Världens minsta biljakt

Video / Vackert

Med hjälp av en liten Pico-projektor där man stoppar in sin iPhone har filmmakarna The Theory gjort vad de kallar är världens minsta biljakt. Projektorn projicerar karaktärerna i filmen på lite olika saker och gör kortfilmen mer levande.

Kul idé och roligt att se att någon faktiskt använder sig av de här små rackarna.

via Gizmodo thetheory.co.uk +

Ingen The Taken King-raid den 15 september

Spel / Multiplattform

Bungie har sedan tidigare antytt att raiden för The Taken King-expansionen inte skulle släppas direkt med expansionen. Under helgen bekräftade Bungie detta för IGN på PAX Prime-mässan. Exakt när raiden kommer dyka upp är oklart men då det sannolikt krävs att man tar sig upp till rätt nivå samt har rätt vapen och rustning låter det rätt vettigt att inte rusha ut raiden direkt vid lanseringen.

"Its not going to be available on day one. We definitely have a plan for when it’s going to be available. I’m not going to announce the plan for it on the youtube gaming stage.

But I promise for people who are excited about the raid will know when it's time to take time off work. We’ll give em’ a heads up,"

The Taken King släpps till PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 och Xbox One den 15 september.

www.ign.com +

Qualcomm lägger till Smart Protect Technology i Snapdragon 820

Mobil / Hårdvara

Mobil säkerhet är något som fler börjar fokusera på för tillfället efter fadäsen med bland annat Stagefright-buggen. Qualcomm kommer dra sitt strå till stacken med sin nya Smart Protect-teknologi som kommer användas i Snapdragon 820 som kommer dyka upp i mobila enheter nästa år.

Smart Protect använder sig utav maskininlärning för att hålla telefonen säker i realtid genom att hålla ett öga på de installerade apparna för att se om någon app beter sig underligt.

Snapdragon Smart Protect is engineered to look at the actual behavior of device applications in real time and almost instantly detect and classify any application behavior that is considered suspicious or anomalous

Ovan ser ni en video där Qualcomm snackar lite Smart Protect.

www.engadget.com +

Dansk astronaut ska styra fordon på jorden från ISS

Interact Centaur
Foto: ESA
Vetenskap / Rymden

I övermorgon sticker danmarks förste euronaut och hans lego-gubbar till den internationella rymdstationen ISS och ett av de uppdragen Anders Mogensen kommer att pyssla med där är att fjärrstyra ett fordon på jorden från rymden.

Det handlar om ett fordon som är framtaget av den europeiska rymdstyrelsen ESA som man kallar för Interact Centaur. Fordonet går att fjärrstyra och är även försett med "force feeback" som kan ge Mogensen respons när han styr Interact Centaur cirka 40 kilometer ovanför jordens yta.

Målet med det här experimentet är att ta fram ett robotfordon som kan utforska Mars och som ska kunna kontrolleras av astronauter som befinner sig i omloppsbana runt den röda planeten.

www.esa.int +

Android Wear funkar nu med iOS-enheter

Pryl / Bärbarheter

Är du iPhone-användare och sneglat med trånande blickar mot LG Watch Urbane och önskat att du kunde använda den med din Apple-märkta telefon? Nu är detta inte längre en dröm då Google har fått Android Wear att lira med iOS.

För att börja använda en Android Wear-klocka med din iPhone så behöver du bara ladda ner Android Wear-appen och sedan länka samman din iPhone med den smarta klockan. Därefter kommer samtliga aviseringar från telefonen att dyka upp på handleden. Sedan kommer det givetvis dyka upp Google Now-kort, fitnessinformation från Google Fit och du kommer kunna använda någon av de flådiga urtavlorna som finns tillgängliga till Android Wear-klockor.

Samtliga framtida Android Wear-klockor kommer kunna användas med iOS-enheter, men för tillfället är det endast LG Watch Urbane som går att köra tillsammans med en iPhone. Utöver LG:s smarta klocka kommer också Huawei Watch och Asus ZenWatch 2 att användas med iOS-enheter när dessa släpps.

Ovan ser ni en video där The Verge går igenom Android Wear för iOS.

www.theverge.com +

Polisen får nya regler när det kommer till biljakter

Bil / Nyheter

I mars 2013 öppnades Hjulstabron mellan Enköping och Strängnäs av polisen för att få stopp på en biljakt som pågått länge. Det ledde till att de två killarna som jagades körde genom de stängda bommarna och ner i vattnet vilket resulterade i att de båda omkom. Beslutet som polisen tog diskuterades mycket, och nu ändrar man reglerna för hur saker och ting får gå till vid en biljakt för att dessa ska bli tydligare. Man kommer även att i en större utsträckning använda sig av spikmatta för att få stopp på fordon.

Bonusklipp nedan.

teknikensvarld.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen