Minute Physics om olika mått

Video / Allvar

Minute Physics har snickrat ihop en ny video och denna gång handlar det om olika mått och deras betydelse. Detta klipp är lite längre än vanligt, och kanske även lite klurigare.

gizmodo.com +

Nokia öppnar upp för förbokningar av VR-kameran Ozo

Foto / Hårdvara

I somras visade Nokia upp Ozo: en boll med åtta kameror som filmar i 2K x 2K-upplösning och lika många mikrofoner som ska leverera 360-gradersvideo som är avsedd för att skapa VR-material. Det flådiga är inte bara kameran utan mjukvaran som tar material från dessa åtta kameror och mikrofoner och klipper samman dessa i realtid, vilket gör det möjlig för användaren att liveströmma materialet till tittarna.

Nokia har nu öppnat upp butiken för Ozo och det är verkligen ingen billig historia. Enheten kommer att kosta 60 000 dollar vid release under första kvartalet 2016 och vill du säkra ett exemplar måste du lägga 5 000 dollar i deposition.

Ovan ser ni en video där Nokia-gänget snackar om tekniken bakom Ozo.

ozo.nokia.com +

M:I 6 - Mission Impossible har hittat en regissör

Film / Nyhet

Den sjätte Mission Impossible-filmen har hittat sig en regissör och det är Christopher McQuarrie. McQuarrie regisserade även den senaste rullen i serien, Mission Impossible: Rogue Nation, vilket gör att det blir första gången samma regissör får göra två Mission Impossible-filmer.

Rogue Nation fick bra betyg från både kritiker och biobesökare så det är väl inte helt konstigt att man försökte få tillbaka McQuarrie igen.

Vad denna nya film kommer handla om är oklart men det man vet är att Tom Cruise än en gång kommer spela Ethan Hunt. Sannolikt kommer Simon Pegg, Jeremy Renner samt Adam Baldwin dyka upp igen och förhoppningsvis får även Rebecca Ferguson chansen att reprisera sin roll som Ilsa Faust i denna uppföljare.

Filmen, som just nu går under kodnamnet M:I 6 - Mission Impossible, beräknas ha premiär under 2017.

www.polygon.com +

Adobe släpper videoredigerarapp till Android

Android / Mjukvara

Videoredigering på mobilen är sällan en trevlig upplevelse, men nu har Adobe släppt sin mobila videoredigerarapp Premiere Clip till Android, drygt ett år efter att appen släpptes till iOS. Med appen kan du klippa diverse inspelade klipp, justera hur klippen ska se ut och slänga på musik. Och känner du inte för att pilla allt för mycket med appen så kan du via appen automagiskt skapa videor med dina klipp.

Appen hittar du via Play Store precis här: Premiere Clip på Play Store. Vill du hellre installera appen manuellt så kan ni göra det genom att ladda ner APK-filen: Premiere Clip på APK Mirror.

Ovan ser ni en video som visar vad man kan göra med Premiere Clip.

www.theverge.com +

Spela XCOM i Excel

Spel / PC

En person som kallar sig för crruzi på Reddit ville förbättra sina VBA-kunskaper och det gjorde han genom att utveckla en XCOM-klon i Excel. I spelet, som fortfarande är under utveckling, kan man just nu endast genomföra de olika striderna men crruzi jobbar på att få till XCOMs övergripande taktiska delar också framöver.

Detta Excel-XCOM utspelar sig mellan händelserna av XCOM: Enemy Within samt kommande XCOM 2 och man spelar som ett gäng gerillakrigare som skall rädda sin stad.

Vill man prova detta själv så kan hitta Excel-filen via länken nedan.

via Kotaku www.reddit.com +

Världsskända fotografen Claire Aho dog i brand i Stockholm

Foto / Fotografer

Branden på Sveavägen i Stockholm i går krävde ett dödsoffer och det har visat sig vara den världskända fotografen Claire Aho som omkom.

Claire föddes i Helsingfors år 1925 men flyttade till Stockholm på 70-talet och var under sin aktiva tid en av pionjärerna inom färgfotografering. Hon var även den enda kvinnliga fotografen som fotograferade OS i Helsingfors år 1952 och var samtidigt en uppmärksammad modefotograf.

I en intervju i oktober i år ska hon ha sagt: "Jag gjorde ju ingenting speciellt. Jag tog bara bilder och det var roligt ".

Claire blev 90 år gammal.

via SVT.se www.claireaho.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen