Dansakt med industrirobotar

Video / Allvar

Koreografen Thomas Freundlich senaste dansakt heter "Human Interface" och förutom några duktiga dansare kommer det även att stå två stycken orange industrirobotar på scen. Inte något man brukar se alltså.

Robotarna är från ABB och är fast förankrade i backen där de står och gör sina "moves" tillsammans med de riktiga dansarna. Rörelserna är inte helt oväntat förprogrammerade och något stela.

Föreställningen äger rum just nu på Zodiak Centre for New Dance i Helsingfors.

gizmodo.com +

Problem att e-deklarera

Webb / Tjänster

I morgon är det sista dagen att lämna in deklarationen och trots att det är förhållandevis enkelt att göra detta via nätet nu för tiden verkar många ha skjutit upp det tills idag.

Det har lett till överbelastning hos Skatteverket och en del har inte inte kunnat använda Skatterverkets e-tjänster. Sannolikt blir det antagligen lite lugnare senare i kväll så skulle du behöva komma åt Skatteverkets e-tjänster men inte gör det just nu så testa lite senare.

Will Smith som Deadshot ser inte ut som förväntad

Film / Nyhet

Under inspelningen av Suicide Squad var det någon som fick Will Smith på bild som Deadshot. Det ser inte ut som den Deadshot vi är vana vid. Som ni kan se så har han sina båda ögon intakta vilket kan vara en återblick till innan han blev den mordiska karaktären. Ska bli intressant att se hur det hela utvecklar sig i filmen. Suicide Squad har premiär nästa år.

www.imdb.com +

The Force Awakens-trailern med mer Jar Jar Binks

Video / Dumheter

Om man tyckte att den senaste trailern för Star Wars: The Force Awakens hade för lite Jar Jar Binks då kan man ju glädjas åt Jar Jar Binks-versionen av trailern här ovan.

Microsoft tar bort Windows Media Center

RIP
PC / Mjukvara

Windows Media Center har inte uppdateras sedan 2009 och nu meddelar Microsoft att det är dags att säga adjö till tjänsten. Det var givetvis väntat men det ska finnas en liten skara som aktivt använder sig av media center som troligtvis kommer att sakna det i nya Windows 10.

I samband med att Microsoft fokuserat på tv och underhållning i Xbox-konsolerna har Media Center hamnat lite i lä, är du dock en av de som använder dig av tjänsten får du se till att ha kvar Windows 8.1 som då blir den senaste versionen som den är kompatibel med.

www.theverge.com +

Snubbe har tagit fram Tesla-app till Apple Watch

Bil / Tesla

Då Tesla ännu ej har någon app till Apple Watch bestämde sig app-utvecklaren Allen Wong för att ta fram en själv. I den här videon går han igenom och visar upp dess funktioner. Appen tog 3-4 dagar att ta fram och väntar nu på att bli godkänd av Apple innan den dyker upp i App Store.

Bonus-Tesla nedan.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen