Trailers för Derek

Video / TV

Här är några korta TV-reklamer samt bloopers för Ricky Gervais kommande serie Derek som handlar om en autografjägare.

www.youtube.com +

AVARD är en sensor som analyserar shoppare

Pryl / Övrigt

På Mobile World Congress som startar nästa vecka kommer tyska Fraunhofer Institute presentera en sensor som ska kunna analysera beteendet hos kunder i fysiska butiker.

Man kallar sensorn för AVARD (Anonymous Video Analytics for Retail and Digital Signage) och med den och tillhörande programvara ska butiksägare kunna analysera sina kunder på ungefär samma sätt som ehandlare kan göra med sina kunder och deras digitala fotspår.

Man har även tagit fram konceptet Crowdsense som visar hur AVARD skulle kunna fungera i en butik och det kan ni kolla in i videon ovan.

www.iis.fraunhofer.de +

Robotbjörnen Robear ska hjälpa sjuklingar och äldre

Pryl / 3D-skrivare

Robotinstituten Riken i Japan har nu visar upp en ny version av robotbjörnen RIBA som nu fått namnet Robear. Precis som den tidigare versionen, RIBA II, kan Robear lyfta människor som väger upp till 80 kg, men kan också hjälpa folk att resa sig genom. Den nya versionen har bantat rejält och väger nu endast 140 kg, jämfört med föregångaren som vägde närmare 230 kg.

Den nya versionen ska också vara betydligt mjukare och mer varsam än tidigare, vilket kan vara bra då personen roboten ska ta hand om kan vara fragil.

I videon ovan kan ni se hur nya Robear fungerar.

www.engadget.com +

Se bakom kulisserna när dansmagi skapas på film

Foto / Fotografer

Filmskaparen Stijn Verlinde är specialiserad på att filma dansfestivaler och är extremt duktig på att fånga känslan, glädjen, rytmen och de lite oväntade vinklarna. I den här korta dokumentären gjord av företaget RED, som skapat den kamera Stijn använder, får vi se hur Stijn tänker och jobbar när han skapar sina filmer. Vi snackar fyra minuter inspiration blandat med fantastiska scener.

fstoppers.com +

Nytt världsrekord i Super Mario 64

Spel / Nintendo

Tidigare i dag slog japanen nero_x2 världsrekord (alla 120 stjärnor) i Super Mario 64. Så om man är sugen på att se hur det gick till så kan man hitta genomspelningen här ovan.

Vill man istället se det på Twitch och få med alla tider så kan man göra det via länken nedan.

www.twitch.tv +

Fredagsdansen #3

Video / Musik

Parodivideo på den där Uptown Funk-låten som spelas lite här och var.

www.youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen