master

Grundaren av Tesla och Space X hos Jon Stewart

Video / Övrigt

Elon Musk, mannen som var med och grundade PayPal och Tesla, företaget som bygger el-sportbilar, besökte The Daily show och Jon Stewart. Där pratade han om sitt nya företag Space X, som jobbar på lite sköna grejer som privatiserad rymdfärd. I intervjun berättar han bland annat om sin dröm om att kolonisera Mars och skapa hållbart liv där.

I intervjun med Jon Stewart balanserar samtalet på komik och allvar, som vanligt, men Elon Musk är en spännande människa som siktar högt. Det kommer bli intressant att följa Space X utveckling. Del två av intervjun efter hoppet.

gizmodo.com +
Läs mer...


The Daily Show with Jon Stewart
Get More: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook

Tesla och BMW pratar batterier och kolfiber

Foto: jurvetson
Bil / Tesla

Framtiden för bilen är i alla fall delvis elektrisk och Tesla ligger vad det verkar riktigt långt fram här. Man har alltså ett truimfkort på hand och för nu samtal med BMW enligt Elon Musk. Enligt Musk för man samtal om att samarbete när det gäller batterier och lättviktskomponenter, främst saker gjorda av kolfiber. Att spara vikt är alltid intressant och Musk verkar vara intresserad av BMWs kunskaper där. BMW använder kolfiber i sina elbilar i3 och i8. På batterisidan pratar man om batteriteknologier och laddstationer.

Tidigare agde Mercedes 4% av Tesla men det gör man inte längre. Man har dock sagt att man ska fortsätta jobba med Tesla, något som Toyota också har gjort. Elon verkar med andra ord inte vara speciellt trångsynt.

www.reuters.com +

Narrative Clip får en webbapp

Foto / Övrigt

Fram tills för några dagar sedan gick det bara att komma åt bilderna man tog med den svenska så kallade "lifelogging"-kameran Narrative Clip via den tillhörande mobilappen om man inte valde att spara bilderna på den egna datorns hårddisk.

Nu har det dock blivit ändring på det och man kan nu även komma åt bilderna man tagit via webben. Via webben kan man sedan välja att kolla igenom sina bilder i kronologisk ordning och även radera bilder som man inte är nöjd med.

narrativeapp.com +

Rivning går lite snett

Video / Allvar

En bil som står lite för nära en vägg som ska rivas får bittert ångra detta.

Kina toppar återigen superdatorligan

PC / Hårdvara

Tianhe-2, en superdator som utvecklats hos Kinas National University of Defence Technology, toppar återigen världslistan över superdatorer för fjärde gången.

Enligt TOP500-projektet så sänkte Tianhe-2 den amerikanska Titan till en andra plats med 33,86 petaflop i ett standardiserat test. IBMs Sequoia ligger trea på listan.

TOP500 drogs igång under 1993 och rankar världens superdatorer två gånger om året baserat på deras prestanda. Det har inte hänt mycket i topp 10 på listan och de enda nya tillägget är nummer 10, Cray CS-Storm, som utvecklas av Cray som även utvecklade Titan.

USA har 6 av de 10 översta på listan medan Kina, Japan, Schweiz och Tyskland står för de andra fyra. USA är också det land som är representerat mest på hela listan med 231 superdatorer.

www.fudzilla.com +

Android Slipp låsa upp telefonen med Delayed Lock

Android / Mjukvara

En av de bästa funktionerna i Android 5.0 (Lollipop) är så kallade "trusted places" som gör att telefonen inte låser sig om man är i kontakt med betrodda nätverk eller befinner sig på "säkra" platser som till exempel sitt hem och arbete.

Med appen Delayed Lock kan man nu få detta även på äldre Androidmaskiner som inte fått eller kommer att få Lollipop. Delayed Lock finns som gratis testversion på Google Play på länken nedan och skulle man vilja köpa den efter de sju dagarnas prövotid så kostar den tre dollar.

via The Verge play.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen