Norrsken filmat från rymden

Video / Övrigt

Det är fortfarande en bit kvar till kommersiellt rymdresande blir tillgängligt för allmänheten, så länge får vi jordbundna ta del av rymden via foton och video. Den här videon föreställer ett norrsken, det gröna molnet, och i bakgrunden skimrar solen över jordens horisont.

Med allt billigare och bättre teknik kan fler ta egna bilder och GoPro är en sådan tålig och relativt svinbillig produkt. Billigare och bättre teknik är också vägen till bättre utbildning och kunskap hos allmänheten. Den här videon är del av Project Aether som reser runt och lär ut grundläggande fysik och inspirerar elever i USA och det är ju hedervärt!

www.engadget.com +

SolarCity för de effektivaste solpanelerna för hustak

Pryl / Övrigt

Solenergiföretaget SolarCity som grundats av serieentreprenören Elon Musk och två av hans kusiner meddelar att deras solpanel avsedd för hustak kommer att bli den effektivaste på marknaden.

Det bekräftas av den oberoende organisationen Renewable Energy Test Center och SolarCitys kommande paneler ska ha en effektivitet på över 22% vilket slår den tidigare ledaren SunPowers X-Series vars paneler ligger på 21,5%.

När SolarCitys nya fabrik är i full drift nästa år hoppas man kunna producera solcellspaneler till 200.000 amerikanska hushåll varje år.

via TechCrunch www.solarcity.com +

Microsoft meddelar att Windows 10 har 110 miljoner installationer

PC / Mjukvara

Microsoft meddelade under sin Windows 10-presskonferens att Windows 10 nu har installerats på 110 miljoner enheter runt om i världen, vilket är rätt bra då operativsystemet endast funnits på marknaden sedan slutet av juli.

I slutet av augusti meddelade Microsoft att antalet Windows 10-installationer låg på 75 miljoner, vilket betyder att kurvan har börjat plana ut en aning. Men med tanke på att Windows 10 Mobile och Windows 10 till Xbox One kommer släppas senare i år så kommer installationsantalet öka rätt rejält i höst.

Spana in SOMA-filmerna

Spel / Multiplattform

För någon vecka sedan så släppte Frictional Games några videoklipp som är inspirerade av skräckspelet SOMA. Nu har samtliga avsnitt släppts och om man vill se dem så kan man hitta dem via länken nedan.

www.thesixthaxis.com +

Rykte Apple bygger ett rymdskeppsliknande kontor till

Mac / Rykten

BizJournals rapporterar att Apple har tecknat ett avtal med företaget Landmark om att flytta in i deras kommande byggnad Central & Wolfe Campus som kommer att byggas cirka åtta kilometer från deras nuvarande huvudkontor.

Det handlar om en byggnad med tre huskroppar som har sex våningar vardera och ska ha en invändig yta på sammanlagt på cirka 72.000 kvadrameter. Det finns inga uppgifter om när campuset skulle kunna börja byggas eller när det skulle kunna stå färdigt.

Apples kommande huvudkontor, som i folkmun går under namnet moderskeppet och vilket ni kan läsa mer om i de inlänkade artiklarna nedan, är på sammanlagt cirka 260.000 kvadratmeter och där hoppas Apple och 12.000 av deras anställda kunna börja flytta in någon gång under nästa år.


www.bizjournals.com +

Sony berättar vilka enheter som kommer få Android 6.0

Sony Xperia Z Ultra kommer inte få Marshmallow.
Mobil / Sony

Sitter du på en Sony-telefon och fundera på om du kommer få smaka på marshmallows inom en snar framtid? Då behöver du inte fundera längre då Sony har gått ut och berättat vilka Xperia-lurar som kommer uppgraderas till Android 6.0.

We will make Android 6.0, Marshmallow available for: Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua and Xperia C4*.

Sitter du på en Xperia Z, Z1, Z1 Compact eller Z1 Ultra så kommer du inte få Android 6.0.

Något som Sony inte har berättat är när operativsystemsuppdateringen släpps, men förhoppningsvis kommer det inte dröja allt för lång tid innan innan din Xperia-telefon får avisering om uppdatering.

blogs.sonymobile.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen