Så här viktiga är inledningsstexterna i en film

Video / Allvar

De första inledningsstexterna i en film kan sätta hela stämningen för filmen och är nog viktigare än man tror. Hur viktig det faktiskt är får vi reda på här i PBS serie Off Book som tar upp just detta och diskuterar.

gizmodo.com +

Tested tittar på GimBall

Pryl / Pryl

Drönarmakarna Flyability har tagit fram en stöttålig flygfarkost som överlever en hel del vårdslös flygning och som bland annat ska kunna användas under diverse räddningsuppdrag. Norm från Tested besöker Flyability under Darpa Robot Challenge för att snacka lite om företagets flygfarkost.

www.flyability.com +

Imorgon startar Xbox Ultimate Game Sale

Spel / Multiplattform

Imorgon är det tänkt att Microsofts stora rea på Xbox-spel ska dra igång. Dock har priserna redan sänkts för den som redan nu vill gå in och fynda.

Priserna är nedsatta med mellan 17 och 75 procent där Xbox Live-medlemmar har ytterligare 10 procents rabatt. Bland annat är Titanfall nedsatt med 60 procent, Halo: The Master Chief med 40 procent, Middle-earth: Shadow of Mordor med 50 procent och Far Cry 4 med 60 procent.

Vad jag i skrivandets stund kan se finns det än så länge ingen snabbingång till alla spelen på rea på Xbox One och inte heller på Xbox hemsida. Men Eurogamer har listat fler av spelen och ni hittar dem via länken nedan. Vi vet inte heller om alla spel på listan kommer att vara nedsatta i Sverige men vid stickprov kan vi i alla fall se att några av spelen även i den svenska affären har fått priserna sänkta.

www.eurogamer.net +

Microsoft ska bli klara med Windows 10 i veckan

PC / Mjukvara

29 juli. Då smäller det. I alla fall för vissa användare. Då kommer Microsoft äntligen börja rulla ut Windows 10 till användare runt om i världen. Men för att göra användarna nöjda så måste förstås operativsystemet vara klart tills releasen, och enligt The Verge håller utvecklarna på att jobba för fullt för att bli klara med alla olika delar av Windows 10 och planen är att vara klara nu i veckan.

Så fort Microsoft blir klara med final-versionen av Windows 10, den så kallade release to manufacturing-versionen, så kommer den skickas vidare till tillverkare som kan börja skeppa operativsystemet med sina datorer.

Vi får se hur det går med Windows 10-releasen. Det finns en hel del buggar att fixa och Microsoft kommer inte börja fixa buggarna förrän operativsystemet är färdigt.

www.theverge.com +

Spaghettivästern möter Star Wars i Boba Fett - The Twelve Parsec Stare

Film / Kortfilm

De finska filmmakarna Ruined Films har gjort en kortfilm där vi får se prisjägaren Boba Fett från Star Wars som letar efter en person på en bar på en ökenplanet.

youtube.com +

iOS Game of Thrones-tangentbord

iOS / Appar

"Game Of Quotes" är en tangentbordsapp till iOS med vilken man kan skicka olika citat från TV-serien Game of Thrones till sina vänner och andra man chattar med eller skicka meddelanden till.

Appen ska innehålla runt 200 citat från de fem säsonger av GoT som än så länge sänts och efter man har installerat appen går det att byta till tangentbordet på liknande sätt som man växlar mellan svenskt och engelskt tangentbord.

Game of Quotes kostar 9:00 kronor i App Store och hittas på länken nedan.

via TheNextWeb itunes.apple.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen