Låtsas-kändis lurar köpcenter

Video / Övrigt

Chill Hill Media begav sig till sitt lokala shoppingcenter för att prova ett socialt experiment. Experimentet går ut på att de helt enkelt låtsas att en av personerna är en kändis vilket ledde till att folk betedde sig lite annorlunda.

  tack John gawker.com +

Adam Savage pratar Stjärnornas krig-skjutvapen

Video / Intressant

Klipp från Mythbusters där Adam Savage försöker räkna ut farten på laserprojektilerna i Stjärnornas krig-universumet.

Are laser blasters really lasers? Adam calculates the speed of blaster bolts to find out.

digg.com +

Tadzjikistan har hittat en ny planet mellan Mars och Jupiter

Planeten "Tadzjikistan"
Vetenskap / Rymden

Tadzjikistan statliga nyhetsbyrå har meddelat att man har upptäckt en tidigare okänd planet mellan Mars och Jupiter som man har uppkallat efter sitt eget land.

Den lilla planeten Tadzjikistan ska ligga 250 miljoner kilometer från jorden och 436 miljoner kilometer från solen enligt nyhetsbyrån, med andra ord ungefär på ungefär samma avstånd som dvärgplaneten Ceres, som upptäcktes av Giuseppe Piazzi 1801, befinner sig från solen respektive jorden.

Vi kan nog med andra ord lugnt konstatera att Tadzjikistan verkar vara ännu ett land som hellre vill föra sina medborgare bakom ljuset än att faktiskt utbilda dem om hur saker och ting faktiskt ligger till.

  tack André www.eurasianet.org +

Spelutvecklare samlar in pengar till krigsdrabbade barn

Spel / Övrigt

Utvecklare bakom stortitlar som Halo 5, Alien: Isolation och Football Managers är involverade i ett nytt projekt vid namn "HELP: Real War is Not a Game" som syftar till att samla in pengar till krigsdrabbade barn.

Det hela sker i samarbete med organisationen War Child som initierat projektet för att markera tjugoårsjubileet av ett berömt hjälpmusikalbum som spelades in under 24 timmar med covers framförda av artister som Oasis, Manic Street Preachers och Paul Weller. Det albumet, tillsammans med ett par uppföljare, har dragit in över 1,5 miljoner dollar och nu är det alltså ett spels tur att göra samma sak.

Spelet kommer att släppas via Steam och andra digitala plattformar under sena delen av mars 2016.

Videon ovan är en datorspelsinspirerad reklamfilm för War Childs arbete.

www.theguardian.com +

WildStar blir free-to-play den 29 september

Spel / PC

Carbine Studios kommer erbjuda ett free-to-play-alternativ för sitt MMO-spel WildStar den 29 september. Denna förändring kommer innehålla en rad nyheter så som uppdaterade spelsystem och annat som förenklar spelandet av spelet.

Så om man varit sugen på att prova detta spel men inte velat betala för det så kan man ge det en chans den 29 september.

www.polygon.com +

Runtastic visar upp Moment

Pryl / Klockor

Runtastic presenterade i dag sin nya klocka med inbyggd aktivitetsmätare Runtastic Moment. Denna klocka är en helt vanlig analog klocka men bakom visaren döljer sig en rad olika sensorer som då skall hålla koll på vad användaren håller på med.

Klockan skall vara vattentät till 90 meter men trots detta så klarar den inte ännu att hålla koll på hur mycket man simmar. Detta är dock något som kommer implementeras i framtiden. Via blåtand skickar den aktivitetsinformationen till Runtastic-appen för iPhone och Android. Klockan har även en rätt vettig batteritid då den skall klara sig i ett halvår på ett vanligt knappcellsbatteri.

Den billigare modellen som heter Fun kostar 130 dollar men om man vill ha den lite finare Elite- eller Classic-modellerna så får man hosta upp 180 dollar.

www.engadget.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen