Trailers för Derek

Video / TV

Här är några korta TV-reklamer samt bloopers för Ricky Gervais kommande serie Derek som handlar om en autografjägare.

www.youtube.com +

Konstgjord närhet till för tidigt födda

Pryl / Mojänger

För tidigt födda barn får ofta en inte så härlig första tid här i livet när de ligger i kuvös, utan så mycket mänsklig närhet utan mest maskiner och annat tråkigt. Raphael PM Lang och Camilo Anabalon från Chile ville ändra det och uppfann BayBe som är tre olika delar.

En del lägger man under bebisen, en del ger man till mamman och en del kopplar ihop dessa. Resultatet blir att bebisen kan "känna" mammans hjärtslag vilket borde vara lugnande och härligt eftersom bebisen troligen känner igen dessa. Dessa går även att spela in och sedan spelas upp när mamman inte finns på plats.

Cool produkt som trots att den är så teknologisk gör mänsklig skillnad.

makeit.intel.com +

Rykte Sony funderar på att sluta sponsra FIFA

Pryl / Business

Nyhetsbyrån Reuters uppger att Sony funderar på att sluta sponsra den internationella fotbollsorganisationen FIFA.

De senaste åtta åren har Sony plöjt ner runt 2,1 miljarder kronor i FIFA men man sägs nu fundera på att inte förnya sponsringsavtalet med FIFA på grund av omprioriteringar i samband med en intern omstruktureringsplan. FIFA har varit i blåsväder den senaste tiden i samband med korruptionsmisstankar rörande hur Ryssland och Qatar fick fotbolls-VM 2018 respektive 2022 men om detta har något att göra med det hela nämns inte.

Flygbolaget Emirates Airlines uppgav denna månaden att även de kommer att avbryta sin sponsring av FIFA.

www.dn.se +

Teasertrailer för Guild Wars 2 Seeds of Truth

Spel / PC

Den 2 december kommer en ny uppdatering till Guild Wars 2 som har fått namnet Seeds of Truth och ovan kan ni se en tillhörande trailer. Ni som har funderat på att testa spelet, men ännu inte slagit till, kan nu också passa på att köpa det för halva priset i spelets onlineaffär. Erbjudandet gäller till och med den 7 december.

www.pcgamer.com +

Hasselblad lanserar Stellar II

Foto / Sony

När Hasselblad lanserade Lunar och senare Stellar så var det inte direkt positiva reaktioner från fotografvärlden. Det hindrar dock inte Hasselblad från att släppa en ny modell och det i form av Stellar II.

Stellar II är precis som tidigare modeller egentligen en Sony-kamera som Hasselblad gjort lite kosmetiska förändringar på och denna gång så hittar vi en Sony RX-100 II. Det innebär att vi har en liten kompaktkamera med bland annat en entumssensor på 20 megapixel, 3,6 gånger zoom samt en vinklingsbar tretumsskärm.

Prislappen på denna kamera ligger på cirka 2 000 euro, det vill säga ungefär 1 500 euro mer än Sony RX-100 II.

www.hasselblad-stellar.com +

Reporter får sten i skallen i direktsändning

Aj
Video / Övrigt

Att rapportera live från fältet vid olyckor kan ibland medföra vissa risker. Den här CNN-reportern får en sten i skallen under direktsändning när hon rapporterar från en brand. Iskallt fortsätter hon dock att rapportera om händelsen medan kameran panorerar iväg från henne. Starkt jobbat.

youtu.be +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen