Belgisk kampanj mot sms:ande i trafiken

Video / Allvar

I Belgien har den ideella organisationen Responsible Young Drivers inlett en kampanj mot sms i trafiken. Till kampanjen hör den här videon där körskoleelever blir tillsagda att svara på sms samtidigt som de ska klara av att göra undanmanövrar. Man kan väl lugnt säga att det inte är en smart kombination och det går inte så bra för eleverna bakom ratten heller. Som tur är genomfördes övningen med endast koner som hinder.

gizmodo.com +

Mäktiga havstromber fångade på film

Video / Vackert

Här i Sverige uppstår emellanåt tromber ute på havet, men de blir sällan speciellt stora eller kraftfulla. Svaga kan man dock inte kalla de här två havstromberna som uppstod utanför Italiens kust och som fångades på film. Och hur läskiga och dödliga de än är så måste jag erkänna att de också är ett väldigt vackert väderfenomen.

sploid.gizmodo.com +

Rykte Bond slopar Aston Martin i nästa film

Bil / Nyheter

En viktig sak som alltid varit förknippad med James Bond-filmerna är de vackra bilarna. Märkena har varierat men mest framträdande har ändå inte helt oväntat brittiska Aston Martin varit. Men nu dyker det upp rykten om att agent 007 inte alls kommer att ratta någon häftig bil i nästa film, utan en Fiat 500.

Bond kommer att köra bilen under en fet biljakt i Rom som ska börja spelas in i februari nästa år. Filmen ska ha premiär senare samma år och i huvudrollen ser vi återigen Daniel Craig.

www.autoevolution.com +

BitCoin inte så anonymt som användarna tror

Webb / Övrigt

Den digitala valutan BitCoin används av många av nätet på grund av att många tror att man är helt anonym och att det inte går att spåra dem som betalar med BitCoin. Nu har dock några forskare i Luxemburg kommit fram till att så inte är fallet.

Science Daily skriver:
"In their new study, researchers at the Laboratory of Algorithmics, Cryptology and Security of the University of Luxembourg have shown that Bitcoin does not protect user's IP address and that it can be linked to the user's transactions in real-time. To find this out, a hacker would need only a few computers and about €1500 per month for server and traffic costs. Moreover, the popular anonymization network "Tor" can do little to guarantee Bitcoin user's anonymity, since it can be blocked easily."
Genom att spåra kedjan där valutan rör sig säger forskarna att man kunnat identifiera ursprungsadressen till 60% av alla transaktioner som görs med BitCoin.

via Slashdot www.sciencedaily.com +

iOS Proun+ är en konstig racer

iPhone / Spel

PC-spelet Proun (2011) har dykt upp på App Store i en uppdaterat form, Proun+. I spelet kombineras racing (styra en rullande kula) och konstverk av Mondriaan och Kandinsky. Man har helt enkelt gjort om kända verk av dessa snubbar till en värld i 3D med banor där du skall rulla din kula förbi olika hinder. Man behöver inte vara speciellt konstintresserade för att uppskatta de snygga banorna och formerna. [iOS (28kr)]

youtube.com +
Läs mer...

De här spelen är gratis med Xbox Live Guld i december

Spel / Microsoft

Major Nelson har nu avslöjat vilka spel som blir gratis i december för de som har Xbox Live Guld. Med start den 1 december kan de som har en Xbox One ladda ner Worms Battleground medan Xbox 360-ägare får tillgång till The Raven: Legacy of a Master Thief. Spelen är gratis fram till 15 december. Den 16 december börjar nästa erbjudande som innebär en gratis kopia av SSX till Xbox 360. Erbjudandet gäller till och med sista december.

majornelson.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen