Hur en oändlighet kan vara större än en annan

Video / Övrigt

Det här med oändlighet kan vara knepigt att få grepp om. Ofta tänker man på avstånd eller kvantitet när man associerar till oändlighet. Begreppet är svårt att ta in eftersom nästan allt i vår vardag är ändligt på ett eller annat sätt. En del saker mer påtagligt än andra. Men hur kan det vara skillnad på oändligt och oändligt?

MinutePhysics förklarar det som så att decimaltalen mellan 0 och 1 är en större oändlighet än de oändliga "hela" talen.

gizmodo.com +

Oculus VR anordnar ännu en virtuell verklighetskonferens

Pryl / Virtuell verklighet

Under hösten kommer Oculus VR än en in gång hålla konferensen, Oculus Connect, som fokuserar på det här med virtuell verklighet. På konferensen kommer utvecklare samt entusiaster kunna delta i olika verkstäder, lyssna på föredrag och få projektfeedback från Oculus VR-anställda.

Mässan kommer hållas mellan den 23 och 25 september i Loews Hollywood Hotel i Kalifornien. Förra året drog mässan nästan 1 000 människor och i år lär väl fler dyka upp.

www.gamesindustry.biz +

Aria ger dig geststyrning till smarta klockor

Pryl / Bärbarheter

Aria är ett tillbehör till smarta klockor som gör att du inte behöver pilla med några smutsiga fingrar på din smarta klocka. Tillbehöret fästs på klockans armband och kopplas till klockan via Bluetooth och sedan kan du bland annat snärta med fingrarna för att navigera och öppna appar i klockan.

Aria kommer inte dyka upp på marknaden än på ett tag. Först ska enheten dra en runda på Kickstarter och samla in lite kosing. När Aria dyker upp på gräsrotsfinansieringssajten kommer du kunna beställa versioner till till Pebble Time och Android Wear. Vill du ha Pebble-versionen kommer du kunna få en Aria för 69 dollar, och Android Wear-versionen kommer gå lös för 169 dollar.

Ovan ser ni en man som använder diverse gester för att styra sin Motorola Moto 360.

via Engadget www.ariawearable.com +

Trumma med byxorna

Pryl / Mojänger

För ungefär åtta år sedan fick vi vår första glimt av DrumPants. Sedan dess har folket bakom denna mojäng kört en KickStarter-kampanj och varit med i tv-programmet Shark Tank. Nu har man även kört igång en Indiegogo-kampanj för att hitta finansiering för produktionen av DrumPants version 2.0.

Denna version av DrumPants har en snabbare processor och använder sig av öppen källkod. Den öppna källkoden kombinerat med att den nu även är Arduino-kompatibel gör att man kan hitta på lite vad man vill med dessa grejer.

Precis som föregångaren så handlar det om några små föremål som man kan lägga, till exempel, under byxorna och sedan trumma på. En tillhörande app (Mac, iOS) tar emot trummornas MIDI-signaler om man nu vill hålla på med sådana grejer.

35 000 dollar vill man ha för produktionen av DrumPants version 2.0.

youtu.be +

Fotografer har tagit världens största bild av Mont Blanc

Foto / Övrigt

Världens största foto var tidigare på 320 gigapixel och dokumenterades år 2013. Då var det London som var motiv. Den här gången har fotograferna krämat på ordentligt och avbildat Mont Blanc med ett foto som är 365 gigapixel stort.

Fotograferna, fem till antalet, spenderade två veckor under år 2014 med att ta alla fotona som sedan sammanfogats till slutresultatet. Det hela genomfördes på 3500 meters höjd där en Canon 70D, Canon EF 400mm f/2.8II IS och en Canon Extender 2X III användes. Totalt togs 70 000 foton åt varje håll och tidsmässigt spenderades 35 timmar åt själva fotograferandet.

Men det var inte bara resan och fotograferingen som tog tid. Att sammanfoga det hela tog i sin tur två månader. Fotot skulle för övrigt vara stort som en fotbollsplan om det printades i 300 dpi.

Vill ni kolla in hela fotot finns det på projektets hemsida och i videon ovan kan ni se lite bakom kulisserna.

petapixel.com +

I dag släpps biljetterna till Comic Con Gamex

Foto: Gage Skidmore
Spel / Övrigt

Det är inte enbart biljetterna till Comic Con Malmö som släpps i dag, i dag kan man nämligen även köpa biljetter till Comic Con Gamex på Friends Arena. Detta jippo drar igång under höstlovet och här kommer man kunna stöta på spelutvecklare, serietidningsskapare samt delar av Hollywoods filmindustri.

På tal om Comic Con Gamex så offentliggjorde mässan i dag två nya namn som kommer närvara. Första namnet är DC Comics- och Marvel-serieskaparen Bob Layton, som bland annat har skrivit den klassiska Iron Man-serien ”Demon in a Bottle”. Layton kommer att delta i en frågepanel på fredagen den 30 oktober samt signera autografer.

Och det andra namnet är den världskända röstskådespelaren, Maile Flanagan (bilden ovan) som bland annat lånat ut sin röst till karaktären Mother Aardvark i Ice Age och huvudpersonen Naruto Uzumaki i Naruto. Även Maile kommer att delta i en frågepanel samt signera autografer.

Biljetter till Comic Con Gamex kan köpas, efter klockan 19:00, via länken nedan.

friendsarena.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen