vi) och säkert drömt sig bort om att en dag kunna flyga likt en fågel.

Och nu när ni vet sanningen kan ni sluta snickra på era egna vingar där hemma i garagen.

via Gizmodo twitter.com +

Svenska Soundtrap tar in riskkapital

Webb / Övrigt

Den svenska musiktjänsten Soundtrap, en molnbaserad tjänst som erbjuder musiker en studio på nätet, fick förra veckan in 1,5 miljoner dollar i riskkapital från svenska och brittiska riskkapitalister som bland annat investerat i tjänsterna Prezi och och Truecaller tidigare.

Per Emanuelsson som är medgrundare och VD på Soundtrap säger att pengarna man nu fått in ska gå till att etablera företaget i San Francisco där man än så länge inte har något kontor men Emanuelsson säger att det nu bara är en tidsfråga innan man drar igång där.

Soundtrap drog igång sin tjänst i betaversion 2013 och kickade igång tjänsten skarpt i somras. Man uppger att man i dagsläget har runt 250.000 användare.

via DI Digital www.soundtrap.com +

WordsEye gör din text till bilder

Webb / Verktyg

WordsEye är en nytt verktyg för de som vill illustrera sina texter med bilder, något som kanske kan vara intressant om man vill göra roliga bilder, seriestrippar eller liknande.

För att skapa en bild så behöver man bara beskriva vad man vill att bilden ska innehålla på engelska. Bilden ovan genererades till exempel av följande text:
The snake is on a giant american bowl. A glass is 0.5 feet in front of the bowl. A big bottle is 0.5 feet right of the glass. An extremely tiny cowboy is on the bottle. A gorilla is behind the bowl. A giant computer is next to the gorilla.
Ni kan kolla in många fler exempel i WordsEyes galleri som består av användargenererade bilder här. Som synes går det att generera förhållandevis komplexa bilder om man bara får beskrivningen rätt.

WordsEye rullar för tillfället som webapp i en sluten betaversion till vilken man kan bli inbjuden om man anmäler sig. Man säger att webappen kommer att öppna publikt och att man även kommer att släppa WordsEye som mobilapp framöver men det framgår inte exakt när det kommer att ske.

via ProductHunt www.wordseye.com +

Robot börjar shoppa på Darknet igen

Webb / Övrigt

Det schweiziska konstnärskollektivet !Mediengruppe Bitnik har dragit igång sin robot "Random Darknet Shopper" igen och denna kommer nu att köpa slumpvist utvalda grejer från en ehandelsplats på Darknet [wiki] för 100 dollar i veckan.

Det var i början av året som Bitnik aktiverade sin robot för första gången och då slutade det bland annat med att den köpte på sig lite ectasy. Den gången handlade man från Darknethandelsplatsen Agora men då denna nu är nedstängd handlar den istället från AlphaBay som beskrivs som den för tillfället största ehandelsplatsen på Darknet.

Än så länge verkar inte roboten köpt några droger men däremot har den införskaffat sig en piratkopierad Lacoste-tshirt från Thailand vilken den fick ge 35 dollar för. Denna och allt annat roboten nu köper på sig kommer att ställas ut på en utställning i London som öppnar den 11:e december.

via TheNextWeb wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww.bitnik.org +

Retroaffischer för The Force Awakens

Film / Nyhet

Den amerikanska spelsajten IGN har kommit över lite affischer för den kommande Star Wars-filmen The Force Awakens vars design är baserade på de affischer som gjorde reklam för den första Star Wars-filmen "A New Hope" (Stjärnornas krig) som hade premiär i USA den 25:e maj 1977.

Ni kan kolla in retroaffischerna för The Force Awakens och nedan hittar ni originalaffischerna för A New Hope och vill ni se dem i större format hittas det i bildspelet ovan.


via The Verge ca.ign.com +

Inbrottstjuv dog i skorsten när husägaren startade en brasa

Inte skorstenen i artikeln
Samhälle / Juridik

En husägare i Kalifornien fick sig en ordentlig överraskning häromdagen när han skulle elda i sin öppna spis då huset helt plötsligt rökfylldes samtidigt som han hörde rop från skorstenen.

När brandkåren kom till huset kunde de konstatera att en inkräktare hade försökt ta sig in genom skorstenen och haft sådan otur att han försökte göra detta samtidigt som husägaren tände på sin brasa. När räddningsmanskapet till slut fick ut mannen från skorstenen kunde de bara konstatera att han redan hade avlidit.

Husägaren uppger att han inte var medveten om att det befann sig en man i skorstenen och kommer sannolikt inte behöva oroa sig för några juridiska påföljder men han får antagligen fixa sig en ny skorsten. Den avlidne mannens identitet är än så länge inte fastställd men vi får väl hoppas att det inte var jultomten som klantade till det.

uk.reuters.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen