Belgisk kampanj mot sms:ande i trafiken

Video / Allvar

I Belgien har den ideella organisationen Responsible Young Drivers inlett en kampanj mot sms i trafiken. Till kampanjen hör den här videon där körskoleelever blir tillsagda att svara på sms samtidigt som de ska klara av att göra undanmanövrar. Man kan väl lugnt säga att det inte är en smart kombination och det går inte så bra för eleverna bakom ratten heller. Som tur är genomfördes övningen med endast koner som hinder.

gizmodo.com +

Apple Watch-användare vill dela sina hjärtslag med någon

Mac / AppleTV

En funktion som Apple Watch än så länge antagligen är ensam om på smartwatch-marknaden är att två stycken Apple Watch-användare kan välja att känna av varandras hjärtslag med hjälp av klockan inbyggda pulsmätare och vibrator.

Nu har det dock uppstått ett problem då många Apple Watch-användare än så länge inte hittat någon att dela sina hjärtslag och därför har det uppstått forum där man kan leta efter någon att koppla ihop sig med. På bland annat Reddit hittas forumet /r/lonelyheartbeats.

En annan sajt som kopplar ihop Apple Watch-användare är ShareTheHeartbeat som hittas på länken nedan. Det hela kan låta lite corny men kan säkerligen funka finfint. Själv kommer jag ihåg när iPoden var ny och man ibland kunde se främlingar byta vita hörlurar mellan varandra på tunnelbanan då de antagligen tyckte att de hade någon slags "connection" som iPod-ägare.

via Wired sharetheheartbeat.com +

iFixit plockar isär LG Watch Urbane

Pryl / Bärbarheter

Pillarna på iFixit har lagt vantarna på nya Watch Urbane från LG och givetvis har de plockat isär den för att se hur lätt den är att laga. Och det visar sig att om någon av klockans delar går sönder, eller om du vill byta batteri, så är det inte helt omöjligt. Det största problemet är att displayen är är fastklistrad på glaset, vilket gör livet lite jobbigt om du måste byta display. Men det verkar vara det enda problemet då klockans moderkort är rätt lätt att komma åt genom att bara ta bort baksidan.

iFixit ger klockan 7 av 10 i repairability, vilket är rätt högt med tanke på att de flesta andra produkter på marknaden är rätt krångliga att laga. Till exempel fick Apple Watch endast 5 av 10 och mobiltelefoner som Samsung Galaxy S6 fick 3 av 10.

Vill ni ta en titt på hur man går till väga för att plocka isär Watch Urbane så är det bara att hoppa över till iFixit och läsa. Länk hittar ni här nere till vänster.

www.ifixit.com +

Snubbe bygger lövblåsvulkan

Video / Dumheter

Vill du ha lite roligare nästa gång du rensar trädgården på löv så kanske du kan göra som den här snubben som med hjälp av en lövblås och en utegrill fixar till en ordentlig vulkan bestående av brinnande löv.

Det hela verkar vara mycket uppskattat utav de flesta förutom snubbens mamma som kommer in i slutet av klippet.

youtube.com +

Statens medieråd släpper podcast för unga

Webb / Övrigt

Statens medieråd har börjar sända en podcast under namnet "Statens mediepodd" där man diskuterar barns och ungas digitala liv på nätet.

Än så länge finns det tre avsnitt online med titlarna "Ung och uppkopplad", "MIK - om källkritik och lärarens roll" samt "Plattformarnas tid". Statens mediepodd leds av programledaren Johnny Lindqvist och det medverkar olika gäster i varje avsnitt.

"Statens mediepodd" hittas än så länge bara på Statens medieråds hemsida men till dagens media säger Johnny Lindqvist att den snart även kommer att dyka upp på iTunes och andra plattformar.

via Dagens Media www.statensmedierad.se +

EU-domstolen: Skype får inte heta Skype

Webb / Microsoft

Medieföretaget Sky anser att Skype både till namn och utseende, om man ser på loggan, är för likt deras eget varumärke. Och EU-domstolen håller med. Idag slog de fast att det finns en risk för förväxling mellan de två varumärkena och att Skype inte får heta Skype i Europa. Så här skriver domstolen om ärendet.

"As regards the visual, phonetic and conceptual similarity of the signs at issue, the Court has confirmed that the pronunciation of the vowel ‘y’ is no shorter in the word ‘skype’ than it is in the word ‘sky’.

In addition, the word ‘sky’, part of the basic vocabulary of the English language, remains clearly identifiable in the word ‘skype’, in spite of the fact that the latter is written as only one word. Last, the element ‘sky’ in the word ‘skype’ can perfectly well be identified by the relevant public, even if the remaining element ‘pe’ has no specific meaning."

Microsoft har dock inte gett upp hoppet och kommer att överklaga till högsta instans inom EU. Men förlorar de även där lär de behöva ändra namnet i Europa.

  tack Samuel E www.dn.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen