Så här tar man tydligen bort ett övergångsställe i Ryssland

Video / Dumheter

Här ser vi ett gäng ryska vägarbetare som är i full gång med att hacka bort ett övergångställe. Verkar vara ett riktigt tråkigt jobb och det känns som att man skulle kunna göra det på ett mer effektiv sätt. Rätt många gubbar bara för att hacka bort lite färg.

Eller så är det här bara en rysk dub step-grupp som kör ett live-gig.

jalopnik.com +

En laserstråle fångad i 20 miljarder bilder per sekund

Vetenskap / Experiment

Har du någonsin funderat över hur ett riktigt laserskott ser ut och vad som skulle krävas för att fånga ett på film för nej det fungerar inte med filmens 24 bilder per sekund?

Några forskare har nu tagit fram en metod som kan mäta fotoner i luften på ett som gjort det möjligt att ta fram videon ovan. Där kan man se hur en laserstråle studsar på en spegel i en hastighet som motsvarar en kamera som filmar i 20 miljarder bilder per sekund.

www.newscientist.com +

Rykte Utvecklar Apple spelkontroll för iPhone?

Spel / Apple

Rykten är alltid roliga, speciellt om de är kryptiska. Igår dök just ett sådant kryptiskt meddelande upp på Twitter där en journalist vid namn Mike Wehner från Daily Dot, YUAW och USA Today hintade om att Apple har nyheter på gång som möjligtvis kan vara spelrelaterade. I en tweet, som nu har raderats, skrev han enligt Neogaf:

"Hey tech/Apple/games fans. Prepare your Twitter b-holes for Friday. It's going to be a bloodbath.
Mark it on your calendar and you'll see."

Det är alltid svårt att veta vad det ligger för substans i sådana här rykten. Men samtidigt så ska Apple ha fått ett nytt patent för en handkontroll till iPhone godkänt tillsammans med tangentbord, kamera, högtalare och mikrofon. Dock lämnades det här patentet in för sex år sedan och godkändes först idag medan Mikes tweet publicerades igår. Så det är inte alls säkert att de två nyheterna har någon koppling. Men att Apple är intresserade av spelmarknaden känns allt mer tydligt.

Det nyss godkända patentet visar hur en iPhone placeras i en handkontroll med gamepad och knappar. Det nya patentet visar också att den nya handkontrollen och dess tillhörigheter skulle kunna få stöd för flera profiler, extra minne samt video out.

Vi får helt enkelt hålla utkik på fredag efter fler uppdateringar. Hos Apple Insider kan ni läsa mer om patentet och se ritningar av modellen.

www.neogaf.com +

Kubanska ungdomar har byggt ett internet i miniatyr

Webb / Övrigt

Internettillgången på Kuba är kraftigt reglerad och även väldigt dyr, något som lett till att få kubaner har tillgång till uppkopplade datorer men det har ett gäng med kubanska ungdomar nu fixat på egen hand då de byggt ett eget "internet" i miniatyr.

Man kallar det hela för SNet (StreetNet) och säger att runt 9.000 personer har tillgång till nätet där man hänger i chattrum, spelar onlinespel och andra liknande grejer. Myndigheterna ska känna till detta alternativa nätverk men ska än så länge inte gjort någon ansats att stänga ner det.

En av männen bakom nätverket säger till nyhetsbyrån AP:
"We aren't anonymous because the country has to know that this type of network exists. They have to protect the country and they know that 9,000 users can be put to any purpose. We don't mess with anybody. All we want to do is play games, share healthy ideas. We don't try to influence the government or what's happening in Cuba ... We do the right thing and they let us keep at it."

hosted.ap.org +

GoPro-kameror gör undervattensforskning billigare

Vetenskap / Natur

Forskningsutrustning är ofta dyr vilket gör det svårt för vissa att bedriva den forskning som de vill. Därför är det bra att många andra jobbar med att försöka ta fram budgetalternativ till dessa forskare. Nu har Monterey Bay Aquarium tagit fram just ett sådant verktyg som förhoppningsvis kommer att göra många fiskälskare glada.

De har nämligen tagit fram ett open source kamerasystem att använda under vatten för att hålla koll på livet där. I normala fall kostar sådana här system mellan 5 000 till 20 000 dollar men detta nya system är framtaget för att använda sig av GoPro-kameror samt andra prylar som man lätt kan få tag på här och var. Det gör att nästan vem som helst kan bygga egna kameramoduler och det för runt 3 000 dollar.

www.dpreview.com +

Dags för kameraloppis i Stockholm

Foto / Tips & Trix

Sugen på att shoppa lite gamla kamerarpylar eller själv sälja lite av din samling? I så fall kanske du vill ta en titt på Kameraloppis.se som är exakt vad namnet antyder. Det kostar 400 kronor för att hyra ett bord och om man inte vill sälja så kostar det 40 kronor att komma in för att ta en titt på sortimentet.

Plats för loppisen är på Timmermansgården i Stockholm och tid är mellan klockan 10.00 till 14.00 den 28 februari.

www.kameraloppis.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen