En tur i Red Bulls stuntflygplan

Video / Vackert

Kirby Chambliss är en riktig hejare på att ratta flygplan och här får vi följa med honom på en tur med ett Red Bull-plan. Planet är fyllt med GoPro-kameror för att ge en så bra känsla som möjligt, och visst ser det härligt ut.

Flygturen går över ökendelen i Arizona.

gizmodo.com +

Byt ikonerna på din Mac

Mac / Mjukvara

Vill du ändra ikonerna på din Mac? Personligen hatar jag den nya Finder-ikonen (och även den gamla om jag ska vara ärlig) och vill man ändra ikonerna på sin Mac finns det ett litet program som heter LiteIcon att använda. Bara dra-och-släpp för att sedan logga in och ut igen så är de där.

Själv ska jag byta Finder-ikonen mot en fin på en MacBook Pro.

www.freemacsoft.net +

Varför äter inte superhjältar?

Video / Intressant

Superhjältar måste väl också äta? Eller? Stan Lee har funderat på saken och rantar här lite om det.

youtube.com +

Här är 4K-skärmarna som funkar med Mac

Mac / Tillbehör

4K är det nya vill-ha på skrivbordet men vilka fungerar garanterat med din Mac? Apple har gjort en liten lista, som verkligen är liten, och nu finns även LGs nyligen lanserade skärm på den.

För att köra 4K behöver du en ganska så ny Mac, här är den listan:
MacBook Pro (Retina, hösten 2013 eller senare), Mac Pro (hösten 2013), iMac (27 tum, hösten 2013 eller senare) och Mac mini (hösten 2014).

Skärmarna som har officiellt stöd är
- Sharp PN-K321
- ASUS PQ321Q
- Dell UP2414Q
- Dell UP3214Q
- Panasonic TC-L65WT600
- LG 31MU97

Den sista är alltså nykomlingen och den på bilden. Den har dock endast stöd för 4K vid 30 och 50 Hz.

support.apple.com +

Hårddiskar kan nå 100 TB fram till 2025

PC / Övrigt

Under gårdagen berättade jag lite om att hårddiskar kan komma att få tuff konkurrens från SSDs inom en snar framtid då SSD:ernas kapacitet kommer öka ganska kraftigt inom de kommande två åren tack vare 3D NAND.

Det verkar dock som att hårddiskmarknaden inte kommer att lägga sig i första taget och ny information visar på fram till 2025 så kommer vi att få se hårddiskar på upp till 100 TB. Informationen kommer från Advanced Storage Technology Consortium, även känt som ASTC, och de har tagit fram en ny plan för framtiden.

Detta är helt beroende på de nya lagringstekniker som håller på att tas fram, något som ökar lagringsdensiteten i diskplattorna i hårddiskar. Det betyder att hårddiskar kommer öka från 1 TB/kvadrattum till 10 TB/kvadrattum de närmaste 10 åren.

techreport.com +

Så fungerar vår lever

Vetenskap / Medicin

Varför har vi en lever? Och hur fungerar den? Vi börjar den här dagen med en liten lektion i hur kroppen fungerar och närmare bestämt levern. Detta är en animation ihopsatt av Emma Bryce och ritad av Andrew Zimbelman för TED.

ed.ted.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen