Därför måste vi fortsätta att utforska rymden

Video / Allvar

I det här klippet snackar Neil deGrasse Tyson varför vi måste fortsätta att utforska rymden och varför det är så speciellt att stå på månen och glutta på vår jord.

Rymdprogrammen måste vara en av ställena där man puttar in mest pengar och för att kunna forska vidare och upptäcka mer krävs det också att man fortsätter med finansieringarna. När människan för första gången var ute i rymden blev det ännu mer uppenbart att jorden är allt vi har men att vi ändå tar den för givet genom miljöförstöring, krig och andra tråkigheter.

Det här är del två, del ett från mars hittas under "Läs mer".

gizmodo.com +
Läs mer...

Nyversion av Alien Nation på gång

Film / Nyhet

Science fiction-filmen Alien Nation från 1988 kommer få en nyversion tack vare Twentieth Century Fox. Denna nyversion kommer kretsa mer kring hur utomjordingarna kom till jorden än originalfilmens polisdrama.

Art Marcum och Matt Holloway (Iron Man) skall skriva manuset men några andra personer är inte officiellt kopplade till projektet ännu. The Hollywood Reporter antyder dock att filmen kommer dra inspiration från nyversionen av Apornas Planet.

www.hollywoodreporter.com +

Gorilla Glass 4 på Samsung Galaxy S6 Edge stresstestas

Mobil / Samsung

Samsung Galaxy S6 Edge stresstestas på bästa sätt genom att dunkas ner rätt rejält i marken. Det är rätt jobbigt att titta på, men videon visar i alla fall att telefonen kommer att överleva om du råkar tappa den i backen.

gizmodo.com +

Kickstarter-kampanj för Brik Case

Mac / Tillbehör

Det finns redan ett nästan oändligt antal sett att smycka ut sin laptop på men det har inte hindrat några typer från att skapa Brik Case vilket är ett fodral som man sätter på sin MacBook som man sedan kan dekorera med en massa LEGO-bitar.

Skalet samt en påse med 100 stycken 1×1-bitar säljs för 30 dollar och skeppas även internationellt. Brik Case passar samtliga MacBook Air- och Retina MacBook Pro-modeller tillverkade efter 2012.

Om folket bakom kampanjen får in pengarna så beräknar man att skeppa skalen under augusti månad.

www.kickstarter.com +

Ny Disney-film med The Rock

Video / TV

Skojtrailer från Saturday Night Live för en ny Bambi-film med Dwayne 'The Rock' Johnson.

digg.com +

Snubbe bygger 3d-printer som använder sprayost

Pryl / 3D-skrivare

3d-skrivare är balla och smält ost är nice så per definition är en 3d-skrivare som ritar med sprayost det bästa som hänt världen sedan färdigskivat bröd introducerades 1928. Andrew Maxwell-Parish är geniet bakom bygget och ovan ser ni en video där han testar bygget för första gången.

www.youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen