Norrsken filmat från rymden

Video / Övrigt

Det är fortfarande en bit kvar till kommersiellt rymdresande blir tillgängligt för allmänheten, så länge får vi jordbundna ta del av rymden via foton och video. Den här videon föreställer ett norrsken, det gröna molnet, och i bakgrunden skimrar solen över jordens horisont.

Med allt billigare och bättre teknik kan fler ta egna bilder och GoPro är en sådan tålig och relativt svinbillig produkt. Billigare och bättre teknik är också vägen till bättre utbildning och kunskap hos allmänheten. Den här videon är del av Project Aether som reser runt och lär ut grundläggande fysik och inspirerar elever i USA och det är ju hedervärt!

www.engadget.com +

Zeitgeist-regissör vill crowdsourca sin nästa film

Film / Nyhet

Regissören Peter Joseph försöker nu delfinansiera sin kommande film InterReflections på IndieGoGo och jag antar att många som är intresserade av konspirationsteorier kan vara sugna på att slänga in några dollar till det projektet.

Joesph är antagligen främst känd för sin film Zeitgiest [IMDb] från 2007 vilket är en pseudodokumentär som tar upp diverse konspirationsteorier och även gör gällande att världen styrs av en totalitär världsregering (New World Order [wiki]).

Chippar man in 100 dollar till InterReflections så får man en DVD med filmen när den väl är klar. Efter två dagar på IndieGoGo har kampanjen samlat ihop nästan 40.000 av de 50.000 dollar man hoppas få in.

Har ni inget för er nu eller senare så kan ni kolla in den nästan två timmar långa Zeitgeist här nedan.

  tack David www.indiegogo.com +

Spelstudion Spark Unlimited stänger ner

Spel / Övrigt

Spelstudion Spark Unlimited som ligger bakom spelen Lost Planet 3, Yaiba: Ninja Gaiden Z och Call of Duty: Finest Hour har stängt ner. Det bekräftar före detta CTO John Butrovitch via Polygon.

Rykten om att studion var på väg bort dök upp efter att en post på NeoGaf publicerats där studions kontorsmaterial låg ute till försäljning på en auktionssajt. Och det visade sig med andra ord stämma.

Samtliga anställda ska nu ha fått gå och de projekt studion hade på gång, vilket inkluderade ett free-to-play, har lagts ner.

www.gamespot.com +

Ryan Gosling äter till slut flingor

Webb / Övrigt

För drygt två år sedan blev Ryan McHenry Vinekändis efter att ha spelat in ett gäng videor där han försöker mata Ryan Gosling med flingor. Serien kallades för Ryan Gosling Won't Eat His Cereal, kompilationsvideon med samtliga klipp hittar ni ovan, och höll på ett bra tag.

Ett halvår efter den första videon lades upp på Vine fick Ryan McHenry reda på att han hade osteosarkom, en sorts skelettcancer, i benet. Hans Vineföljare fick följa med på hans resa genom alla undersökningar och operationer. I slutet av 2013 var det ett gäng andra Vine-känsidar och fans som lyckades samla ihop 10 000 dollar för att få McHenry på benen igen efter operationen. De insamlade pengarna var en fin gest, men var inte till någon större nytta då operationen inte var nog för att få stopp på cancern och Ryan miste sitt liv.

När McHenrys videoserie var som störst intervjuades han av The Verge och i intervjun berättade han att ett perfekt slut till serien vore om Ryan Gosling faktiskt skulle käka en skål med flingor. Och så blev det. Herr Gosling har nu släppt en video på Vine där han häller upp flingor i en skål och tar en tugga.


Videoklippet där Ryan käkar flingorna hittar ni här under.


www.theverge.com +

10 galna robotstrider på film

Film / Övrigt

Här är en kort film där någon har klippt ihop scener från vad som kan vara några av de bästa robotstriderna på film.

Kollar ni på robotfilmer så känner ni antagligen igen de flesta scenerna. Kolla ni inte på robotfilmer så kan klippet ovan givetvis innehålla lite spoilers.

youtube.com +

Rykte Bethesda kan visa upp minst tre nya spel på E3

Spel / Övrigt

Vi vet redan att Bethesda kommer att ha en egen presskonferens under E3. Och nu har några detaljer läckt kring konferensen. På den officiella konferenssidan för Bethesda, där deltagare kan planera vad de vill fokusera på under E3, har tre olika genrer angetts inkluderat RPG, Free-to-Play och action tillsammans med kategorin Publication.

Det här indikerar att Bethesda har flera nya spela på gång med release på flera olika plattformar liksom konsol, Windows PC och mobila enheter. Men RPG-genren hintar ju helt klart om ett Fallout 4. Vi kan i alla fall hoppas.

Samtidigt får vi veta att SEGA inte kommer att finnas på plats på E3 med ett eget bås. Deras fokus just nu ligger på den stora flytt USA-kontoret gör till södra Kalifornien. Dock kommer några av deras spel att visas upp i andra bås och sammanhang under mässan.

www.playstationlifestyle.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen