60 000 dominobrickor som faller

Video / Vackert

Ett gäng som kallar sig för Flippycat tänkte att det skulle vara kul att stapla 60 000 dominobrickor uppdelat på 60 stycken väggar för att sedan välta ned alltihop. Installationen mätte vid färdigställandet, som tog 65.5 timmar och åtta dagar, över fyra meter.

Så mycket jobb för tolv sekunders rasande känns väl sådär. Men vi fick något trevligt att titta på i alla fall. Ett klipp från en annan vinkel hittas under "Läs mer".

gizmodo.com +
Läs mer...

Windowsenheter under åtta tum blir utan skrivbord

PC / Hårdvara

När Windows 10 släpps ska de flesta av Microsofts enheter ha samma funktioner och utseende där det ska gå att välja mellan ett skrivbordsläge och ett läge anpassat för surfplattor. Men det gäller inte alla enheter och gränsen baseras på storlek. Enheter som är mindre än åtta tum kommer inte att få det klassiska skrivbordet utan kommer att se lite annorlunda ut.


Dock gäller det här endast helt nya enheter som skickas med Windows 10. De enheter som redan finns på marknaden och som uppgraderas kommer att anpassas så att den funktionalitet som fanns innan i telefonen bibehålls. Exempel på enheter som idag är mindre än åtta tum och som ha skrivbord är HP Stream 7.

www.sweclockers.com +

Twitterrobot gör polygonkonstvärk av dina bilder

Webb / Twitter

Lowpoly Bot är en lite rolig bot som har ett eget twitterkonto vid namn @lowpolybot. Om du twittrar en bild till kontot så kommer du inom en snar framtid (tid beror på hur lång kö det är, det tog en timme för mig) få tillbaka en helt ny version av bilden omgjord till polygoner eller liknande.

Om man vill styra processen lite mer så kan man även skriva några hashtags som boten kommer att ta med i beräkningen. Vill du veta all info om boten så hittar ni det via länken nedan men här kommer de hashtags du kan använda:

Style: #triangle, #voronoi, #subdivision, #iso, #rect, #square,
#kite, #angles, #broken or #minimal

Fill: #flat, #gradient, #soft, #strong, #burst, #dial, #flow, #uni or #perp

Texture: #grain, #nograin or #raster

Strokes: #fat or #thin and #black or #white

Color: #colorize, #randomcolor, #spectra, #gram and #overdrive

Surprise: #flip, #shuffle and #eleven

Här ovan kan ni se fotot jag skickade och resultatet jag fick tillbaka efter att ha taggat #triangle #grain #thin.

lowpolybot.tumblr.com +

iOS Alfred Remote är en fjärrkontroll till Mac

iOS / Appar

Alfred Remote är fjärrkontrollsapp till Mac från företaget Crayon Ltd som sedan tidigare har gett ut sökappen Alfred till OS X.

Med Alfred Remote kan man styra diverse funktioner på sin mac som till exempel låsa, låsa upp, öppna mappar på datorn, öppna webbsidor, öppna program och en hel del andra grejer.

Alfred Remote kostar fem dollar på App Store och hittas på länken nedan. Vill man ha möjlighet att styra vissa funktioner som inkluderas i OS X-appen Alfred så behöver man köpa till deras så kallade Power Pack för 25 dollar.

via The Verge itunes.apple.com +

UNHCR använder Google Image Search för att uppmärksamma kriget i Syrien

Video / Reklamfilmer

FN:s flyktingorgan UNHCR har tagit fram en kampanjfilm för att uppmärksamma flyktingars utsatta liv i krigets Syrien.

Till sin hjälp har man tagit bilder Googles bildsökmotor Image Search där man jämför hur olika bildgooglingar på saker i "sweden" och saker i "syria" ser ut i bildsökmotorns resultat.

Jose Gonzales står för musiken och kampanjen är framtagen i samarbete med reklambyrån Svensson.

www.resume.se +

BlackBerry-telefon för 4 000 dollar

Mobil / Blackberry

BlackBerrys senaste flaggskeppstelefon heter BlackBerry Passport och för ett litet tag sedan så släppte BlackBerry en specialutgåva av denna som kan vara något för de extrema BlackBerry-fansen. Utgåvan var limiterad till 50 exemplar och det som gjorde dessa speciella var att de hade gulddetaljer.

Dessa 50 telefoner såldes för 900 dollar och försvann snabbt. Vill du köpa en telefon nu så kan du dock köpa nummer 45 på eBay, det vill säga om du tycker att utgångspriset på 4 000 dollar är okej.

www.geeky-gadgets.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen