Snubbe snålskjutsar på lastbilskofångare

Video / Dumheter

En snubbe dinglar glatt med benen sittandes på en lastbilskofångare åkandes i runt 80 km/h. Tydligen ett vanligt scenario i Brasilien.

gizmodo.com +

10 scener från filmer du kanske har missat

Film / Övrigt

Screen Rant har släppt en ny lista på sin Youtube-kanal och den här gången får vi se ett gäng scener från populära filmer som vi kan ha missat.

youtube.com +

Groda på robot

Video / Djur

Här är en groda som antagligen har det rätt så sweet där han sitter högst upp i sin robot och skjuter ner vad som faller honom in.

youtube.com +

Moderskeppet bjuder på gratis grundkurser i filmredigering

Foto / Bildbehandling

Mycket av materialet på sajten Moderskeppet kostar pengar men ibland släpper de även gratismaterial för kreatörer. Just nu finns det exempelvis två kurser i filminspelning och redigering som vem som helst kan ta del av där vi i den ena får lära oss grunderna i att filma och den andra grunderna i att videoredigera.

Filmerna är fristående från varandra om man känner att man bara behöver ta del av den ena och de är ungefär 30 minuter långa.

www.moderskeppet.se +

Hur står sig en Canon 300D mot dagens nyare varianter?

Foto / Canon

Canon 300D släpptes 2003 och sedan dess har Canon släppt flera uppföljare i amatörsegmentet för DSLR-kameror. När The Camera Store TV kom över ett original bestämde de sig för att testa hur mycket kameran utvecklats under åren. Bland annat kommer de fram till att kameran knappt levererar hanterbara bilder i ISO över 100.

Ibland kan vi nog bli frustrerade över att kameror och andra prylar inte utvecklas snabbt nog, men tittar man tillbaka över en längre tidsperiod inser man ändå att det har hänt en hel del.

petapixel.com +

Toshiba blåser nytt liv i DynaPad

PC / Hårdvara

Toshiba har visat upp en ny Windows 10-hybriddator med en rätt precis pekpenna. Enheten är utrustad med en 12 tum stor Full HD-display som du kan peta på med dina fingrar eller den medföljande pekpennan från Wacom som har 2048 tråycknivåer. Utöver det ska det gå att fästa plattan på ett tangentbord för att få en fullfjädrad laptop.

I DynaPad sitter det en 1,44GHz Intel Atom-processor med 4GB ram, vilket inte precis levererar prestanda utom denna värld men bör duga för lättare uppgifter. Något som imponerar är DynaPads storlek. Enheten kommer väga 569 gram och kommer vara 6,6mm tunn. Med tangentbordet kommer den väga 996 gram och vara 14,9mm tjock.

I Japan kan man beställa Toshiba DynaPad redan idag för 130 000 yen, typ 8800 kronor, och releasen kommer ske i december. Vi i Europa kommer kunna köpa datorn i början av 2016.

via The Verge blogs.windows.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen