Belgisk kampanj mot sms:ande i trafiken

Video / Allvar

I Belgien har den ideella organisationen Responsible Young Drivers inlett en kampanj mot sms i trafiken. Till kampanjen hör den här videon där körskoleelever blir tillsagda att svara på sms samtidigt som de ska klara av att göra undanmanövrar. Man kan väl lugnt säga att det inte är en smart kombination och det går inte så bra för eleverna bakom ratten heller. Som tur är genomfördes övningen med endast koner som hinder.

gizmodo.com +

Xcar testar Lotus Evora 400

Bil / Lotus

Lotus nya sportbil Evora 400 verkar riktigt vass, kanske tillräckligt för att få de som går i tankarna om att köpa Porsche att tänka om?

Vacker hyllning till Hayao Miyazaki

Film / Kortfilm

Den japanske regissören Hayao Miyazaki ligger bakom åtskilliga klassiska animerade filmer och här har en Vimeo-användare gjort en hyllningsvideo till honom där några av hans mest älskade karaktärer återfinns.

En annan hyllningsvideo hittas i bonusklippet nedan.

via io9 vimeo.com +

Lite rått-tricks

Video / Djur

Alla gillar inte ha råttor glidande omkring i sitt hem men Abby har dem som husdjur och här har hon spelat in ett kort klipp där vi får se lite av vad de pysslar med på dagarna.

youtube.com +

Tjeckien är världens mest dekadenta land

Samhälle / Allmänt

Nyhetsbyrån Bloomberg har sammanställt statistik över vissa variabler som de anser vara "dekadenta" och baserat på detta tagit fram en lista där Tjeckien pekas ut som världens mest dekadenta land.

Variablerna man har vägt in i sin lista handlar om konsumtion av alkohol, cigaretter, amfetamin, cannabis, ecstasy, kokain, opiater samt hur mycket man i genomsnitt spelar bort varje år. Tjeckien är alltså det landet som totalt toppar listan när alla dessa variabler räknas ihop och efter dem kommer Slovenien och Australien.

Sverige placerar sig på plats 41 av de 57 länderna som finns med på listan och minst dekadenta anses Zambia, El Salvador samt Bolivia vara på listan som ni hittar i sin helhet på länken nedan.

  tack Chris via Expats.cz www.bloomberg.com +

Skönsjungande papgeoja

Video / Djur

Här tar papegojan Princess Yellow Feather ton och sjunger en snutt från låten Everything is Awesome som ursprungligen dök upp i LEGO-filmen. Ni hittar originalet nedan.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen