Därför måste vi fortsätta att utforska rymden

Video / Allvar

I det här klippet snackar Neil deGrasse Tyson varför vi måste fortsätta att utforska rymden och varför det är så speciellt att stå på månen och glutta på vår jord.

Rymdprogrammen måste vara en av ställena där man puttar in mest pengar och för att kunna forska vidare och upptäcka mer krävs det också att man fortsätter med finansieringarna. När människan för första gången var ute i rymden blev det ännu mer uppenbart att jorden är allt vi har men att vi ändå tar den för givet genom miljöförstöring, krig och andra tråkigheter.

Det här är del två, del ett från mars hittas under "Läs mer".

gizmodo.com +
Läs mer...

Amerikanska teknikjättar ska utveckla ett nytt videoformat

Webb / Övrigt

De inte helt okända företagen Amazon, Cisco, Google, Intel, Microsoft, Mozilla samt Netflix har meddelat att de nu drar gång organisationen "Alliance for Open Media" vars primära uppdrag är att skapa en standard för ett framtida videoformat.

Organisationen är än så länge i sin linda så det finns inte så jättemycket information om det kommande videoformatet ännu. Man säger dock att det ska vara öppet och gratis att använda, optimerat för webben samt att det ska gå att spela upp på i stort sett alla maskiner som har möjlighet att visa video.

Det finns inga uppgifter om vad videoformatet kommer att heta eller när ett första förslag till standard kan vara klart. Givet vilka företag som står bakom den här satsningen så är det nog inte helt omöjligt att vi nu ser framtidens videoformat födas då jag har svårt att se att många vill eller kan konkurrera med det här gänget och gratis. Apple och Facebook skulle väl i och för sig kunna sätta sig på tvären men vi får väl hoppas att så inte blir fallet.

aomedia.org +

Fan-trailer för en Boba Fett-film

Film / Trailer

En person vid namn Eric Demeusy har fått till den här hemmagjorda trailern för en fiktiv Boba Fett-film som heter Star Wars: The New Republic Anthology. Filmen som trailern är för skulle handla om Boba Fett som lyckas ta sig ur Sarlaccens gap för att sedan alliera sig rebellerna och etablera den nya republiken.

filmschoolrejects.com +

Star Wars: Battlefront-beta om en månad

Spel / Multiplattform

Man kommer inte behöva vänta till november för att få reda på om det här med Star Wars Battlefront är något för dig. DICE meddelade nämligen allmänheten i går att man kommer köra igång en flerspelarbeta för spelet under början av oktober månad.

Betan kommer innehålla en 40-mannastrid på Hoth, en två mot flera strid på Tatooine samt ett spelläge som heter Drop Zone som vi inte vet allt för mycket om ännu.

...the Star Wars Battlefront beta is a technical test and will feature Walker Assault on Hoth, a 40-player multiplayer battle featuring Rebels and the Empire. Walker Assault will also give you the chance to play as two of the most iconic characters in the Star Wars universe: Darth Vader and Luke Skywalker.

The beta will also feature our Survival Mission on Tatooine, where you and a Rebel friend must fight back waves of Imperial forces.

In addition to those two modes, we are excited to reveal a brand-new mode that will be available in the beta, Drop Zone. We’ll be sharing more details on Drop Zone in the weeks ahead.

Hur man går tillväga till att få tillgång till betan är oklart men det lär man nog berätta innan betan drar igång om en månad.

blog.eu.playstation.com +

381 stycken Wikipedia-konton avstängda

Webb / Övrigt

Wikimedia, den ideella organisationen som driver uppslagsverket Wikipedia, meddelar att de har stängt av 381 stycken konton på Wikipedia då de har missbrukat tjänsten och uppdaterat samt skapat Wikipedia-sidor för egen vinning.

De nu avstängda kontona ska ha kontaktat företag, organisationer och privatpersoner som tidigare har fått ändringar på sina wiki-sidor refuserade och erbjudit sig att genomföra ändringarna mot betalning. Man har även lovat att sidorna inte kommer att redigeras eller vandaliseras i framtiden mot en månatlig summa, ibland så mycket så mycket som 30 dollar i månaden/sida.

Wikimedia har i skrivande stund identifierat 254 wiki-sidor som skapats eller uppdaterats av de nu avstängda kontona och nästan av alla dessa sidor är nu raderade från Wikipedia. Ni hittar en fullständig lista på sidorna här.

en.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia +

Blizzard visar upp Legacy of the Void i september

Spel / PC

Blizzard har tidigare sagt att Star Craft 2-expansionen Legacy of the Void kommer att släppas senare i år. Nu väntar vi bara på ett exakt datum och det verkar som om vi kommer att få ett riktigt snart.

Den 13 september kommer nämligen Blizzard att köra en livesändning på Twitch där de ska visa upp en del av spelets cinematiska delar, diskutera spelets funktioner och dessutom meddela ett släppdatum.

Är du intresserad av att följa sändningen ska du med andra ord kika in på Blizzards Twitchkanal klockan 19.00 den 13 september.

Bonusklipp nedan.

www.ign.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen