Alla våra transportleder visualiserade

Video / Övrigt

Forskare världen över har nu börjat prata om mänsklighetens inverkan på jorden och ekosystemet som en historisk era. De funderar på att kalla den Anthropocene från grekiskans anthropo för människa och cene för ny. Perioden de definierar kännetecknas av hur männsikan omformat planeten efter sina behov, med städer, vägar, järnvägar, sjöfart, flyg och utvinning av naturresurser.

Den här visualiseringen som är skapad av antropologen Felix Pharand-Deschenes visar upp mänsklighetens inverkan på planeten med våra transportleder och städer.

gizmodo.com +

Den här mannen äger 450 stycken brandbilar

Bil / Övrigt

Efter 9/11 kände Andrew Leider att han ville hedra alla de brandmän som kämpat och stupat i arbetet och det var då han köpte sin första klassiska brandbil. I dag har samlandet fullständigt spårat ur och han äger inte mindre än 450 stycken.

www.autoevolution.com +

Ärlig trailer för Magic Mike

Video / Humor

En ny ärlig trailer har släppts och den här gången är det Magic Mike som får smaka på ärligheten.

Dark Souls-serien har sålt i 8,5 miljoner exemplar

Spel / Multiplattform

En av de hårdaste spelserierna där ute är väldigt uppskattad. Det handlar om Dark Souls-serien som nu har sålt i över 8,5 miljoner exemplar. Intressant nog är över 3,25 miljoner av dessa PC-versioner vilket är lite ironiskt eftersom spelet inte alls var tänkt att släppas till PC från början. Det var en onlinepetition med över 100 000 underskrifter som fick Bandai Namco att satsa.

Jämför man de olika versionerna har det första spelet än så länge sålt mest med över 2,8 miljoner enheter medan Prepare To Die-versionen sålt precis under 2,8 miljoner enheter. Tvåan ligger dock inte långt efter med 2,3 miljoner sålda exemplar. Dark Souls 2: Scholar of the First Sin har i sin tur sålt i 600 000 exemplar.

Nu får vi se om Dark Souls 3, som presenterades på E3, blir lika populärt.

Ovan kan ni också kolla in trailern för en ny modd till Dark Souls som ska släppas den 16 september i år. Den låter spelare anta rollen som spelets bossar i arenabaserad sammandrabbningar.

www.eurogamer.net +

Microsofts utvecklarkit för Windows 10 får bättre stöd för foto

PC / Mjukvara

Nästa månad kommer Microsofts utvecklarkit för Windows 10 att släppas publikt och nu passar de på att addera nya verktyg som utvecklarna kan leka med.

Det senaste handlar om större stöd för foton där ett nytt API bland annat kan göra så att utvecklare kan bygga appar som tar HDR-liknande foton även om hårdvaran som används inte har stöd för det. De släpper också olika API för justeringar av färg, djup och infraröd data samt stöd för att ange vilken kamera som ska använda sig av Microsofts igenkänningstjänst Hello.

www.pcworld.com +

MTG köper in sig i esportsbolaget Turtle Entertainment

Spel / Esport

Franska Turtle Entertainment är ett stort bolag inom esport som bland annat driver det kända esportsvarumärket ESL. Nu går det svenska mediaföretaget MTG in och köper 74 procent av bolaget för 78 miljoner euro.

Jørgen Madsen Lindemann som är VD och koncernchef för MTG säger att satsningen beror på esportens snabba tillväxt och att MTG vill erbjuda världens bästa varumärken till sina fans som är relativt unga och därmed tillhör rätt målgrupp. Så här säger han i ett pressmeddelande:

– Vi på MTG älskar sport och sportfans. Våra tv-kanaler och plattformar erbjuder världens bästa varumärken inom sport och våra tittare är vanligtvis unga. Esport är snabbt på väg mot att bli en av de mest sedda globala sportkategorierna med passionerade fans och en ung engagerad publik. Det finns idag nästan lika många gamers som traditionella sportfans och esport var nästan lika stort som ishockey i termer av entusiastiska fans under 2014. Dock genererade varje enskild esportentusiast strax över 2 amerikanska dollar i intäkter under 2014, jämfört med 56 dollar för traditionella sportfans, så detta globala fenomen har en fantastisk potential, säger Jørgen Madsen Lindemann

www.dagensmedia.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen