Pappersflygplan modell jättestort

Video / Vackert

Ett gäng från Pima Air & Space Museum snickrade ihop ett jättestort pappersflygplan som de sedan lyfte upp i luften med hjälp av en helikopter. Planet gled sedan över Arizonas öken ljudlöst och fritt.

Mer om projektet finns att läsa på länken nedan.

via Gizmodo greatpaperairplane.org +

Microsoft visar upp Band

Pryl / Bärbarheter

Den första nya enheten Microsoft visade upp under sitt event var nya Microsoft Band som blivit uppdaterad med en ny design som ska göra enheten användbar för både arbete och träning. Enheten är utrustad med en ny kurvad OLED-panel där du kan läsa diverse aviseringar och se vad du har för puls. Band har också blivit uppgraderad med ett stycke barometer som ger dig ännu mer information om dina träningssessioner och armbandet har nu fått stöd för Cortana.

Den stora nyheten är sammankopplingen till Microsoft Health som gör att du enkelt kan se en hel del information om dina träningssessioner på din dator tack vare bandets elva sensorer.

Microsoft Band går att förboka redan idag och ska börja skeppas 30 oktober och priset kommer ligga på 249 dollar. När, eller om, bandet kommer till Sverige är för tillfället okänt.

microsoftband.com +

SolarCity för de effektivaste solpanelerna för hustak

Pryl / Övrigt

Solenergiföretaget SolarCity som grundats av serieentreprenören Elon Musk och två av hans kusiner meddelar att deras solpanel avsedd för hustak kommer att bli den effektivaste på marknaden.

Det bekräftas av den oberoende organisationen Renewable Energy Test Center och SolarCitys kommande paneler ska ha en effektivitet på över 22% vilket slår den tidigare ledaren SunPowers X-Series vars paneler ligger på 21,5%.

När SolarCitys nya fabrik är i full drift nästa år hoppas man kunna producera solcellspaneler till 200.000 amerikanska hushåll varje år.

via TechCrunch www.solarcity.com +

Microsoft meddelar att Windows 10 har 110 miljoner installationer

PC / Mjukvara

Microsoft meddelade under sin Windows 10-presskonferens att Windows 10 nu har installerats på 110 miljoner enheter runt om i världen, vilket är rätt bra då operativsystemet endast funnits på marknaden sedan slutet av juli.

I slutet av augusti meddelade Microsoft att antalet Windows 10-installationer låg på 75 miljoner, vilket betyder att kurvan har börjat plana ut en aning. Men med tanke på att Windows 10 Mobile och Windows 10 till Xbox One kommer släppas senare i år så kommer installationsantalet öka rätt rejält i höst.

Spana in SOMA-filmerna

Spel / Multiplattform

För någon vecka sedan så släppte Frictional Games några videoklipp som är inspirerade av skräckspelet SOMA. Nu har samtliga avsnitt släppts och om man vill se dem så kan man hitta dem via länken nedan.

www.thesixthaxis.com +

Rykte Apple bygger ett rymdskeppsliknande kontor till

Mac / Rykten

BizJournals rapporterar att Apple har tecknat ett avtal med företaget Landmark om att flytta in i deras kommande byggnad Central & Wolfe Campus som kommer att byggas cirka åtta kilometer från deras nuvarande huvudkontor.

Det handlar om en byggnad med tre huskroppar som har sex våningar vardera och ska ha en invändig yta på sammanlagt på cirka 72.000 kvadrameter. Det finns inga uppgifter om när campuset skulle kunna börja byggas eller när det skulle kunna stå färdigt.

Apples kommande huvudkontor, som i folkmun går under namnet moderskeppet och vilket ni kan läsa mer om i de inlänkade artiklarna nedan, är på sammanlagt cirka 260.000 kvadratmeter och där hoppas Apple och 12.000 av deras anställda kunna börja flytta in någon gång under nästa år.


www.bizjournals.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen